maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameGeld voor dijk Suriname niet uit ontwikkelingspot

Geld voor dijk Suriname niet uit ontwikkelingspot

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 9 nov – De aanleg van een zeedijk in Coronie, in West-Suriname, zal niet betaald worden uit de verdragsmiddelen. Dit zegt minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos. De aard van het project leent zich niet voor dit type financiering. Suriname’s voorstel is dan ook afgewezen tijdens het halfjaarlijkse beleidsoverleg met de Nederlandse minister van Ontwikkelingssamenwerking, Agnes van Ardenne.

Er zal naar andere wegen moeten worden gezocht. Er is voor de aanleg ongeveer vijfenvijftig miljoen euro nodig. De aanleg van een soortgelijk dijk in het district Commewijne kost nog eens vijfendertig miljoen euro. Beide gebieden kampen al decennia met landverlies. Volgens Van Ravenswaay kan Suriname liever gebruik maken van het Nederlandse Fonds voor Ontwikkelingsrelevante Export Transacties.

Dit Oret-fonds stelt geld beschikbaar tegen gunstige voorwaarden. Wel wordt geëist dat het project uitgevoerd wordt door een Nederlands bedrijf. Suriname moet nog een definitief besluit nemen. De aanleg van de dijk in Coronie is nogal controversieel. Waar sommigen de noodzaak aangeven van het keren van het bedreigende zeewater, zijn er anderen die het kanaliseren van zoetwaterbronnen als prioriteit zien.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

7 REACTIES
 1. Het moet goedkoper zijn de paar Coronianen en hun schamele bezittingen op te pakken en te verhuizen naar Saramacca of Nickerie en hun een nieuw stuk land geven dan om 50 miljoen euro uit te geven aan een dijk die dan over een paar jaren weer weg gewassen wordt.


  Maak melding
 2. “Volgens Van Ravenswaay kan Suriname liever gebruik maken van het Nederlandse Fonds voor Ontwikkelingsrelevante Export Transacties”.
  Tja ik begrijp dit niet. Als de president het thans heeft over de wijze waarop nederland in de toekomst zal worden bejegent, ten gevolge van de 100% controle, lijkt het mij gek dat ze toch weer een beroep doen (bedelen)op een nederlandse fonds?
  Of zie ik het verkeerd?


  Maak melding
 3. Hs je hebt alle wijsheid in pacht toch. Als jij ook Coroniaan was had je hier anders op gereageerd. Die paar Coronianen en hun schamele bezittingen zoals jij dat noemt zijn meer waard dan je denkt. Dus als je niets positiefs hebt bij te dragen reageer dan niet. DBedenk liever een idee hoe wij die dijk met z’n allen goedkoper kunnen krijgen. Want die dijk is wel degelijk nodig


  Maak melding
 4. hs ‘schittert’ in kortzichtigheid.
  What about de toekomst van Coronie, zo over 50 jaar als jij en ik er niet meer zijn? Het is deze alom aanwezige kortzichtigheid die Suriname en de Surinamers steeds weer de das om doet. Ze denken altijd alleen maar aan vandaag (het heden) en nooit aan de toekomst.

  Die dijken zijn nodig en als ze degelijk worden opgezet zoals in Nickerie staan ze er voor een paar generaties mits ze goed onderhouden worden.

  Een dya dya president had gewoon de Cambior-inkomsten gebruikt voor afbetaling van een lening hiervoor, maar ja hij heet geen Bosje.


  Maak melding
 5. Er zitten veel grote stenen in de binnenlandse rivieren. Je kan een stevige dijk van maken. Het kost nog geen twee miljoen. Geeft het geld liever aan de arme werklozen. Zo krijgen ze een kans om wat te verdienen.


  Maak melding
 6. Dewananand je heb een goeie idee aangehaald,zo schep je werk en de bewoners van hun eigen district zullen zich ook trots mee voelen omtrent de dijkaanlegd,goed idee,zo met men op deze forum kletsen en misschien wordt het meegenomen in de denkwijze van de planners daar in Suriname,het is echt een positieve idee!


  Maak melding
 7. beter had bouterse het geld van kwakoe aande dijk afgeven maar nee meneer wou gevaarlijk doen en zeggen het geld kwam van sponsers nu geen broki in coronnie schaam je je niet mensen beliegen en beloven


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES