zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidBegeleiding HIV-geïnfecteerde in Suriname arm

Begeleiding HIV-geïnfecteerde in Suriname arm

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 10 nov – De begeleiding van HIV-geïnfecteerde personen in Suriname laat nog veel te wensen over. Dit zegt Sonja Caffé van het Caribisch Epidemiologisch Centrum, Carec. In dit opzicht is er weinig verschil met de regio. Stigma en discriminatie spelen nog zwaar mee. Dit heeft gevolgen voor de hele samenleving.

Er wordt te weinig rekening mee gehouden dat effectieve preventie belemmerd wordt, als de geïnfecteerde genoodzaakt wordt buiten zicht te blijven. “In onze regio zijn er gevallen bekend van personen die met de dood bedreigd of ontslagen zijn en aan wie verzekering of zorg geweigerd is vanwege hun hiv-positieve status. Het isoleren van deze mensen beschermt ons niet tegen HIV”, zegt Caffé.

Met goede opvang zullen seropositieven eerder uit willen komen. Volgens Caffé telt Suriname ongeveer achtduizend seropositieven. Ongeveer zevenhonderd worden regelmatig behandeld. “Het lijkt erop dat andere mensen met HIV bang zijn om zich bekend te maken”, aldus Caffé. Carec en de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie zijn een regionale campagne begonnen tegen stigma en discriminatie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

1 REACTIE
 1. BEWUSTE DOELGROEPEN VOOR AIDS

  Als je wereldwijd de besmetting met het aidsvirus onder de loep legt, dan kun je alleen maar concluderen dat meer dan 90% van alle aidspatiënten bestaan uit zéér specifieke groeperingen in onze samenleving namelijk:

  – donkergekleurde mensen
  – homoseksuelen
  – joden
  – gevangenen
  – druggebruikers
  – weeskinderen
  – gehandicapten

  De overige aidspatiënten zijn per ongeluk of door foutieve medische behandelingen besmet geraakt, zoals hemofiliepatiënten en kinderen en partners van mensen uit de risicogroepen.

  Mensen zijn ondeskundig gehouden over het feit dat honderden hoogstaande wetenschappers, die het bestuderen van aids als doel hebben, er absoluut van overtuigd zijn dat het virus dat zogenaamd aids zou veroorzaken dit eigenlijk helemaal niet doet. Wetenschappers als Leonard Horowitz, Peter Duesberg, Brian Ellison, Ricardo Veronesi, Wolff Geisler en ondergetekende zijn er absoluut van overtuigd dat het aidssyndroom een uitvinding is van wetenschappers.

  In zijn algemeenheid kunnen we stellen dat er een vijftiental ziektes heeft kunnen ontsporen die normaal gesproken redelijk tot goed behandelbaar zijn. Deze behandelbare opportunistische infecties zijn:

  -Influenza
  -Candidiasis
  -Cytomegalovirus infectie CMV
  -Epstein-Barr virusinfectie
  -Pneumocystis carinii pneumonia PCP
  -Kaposi sarcoma
  -Cerebrale toxoplasmosis
  -Toxoplasmosis
  -Cryptococcosis
  -Isosporosis
  -Herpes simplex
  -Mycobacterium avium complex
  -Progressieve multifocal leucoencephalopathie
  -Tuberculosis
  -Aspergillosis


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES