Suriname wil Schipholcontrole aan de kaak stellen

53

PARAMARIBO, 8 nov – Suriname zal de wijze van persoonscontrole op de Nederlandse luchthaven Schiphol internationaal aan de kaak stellen. Dit zegt president Ronald Venetiaan. Juridische stappen worden niet uitgesloten. De wijze waarop Surinaamse staatsburgers bejegend worden op Schiphol, maakt deel uit van een groter plaatje.

Daarin worden de houding en het gedrag van Nederland ervaren als beklagenswaardig. Surinaamse projecten die op financiering wachten bij ontwikkelingsfondsen worden bewust tegengewerkt onder het mom van evaluatie. “We zullen ons als natie bewust beraden over het voeren van actie tegen Nederland”, zei Venetiaan in het parlement. Politiek en samenleving mogen op alles voorbereid zijn.

“Loskoppeling” van Nederland behoort tot de opties, evenals reciprociteit in de vorm van strenge controle voor Nederlandse reizigers. “Wij zullen inderdaad ook hier gesuggereerde maatregelen treffen, de houding en het gedrag van Nederland internationaal aan de kaak stellen. Daar zijn enkele instrumenten voor beschikbaar en wij zullen die inderdaad aanwenden”, aldus Venetiaan.


53 REACTIES

 1. Wie denken jullie te duperen met controle van nederlanders in suriname?
  Je eigen zwarte mensen die miljoenen overmaken om jullie economie in stand te houden en dus jullie in de macht houden. DENK NA….


  Maak melding

 2. Juridische stappen is goed mits het op basis is van schending verdragsregeles bilateraal of internationaal. Toen die 100% controle wet voor deze lijn en voor de Antillen van kracht ging, heb ik niemand een woord horen reppen, want het betrof voor het grootste deel Suris die in Ned verbleven. Nu een van iemand buitenvrowuen onheus is betast is het een groot ding geworden. ooh wat zijn we koewaad!! Ned. wordt nu bijna de oorlog verklaard! Wie gaan we pakken met reciprociteit,….. natuurlijk de Suris die hier verblijven en op bezoek willen naar hun land. Suriname gaat nu geweldig veel aan eco toerisme doen, want dat gaat het land veel inkomsten geven. Puik werk horr!! Begin nu met je 100% controle en je bent die mensen die trouw su bezoeken en 25% input in de economie pompen ook kwijt. Valt me op dat die input steeds kleiner wordt! Hoe zou dat toch komen. Ned. politiek gaat het echt niet voelen als je je eigen suris aan een rectaal onderzoek onderwerpt. Het resultaat is alleen dat ze nooit meer komen. Fraai werk meneer de pres. Je hebt er zeker heel goed over nagedacht! Ik vraag me al 8 jaar af in welk bos ze je hebben gevonden. Je bent echt een pres onwaardig!


  Maak melding

 3. Meneer Venetiaan,

  Volgens de Surinaamse opinie heeft u zelfs te lang gewacht met het internationaal aan de kaak stellen van de mens onterende controles op luchthaven Schiphol.

  Alleen denk ik dat u nu rancuneus wordt. Dezelfde tegenmaatregelen heeft u weer uw eigen(Suri Neds)mensen mee.

  Wat heeft de financiering van de Surinaamse projecten nu te maken met de controles op Shiphol? Dingen moete echt los van elkaar gezien worden.

  U heeft zeker gelijk, omdat Nederland de Surinaamse ontwikkeling frustreerd op vele punten, maar dat is toch niet nieuw voor u mag ik hopen.

  U ben echt benieuwd of u nu eindelijk daadkracht zult tonen. Wie a zegt moet ook B zeggen. Hoog speelt hoogbal dus moet u de bal ook hoog houden.

  Errol M


  Maak melding

 4. ik ben het helemaal eens met president venitiaan. wat ze hier op schiphol met ons doen is niet meer normaal. en zo een gedrag kunnen we niet tolleriseren. die nederlanders moet ook op zanderij grondig gefouleerd worden en ook inwendig, dan kunnen ze voelen hoe wij ons surinamers on voelen.


  Maak melding

 5. Odi odi Vene.
  Ik schaam me dood als ik nu hoort wat de President zegt,is het niet telaad vene?,na al deze BARBAARSE vernederingen, het waren toen uw woorden,weet u nog. NU: Meneer Vene u moet dan altijd Staatshoofd blijven,als u geen Staatshoofd meer ben,kan het zelfde u ook nog gebeuren. Wij zullen zien als u het waar kan maken om dit probleem aan de kaak te stellen. Benne Benieu:

  P:S.
  Sranang é kong Bigi.
  SoSo lobi fu bawe.
  Niet bla bla maar Bijten.
  Nanga ning fu gado.


  Maak melding

 6. Wat een uitspraak.
  Als je na gaat, hoe Venne met zijn eigen landgenoten omgaat, door suriname aan het buitenland te verkopen, dan vraag ik me zelf af, wat lult die vent nou. Nou kan je zien wie je vrienden zijn. Ik heb het al een keertje al gezegd, zolang je, je handen blijft open houden voor de karige nederlandse hulp zullen de hollanders je altijd misbruiken. Het enige dat je doen is het verbreken van alle diplomatieke banden, het niet meer aannemen van hulp.


  Maak melding

 7. De “pijn” zit diep!! Waarom alleen kermen als de eigen ministers worden aangepakt? Heeft het wel zin gehad dat vele “normale” bewoners van Suriname en Nederland hebben geklaagd hierover maar dat jullie dit nooit hebben willen horen.

  In principe geeft dit wel hoop Surinamers!!

  DE ENIGE MANIER OM DEZE SURINAAMSE REGERING TE DWINGEN OM IETS TE DOEN,

  IS OM DE MINISTERS EN PARLEMENTSLEDEN AAN TE VALLEN!!!!!!!


  Maak melding

 8. Het heeft een tijdje geduurd maar gelukkig is het nooit te laat.

  Ik vind het knap van die man dat ie eindelijk wakker wordt.

  Als het maar niet bij woorden blijft.
  Ik hoop dat ie een strenge controle voor die witte mannen gaat invoeren in Suriname.

  Laat heel de wereld maar weten hoe Surinamers behanmdeld worden op Schiphol.

  Venetiaan, doe het en je zal zien dat je respect gaat krijgen van een groot deel van de wereld,want je doet je mond open en komt op voor alle Surinamers,je pikt het niet meer.

  Ga zo door zou ik zeggen!!


  Maak melding

 9. het lijkt er op dat dit verhaal direkt zijn einde bereikt bij het vertrek van ardenne. hihihi, dan heeft niemand gehoord hoe slecht het beleid is, want iedereen was bezig met de billen van joyce.
  Men doet nu als of amafo en williams op de vlucht van ardenne zijn betast. dit alles kon men allang besproken hebben. nu word het toneel. Gisteren was leuk, jullie hebben ardenne niet ontvangen.Maar nu wil ik over de ontwikkeling horen.Wat gaan jullie doen met dat geld op die plank.Jullie moeten multi-tasken.schiphol en tegelijkertijd alle andere zaken.


  Maak melding

 10. Wat ik me afvraag….waarom verbreekt Suriname én Nederland niet alle banden! Geen particuliere of welke hulp meer aan Suriname! Suriname is een onafhankelijk land. Laten zij elders in de wereld hulp, etc. zoeken…China, Indonesie, Afrika. Al dat gedoe over dit en dat..controle op Schiphol en zo meer. Surinamers ga toch verder met jullie eigen IK. En laat Ned. voor wat het is! Holland..voorbij..forever!
  En Surinamers hier in Holland…denken jullie mee?…ga terug naar jullie/ons Suriname! En niet lullen over de V.O.C. Wat weten jullie ervan?? Sapacara.


  Maak melding

 11. HS ik weet niet wat je daarmee wilt zeggen maar het moet maar ns een keertje ophouden met die 100%
  ik ben ook elk jaar in sur en ben van mening dat ze de 100 % ook daar in voeren; zul je gelijk merken hoe snel ze het hier afschaffen.
  Zijn jullie de vluchten uit Brazile vergeten met 100%; heeft niet lang geduurd. En wij suri’s moeten maar leren om niet afh te zijn van alles wat uit tata komt


  Maak melding

 12. Ik ben heel erg trots op u President Venitiaan, U bent de Staatshoofd,en u
  bepaald wat,hoe,wanneer gebeurd! en NIET het
  stelletje zielige en achterlijke landverraders met hun lage opmerkingen en kritiek die nergens opslaat, en maar denken
  dat ze alles weten, en heel wat zijn.U moet
  gewoon schijt aan ze hebben ze stellen toch niks voor.In nederland durfen ze haast hun
  smoel niet tegen de blanken te openen,want
  de blanken die schijten zo hun bek vol,zonder daaraan iets te kunnen doen, en
  het zijn de zelfde personen die U willen
  bekritieseren.U moet het zo zien,het zijn
  een paar parasieten die u van u moet
  afschudden.Mijn zegen hebt in alles wat u doet.


  Maak melding

 13. Eindelijk wordt Venetiaan flink.
  Laten we hopen dat het niet alleen bij harde woorden blijft.
  Ik heb altijd gepleit voor het reciprociteitsbeginsel met beteekking tot de 100% controle via deze columns.
  En nu is het Vene die het woord reciprociteit in de mond neemt.
  Ik juich nog niet………..ik wacht af!


  Maak melding

 14. Ik vraag me af waar de bekende Surinamers als Jetty Mathurin, Jurgen Raymann, Gerda Havertong, Noraley Beyer, John Leerdam. Letitia Griffith, Howard Komproe, John Wijdenbos, Rouee verveer, Silvana Simons, Clark Accord, Prim Radakishun, Ellin Robeles, Ellen Kamperveen, en nog veel meer blijven in de discussie van de 100% controle. zij hebben bereik tot de landelijke media. Kijk hoe de turken zich opstellen in de armeense kwestie. Als die gasten naar Suriname gaan of als hun familie gaat krijgen ze toch ook te maken met die mensonterende toestanden. Waarom zijn ze zo stil In dit land waar bekende mensen altijd gehoord worden. Maar we kunnen wel het geld betalen om de tickets te kopen voor hun voorstellingen. Dan weten ze wel gebruik te maken van hun surinaamse roots. bah ik walg van dit soort gasten.


  Maak melding

 15. Eindelijk een pres met ballen!
  Of worden het luchtballonnen?
  pres alleen je hersens nog ,met deze matregelen om sur-nederlanders te vernederen zal sur geen goed doen.
  Gooi juist de grenzen open voor sur-ned om te komen investeren en kennis over te dragen ,dan ben je niet afhankelijk meer van ned en zal sur economisch sterker worden .
  Een echte onafhankelijke en trotse natie in de wereld. Denk goed na .Maar niet te lang.


  Maak melding

 16. wie denken jullie (Venetiaan)te duperen met jullie houding tegen Nederland. je eigen mensen die al het geld naar Suriname brengen en niet de witte Nederlanders, want die komen niet naar Suriname op vakantie.
  wat de ontwikkelingshulp betreft, moet Suriname met al zijn rijkdommen afhankelijk zijn van die paar miljoenen euro’s die in Nederland nog vast zitten. De blanken zijn niet gek om zomaar geld te geven. Denk maar goed na Venetiaan. Probeer maar echt op je eigen benen te staan en niet je handje ophouden en wachten tot de blanke met de geldbuidel langs komen.


  Maak melding

 17. Hoi Vene ik sta achter jou… of voer alleen een maand controle op J A Pengel airport aan de nederlandse diplomaten… dan hoor je het wel verder… Suriname, suriname, suriname…


  Maak melding

 18. Geef ze van katoen. Die achterlijke holle landers denken alles te mogen met onze bananenrepubliek.

  Let wel op, de bananenrepubliek is van Surinen, dus hollelanders moeten met hun fikken afblijven van Surinen en van de mooie lady´s die een hoge ambt dienen. Laat dit toch eens doordringen in die malle achterlijke koppen van deze achterbakse hollelanders. Het is niet iets van vandaag op morgen, speelt al jaren mee.

  En die achterlijke surineds hier die twijfelen en de hollelanders een zachte behandeling willen geven zeg ik : ZACHTE HEELMEESTERS MAKEN STINKENDE WONDEN. Als jullie die krijgen, surineds , lik ze dan maar zelf schoon , een ander zal dat niet doen voor jullie met jullie twijfels surineds. Flink de waarheid insmeren via juridische stappen.

  En ook middels reciprociteit de dames van hoge ambt bevoelen en bepotelen op Zanderij , de Jopie Pengel Luchthaven, voor de journalistencamera´s, wat denken deze beesten . Dat zij mogen doen en laten wat zij willen met suri´s hier op hun Schiphol grondgebied??? Dan mogen de suri´s ook doen en laten wat zij willen op Zanderij grondgebied.

  Groeten,……………


  Maak melding

 19. Volgens my gaat het hier niet om de burgers maar een paar buitenvrouwen(ministers) die graag als goden op schiphol willen vertoeven.Zij denken dat zy in suriname zijn.Als het om de burgers ging had vene allang zo`n proces aanhangnig gemaakt.Ik heb vene 3 keer horen kraaien nl.tijdens Amofo enz.Ik heb vene niet gehoord toen een mevrouw miskraam kreeg door inwendige visitatie.Hij is bang dat zijn stoelpoten wordt afgezaagd door brunsie en consorten…


  Maak melding

 20. Meneer Venetiaan,u hebt veels te lang gewacht
  u bent er zelf debat aan,u had gedacht ik houdt mijn mond maaar anders krijg ik niets van Nederland als ik wat zou zeggen.Kunt u het niet zelf merken Nederland heeft lak aan u,Balkenelende,heeft helemaal, geen respekt voor u.U lijkt wel zijn ondergeschikte.uit de
  vlucht van 4 November 2006 op 5 November 2006 werd op schiphol een mw.van Maronse afkomst,zonder enige respekt,betast aan haar
  schaamplaats,ze durfde niet te protesteren
  uit angst,ik bemoedigde haar wat te zeggen
  ze vroeg mij niets te zeggen,en het zo te laten,dus meneer de President eindelijk bent u wakker,U bent niet mijn Favoriet,maar zo als u beloofd hebt,ben ik bereidt u de ondersteuning te geven,dat dit nu eindelijk moet ophouden.

  Akuba.


  Maak melding

 21. De Amerikanen hadden eenzelde soort vernederende behandeling van zeelui.Broek omlaag en “skinny back”, ten overstaan van meerder officials. veld Surinaamse zeelui kunnen dit erkennen. Totdat in Frankrijk de autoriteiten hetzelfde verlangden van de Amerikanen die per schip in Frankrijk arriveerden. De machtige Amerikanen waren gelijk genezen. Durft Suriname nu ook op te treden tegen het machtige Nederland? Ik hoop het maar heb mijn twijfels. Time will tell!!


  Maak melding

 22. Ja Ranald jij ben achter de stuur laat ze zien dat je ook goed kan sturen en dat ze mijn Vis niet meer weg gooien op schiphol mang het doet me nog steeds pijn .Ik ben helemaal naar coronie geweest om mijn Vis te kopen en ja die bakras hebben in oktober al mijn eten 5 kilo weggegooid.Dus laat ze maar ook voelen.


  Maak melding

 23. Suriname is geen Partij voor Nederland op dat gebied.
  dit is meer een zelfmoord aanval van suriname aangezien Suriname NOGSTEEDS grotendeels afhankelijk is van NL.
  NL stuurt jaarlijks nog veel geld naar suriname, helpt ze met veel processen en suriname heeft nog veel leningen lopen bij nederland die nederland heeft ingevroren (ze betalen dus momenteel geen rente)

  laat Venetiaan aub aftreden ofzo en een ECHTE minister de macht geven die WEL verstand heeft van politiek.


  Maak melding

 24. Suribaby, jou President is indertijd ingepakt en nu bijna 3 jaar te laat want hij heeft via S.Gilds toestemming gegeven aan Ned. om deze controle’s te mogen uitvoeren. Enkele maanden terug is ook een Surinaamse mevrouw zodanig betast en intens onderzocht op Schiphol waardoor zij haar zwangerschap moest verliezen danwel vroegtijdig moest be-eindigen.
  Vene, Sardjoe, Somo, Brunsie hebben toen niets gedaan c.q. gezegd over deze situatie.

  Sardjoe en Castelen moesten er zelf (in 2005) ook aan geloven, dus vind ik dit allemaal mosterd na de maaltijd.
  Too little too late


  Maak melding

 25. Wat bereik je met tegen maatregelen.
  alles zal alleen maar negatieve invloed hebben.Als je bakra’s gaat foulleren,of negatief behandelen zal dat het toerisme beinvloeden.Men zal dan een ander vakantieland kiezen.Alle maatregelen moeten dusdanig genomen worden,zodat de economie /toerisme niet zal schaden.Dus meneer de president bezint eer ge begint.

  !00% controle hebben onze mensen zelf in de hand gewerkt.Wie niet horen wilt moet voelen.


  Maak melding

 26. Ook President Ronald Venetiaan is gebelgd door de Schipholzaak. Het heeft lang geduurd, maar eindelijk horen we nu eens krachtige woorden uit zijn mond tegenover de vroegere kolonisator. Misschien wil hij zelfs wel de banden met Nederland verbreken.
  Hulde aan Vene!
  Van de ontwikkelingshulp moeten we dan afzien en hierdoor zullen allerlei zwakke groeperingen als bejaarden, zieken en kinderen het loodje leggen. Maar dat doen we graag, want op deze manier hebben we dan wel ons Surinaamse zelfrespect terug! Ga zo door meneer de President!


  Maak melding

 27. Ook President Ronald Venetiaan is gebelgd door de Schipholzaak. Het heeft lang geduurd, maar eindelijk horen we nu eens krachtige woorden uit zijn mond tegenover de vroegere kolonisator. Misschien wil hij zelfs wel de banden met Nederland verbreken.
  Hulde aan Vene!
  Van de ontwikkelingshulp moeten we dan afzien en hierdoor zullen allerlei zwakke groeperingen als bejaarden, zieken en kinderen het loodje leggen. Maar dit accepteren we graag, want op deze manier hebben we dan wel ons Surinaamse zelfrespect terug! Ga zo door meneer de President!


  Maak melding

 28. Vene durf je echt nationaal op te stellen. Veroordeel de schandelijke, bediegelijke (ik heb er geen woorden voor) veroordeling van de Surinaer D. D> Bouterse.

  Het is toch overduidelijk dat leugens, omkoping en tientallen miljoenen Euro’s zijn besteed om een onschuldige Surinaer te kunnen veroordelen.


  Maak melding

 29. Waarom brullen Vene en zijn soorten niet over de wijze waarop hun regering ervoor zorgt dat ex surinamers 2 weken moeten wachten om aan een visum te komen om hun geboortland te bezoeken. Niet elke ex surinamer woont in holland waar het misschien makkelijker kan.


  Maak melding

 30. Mooi,
  Betast, voel, fouilleer iedereen uit NL, is de gemiddelde reactie hier bij Waterkant. Wie worden de dupe? Precies de SuriNeds!
  Die zijn al de dupe als ze terugkeren naar NL en dan naar SME ook al.
  Ik zou zeggen zorg ervoor dat je rommel eerst op orde is.


  Maak melding

 31. Beste Karel en anderen.
  Jullie moeten nu eens stoppen,met dat gezeik.!!
  100 procent controlen is gewoon nodig,of het gaat om gewonen mensen,of ministers.Ik heb er geen probleem mee,Ik ga elke jaar naar suriname en bij terug komst wordt ik ook gecontrolleerd.en als je niets te verbergen hebt, is er niets aan de hand.
  Dus protest van Ventiaan en of die anderen boef Sarjoe zal niet helpen.
  Ik sta voor 100 procent achter dit beleid,van schiphol..
  vr gr cees..


  Maak melding

 32. Vene Wiki baja

  President, als u maar niet 100%controle invoert voor Surinamers die van Nl naar Sur. reizen, want schiet u door. de genomen maatregle zal dan zichzelf wreken en snijd u in eigen vinger.
  Dit probleem speelt als jaren. ik lees deze site elke dag. U heeft meer dan eens iets van gezegd, maar heeft zich met een kluitje in het riet laten sturen. Nl is al genoeg benaderd en op de hoogte van het misnoegen van Suriname. Why not aanpakken via Internationaal gerechtshof. Het rapport van de ombudsman hebben jullie toch ook in handen? Wat had je gedaan als niet een minister weer onlangs gevisiteerd was. Of is dit weer huichelarij van de hoogste orde.
  Straks als u de problemen aankaart zal er geheid gezegd worden, “ja maar we visiteren al jaren” en toen heeft u het gedoogd of de andere kant opgekeken als het ging om de bevolking.
  Let op de ministers en de President zijn er voor het volk en niet omgekeerd.
  Ai baja volgens mijn moet u weer naar het onderwijs (u bent toch wiskundeleraar, je doe lek ie vergiet alla wiskoendoe), of Santhoki tot President benoemen.


  Maak melding

 33. Maar hoe staat het met de projecten die nederland financieel steunt en die de armlastige bevolking ten goede komt? Verwacht vene dat die zullen doorgaan bij het loskoppelen van nederland. En zo ja, wat komt ervoor in de plaats. Of beter gesteld heeft suriname zelf de middelen? Vene is zelf diep in de kont van nederland gekropen en heel lang daarin vertoefd en nu verwacht hij dat hij strontloos blijft als hij boos eruit kruipt?


  Maak melding

 34. Ik ben het ook helemaal eens met Venne, ik power jullie ga er mee verder. laat ze zien dat we die shit van ze niet meer pikken, het moet eens afgelopen zijn.

  En mochten er blanken op zanderij aan komen Venne dang laat je hun alleen controleren maar dan streng ook en laat je al die bruine lekker door lopen dat zal ze leren

  Venne ik POWER je ga er mee door, want dit kan niet, ze willen goed behandeld worden door ons al ze ( die blanken) suriname zijn maar mochten jullie heir naar toe komen behandelen ze ons als grof vuil
  dati no kang moro, hebie eng gi deng venne


  Maak melding

 35. veni je moet je dood schamen, omdat je de bakras niks kan doen wil je, je eigen mensen duperen, die elke jaar bijna 200 milion euro binnen in sur breng.wat voor mens ben je?
  waarom wil je wraak op je eigen mensen nemen?


  Maak melding

 36. Nou, het fouilleren op Zanderij is ook niet normaal.
  Niemand ontkomt er en er wordt daar niks over gezegd.
  Waarom gebruiken ze niet een bodyscan en dat geldt ook voor Schiphol en alle andere vlieghavens.

  Seiko


  Maak melding

 37. Helaas viert corruptie nog steeds hoogtij in Suriname,na 31 jaar onafhankelijkheid is geld als sneeuw voor de zon verdwenen,maken de Bouterse,nog de dienst uit,en is Suriname een land van de Cokehandel geworden,wat ook blijkt in nederland van hoeveel honderden miljoenen per jaar opgestuurd worden naar Suriname!
  Zolang de regering niet in staat is om definitief de coke en bolletjes handel te stoppen dan zal elke Surinamer ongeacht zijn status een 100% Schiphol controle krijgen!


  Maak melding

 38. Geachte heer Venetiaan,

  Ik ben blij dat u maatregelen neemt tegen de 100 procent controle op schiphol. Suriname moet precies hetzelfde doen met de Nederlanders die op Zanderij aankomen. Want het is een belediging voor ons surinamers als we op schiphol aankomen en een schande!

  Ik hoop dat u het eens bent met mij.

  Hoogachtend,

  Uw vriend


  Maak melding

 39. Beste
  Broeders/zusters.
  Waarom denk je dat die Amerikanen een departement van de F.B.I op de Amerikaanse ambassade te Par’bo heeft ondergebracht. Niet om die bolletjes slikker in de gaten te houden, maar om die poeder baronnen zoals Vene, Gilds,DDB,Somo, Sarjoe,RB, justitie apparaat en de assemblee leden kopje kleiner te maken. Die Amerikanen gaan geen hengel uitgooien om een srieba te vangen, maar om een Ajoumara of Trapoen te vangen.

  Loeger


  Maak melding

 40. Bouterse had allang gezegd. A Kebaba, a bakra basi mosoe keba. Bouta had opgetreden toen die zwangere mvr een miskraam kreeg, niet alleen slap geluld omdat een ministers gevisiteerd werd.

  Ajodhia, ex vp


  Maak melding

 41. niempje en revo ik ben er 100% met jullie eens heel goede voornemen van véné maar zoals jullie merken sur zijn nooit tevreden doet de presidet niets word er geklaagt belooft hij stappen te ondernemen word er ook geklaagt gelukkig dat ik niet woon in ned mijn fam vraagt me steeds weer daar te komen wonen maar ik blijf lekker bij de fransen die zijn toch meer mens waardiger en hun motto is:liberté égalité et fraternité(vrijheid,gelijke rechten en éénnheid)dat bestaat niet in ned


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.