Project moet vaargeul Surinamerivier verdiepen

4

PARAMARIBO, 8 nov – Het project voor verdieping van de vaargeul van de Surinamerivier is vooral economisch gericht. Dit stelt de Maritieme Autoriteit Suriname, Mas. Het project dat op korte termijn moet beginnen, is broodnodig. Behalve dat de rivier met een breedte van zeventig meter ietwat aan de smalle kant is, zorgt de diepgang bij de monding voor de nodige kopzorgen.

De diepgang, ongeveer vier en een halve meter bij Laag Water Spring, LWS, kan worden aangemerkt als moeilijk bevaarbaar. Volgens Naomi Eersel, hoofd Vaarwegmarkering van de Mas, moet via het project de vaargeul uitgebaggerd worden om vrachtschepen dieper af te kunnen laden. Ook moet de economische efficiëntie van het zeetransport worden vergroot.

Als onderdeel van de voorstudie worden belanghebbende groepen gehoord. Er wordt uitgegaan van een positieve inbreng. “Maar het kan ook dat deze studie uitwijst dat het baggeren van de vaargeul geen zoden aan de dijk legt en dan houdt alles op”, zegt Naomi Eersel. Als alles meezit kan het baggeren al medio 2007 beginnen. Een consortium van Staatsolie en de bauxietbedrijven Billiton en Suralco financiert de studie.


4 REACTIES

 1. En dat bedoel ik nou juist. Men gaat de Surinamerivier baggeren, terwijl onze straten in groot Paramaribo amper begaanbaar zijn. Een voetgangerspad een regelrechte ellende is en ga maar zo verder….. Wel ontwikkeling die door het volk niet te controleren is. Wat een stelletje boeven!!!!!
  Met de laatste alinea van het bericht proberen zij enig gewicht aan het verhaal te geven, maar trap niet hierin. De buit is allang verdeeld.


  Maak melding

 2. Het zal allemaal wel kloppen. Ik vraag mij alleen af waarom de opeenvolgende Surinaamse autoriteiten na 60 jaar nog steeds niet van de nederlandse en duitse autoriteiten hebben geeist om het wrak van de Goslar voor rekening van deze rijke landen te verwijderen uit de Suriname rivier. Ook dat lijkt mij een belemmering voor de een vlotte veilige doorvaart. De nederlanders staan wereldwijd bekend als de beste bergers als het om scheepsrampen gaan. Door een Nederlands-Duits conflict is een Duits schip in de Suriname rivier tot zinken gebracht en nu laten ze hun rotzooi daar maar voor Suriname liggen.


  Maak melding

 3. Odi odi:
  IDD goed voor de economi.
  Meer diepgang dit soort ontwikkeling hadden sins jaar en dag moeten plaats vinden. GOSLAR. geschiedenis,van monding tot paranam.
  P.S
  Odi odi Bawe.
  nex no fout.


  Maak melding

 4. Hoe betrouwbaar is de LWS als er geen markering voor NAP(Surinnams variant)is geplaats.Men moet eerst peilingen aanbrengen voordat men over waterhoogte kan praten.Of worden waterstanden van de rivier en zee door de MAS uit de dium gezogen.Het is een lagertje.Door naam te veranderen kan men nimmer deskundig worden.(HAVEN EN LOODSDIENST PARAMARIBO)Suriname is de enige land van zuidamerika waar zo`n markering niet is aangebracht.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.