donderdag, december 7, 2023
HomeNieuws uit Suriname“Relatie Suriname-Nederland nog immer belast”

“Relatie Suriname-Nederland nog immer belast”

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 8 nov – De relatie tussen Suriname en Nederland is belast, vandaar het wangedrag van de Nederlandse politiek. Dit zegt parlementariër Jiwan Sital van de oppositionele FAL. Het toepassen van de honderdprocentcontrole op Surinaamse gezagsdragers op de Nederlandse luchthaven Schiphol, is slechts een uiting van de belaste relatie.

Suriname moet de eigen houding gaan bepalen, wil het een vuist maken tegen de Nederlandse willekeur. Zolang dit niet het geval is, zal Nederland zich blijven gedragen als eigenaar van de Republiek. “Het is dezelfde commandant van de Marechaussee op Schiphol, die hier enkele motorfietsen komt uitdelen aan de Militaire Politie en daarvoor een warm applaus krijgt”, zegt Sital.

Hij ziet de houding van Nederland niet makkelijk veranderen, zolang Suriname zelf zich niet kritischer gaat opstellen. De controle op Schiphol lijkt speciaal Surinamers te gelden. “Colombianen en Bolivianen worden niet zo behandeld”, zei Sital tijdens een speciale vergadering over de honderdprocentcontrole. Volgens vice-president Ramdien Sardjoe weet Suriname wel degelijk waar het naar toe wil. Hulp is welkom, maar dan niet ten koste van alles.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

18 REACTIES
 1. Die 100% kontrole is wel degelijk mensonterend. Echter gebiedt de eerlijkheid mij om vast te stellen dat je in met name Paramaribo niet meer van die onbesuide ééndaagse bolletjesslikkers uit het hoge noorden ziet. Je kon aan hun gedrag zien dat ze hier ad-hoc komen/kwamen.

  Het bezigen van onwelvoeglijke taal, het vernielen van huur- huizen/auto’s en wat dies meer zij was aan de orde van de dag.


  Maak melding

 2. SME moet zich waardig gaan gedragen en zich zelf bevrijden van de koloniale koenoe, als het ze gaat lukken. De politici verneuken al jaren het eigen volk, dus wat is nou NL dan!


  Maak melding

 3. parlementariër Jiwan Sital kan de pot op !!!
  Wat wil hij hebben???
  dat alle ministerren van Suriname gewoon en gemakkelijk de deur uitgaat met cocaine ??
  Ik moet het errlijk zeggen :Nederland let echt goed op de zogenaamde ministerren van suriname .
  Ze zijn al niks waard en hopeloos .
  En moet je ze zien wat ze voor het land hebben gedaan !!!!
  NIETS anders dan hun eigen zakken vullen .
  Al deze zogenaamde ministerren zijn boeven ,corrupt ,hoertjes en maken miljoenen geld aan coruupt .

  Ik heb mijn reaktie zoveel keren geplaats maar zag /zie nimmer .

  Laat mij even zeggen wie ik ben (ongeveer)
  Ik ben ook een van de politiek
  Ik weet veel wat achter hun hoofd zit .
  En wat ze dagelijks doet weet men ook precies .
  Ze maken miljoenen U$ dollars door visum gedoe.
  Vooral die op buitenlandsezaken werken .
  Zoals directeur F.Boekstaaf ,mevr.vijent ,de zogenaamde minster kraag-keteldijk ,Amofo ,brunswijk .
  Ze handelen visum en worden per kop voor 6000U$ betaald .
  Ik ben er 100%cker en ik zegt het omdat ik het weet.
  Daarom vind ik het heel goed die 100% controlle op schiphol .
  Oppassen met die zogenaamde Ministers van Suriname .
  Hopeloos ,waardeloos en ze zijn de buitenvrouwen geweest van …….

  De president weet het maar het zijn hun dierbaren /familie`s/kennisen en buitenvrouwen .
  Vandaar dat er niets wordt gedaan .
  Maar wie lijdt nu eronder ????

  HET VOLKT EN VOORAL DE JONGEREN .
  WANT ze krijgen geen kans .
  En alles gaat naar die boeven van Suriname .


  Maak melding

 4. Lachwekkend,ga investeren in het land en dring de corruptie van de politici terug. Deze onderwerpen doen het goed op het toneel en leiden de aandacht van het volk af van de echte problemen: armoede, corruptie en ongelijke kansen. Al die reizende ministers in de business class, voor het eerst op vakantie en mert niets terugkomen: lachwekkend


  Maak melding

 5. Aiiiii… suriname open eindelijk je ogen wat ze proberen te doen !!!!!!!!!!!!!!!!!

  het klopt dat ze het alleen bij ons doen en bij de antillen.

  discriminatieeeeeeeee…..

  suriname moet ze hard aanpakken die beesten & ik zal jullie steunen hur jullie hebben mijn woord.


  Maak melding

 6. He he eindelijk iemand die zegt waar het op staat. Officieus is Suriname nog steed een kolonie van Nederland (meester/slaaf verhouding). Dank u wel meneer Sital voor de woorden en het lef om dit te uiten. Suriname moet inderdaad haar eigen weg inslaan en houding bepalen. Wat ze zeer zeker niet moeten doen is ten koste van alles hulp/geld accepteren. Er zijn immers genoeg andere landen om een samenwerkingsverband aan te gaan, China en India bijvoorbeeld.
  Nederland probeert weer terug te gaan naar de VOC mentaliteit. Zie het voorbeeld van de Nederlandse antillen.
  Probeer de rijkdom van Suriname goed te exploiteren, pak de corruptie aan en het land zal bloeien als nooit tevoren.
  Wishing them lots of luck, strenght and wisdom.


  Maak melding

 7. Jiwan bhai, sunah! Het is lovenswaardig als we ons dignified opstellen. En we te kennen geven dat we geen enkele k nemen van Holland. All for that brada! Maar we hebben niets om ons als bigi man te gedragen. We laten niet eens een nagel greien om onze kont te krabben. En Nederland weet dat en ziet dat. Ik kan een heel boek hierover schrijven fuly documented met voetnoten, rapporten, researches..
  Ik maak het ook alleen op surinaamse vluchten mee. Maar realiseer me ook dat na oenoe ben poor en. Wij slikken die bolletjes voor die colombianen. Die Colombianen slikken niet, ze zijn niet zoooo desperate! Dus ik en mijn reiscompaneros zijn de klos. Het grootste deel van de slachtoffers die deze mislijkmakende behandeling ondergaan zijn surinamers die in Holland wonen. Die paar parlementariers zijn een schamele uitzondering. Wil Ram Sardjoe Bigie fasie hebben, zeg dan tegen Holland stop dat geld in je mars! We hoeven het niet we zijn selfsufficient. We seki! Kom maak me trots! zeg dat tegen die bakras, ik steun jullie!
  Dan ga ik met opgeheven hoofd terug, ik verkoop alles wat ik heb hier en investeer het in Su. Laat me zien hoe macho jullie zijn met die grote bek!


  Maak melding

 8. JAja Sital spuw maar je gal..maar wel lekker rondrijden in door nederlands gesponsorde auto’s en huizen bouwen van afgeroomd ontwikkelings hulp gelden en zeld gelden voor de waters nood in Suriname !
  nederland zal zich 2 keer bedenken voordat ze weer iets geeft aan Suriname..en bedankt he..
  Zoalng jullie je coke busness niet kunnen handelen in Suriname en zolang er coke op de straat verkrijgbaar is voor 3 euro per gram..
  zal de 100% controle aanhouden en ik ben het niet oneens met de Nederlanders op dit gebied !
  Dus voor dat je de burgers gaat ophitsen tegen nederland inplaats van dat je dat doet met al die import allochtonen in Suriname zal er niets veranderen en zal Suriname steeds verder wegzakken in het drijfzand waarin het land zich bevind !
  jammer want eigenlijk zou het makkelijker kunnen door gewoon beter met de burgers te communiceren en de burgers te steunen in goede zaken zoals voor een normale srd prijs een huis kunnen huren ..ja?..en normale lonen en uitkeringen voor de minst bedeelden in de samenleving !
  …..basta!


  Maak melding

 9. 100% = 100% voor alles en iedereen. Het is gebleken dat ambtsdragers ook corrupt kunnen zijn. Zij houden zich bezig met criminele activiteiten; er zijn voorbeelden zat. Als ik mij mag beperken tot de bolletjes slikkers en andere vormen van invoeren van drugs…. Moet onze samenleving nog meer juncks tolereren? Moeten nog meer gezinnen kapot gaan? Moeten nog meer ouders een lijdensweg ondergaan? Vraag je eens af welke groepen uit onze samenleving het meest kwetsbaar zijn. Ik ben tegen ieder vorm van drugsgebruik en de 100% controle is ook een middel om drugsgebruik tegen te gaan.


  Maak melding

 10. Oke dan niempje en anderen die positief hebben gereageerd op deze ding.

  Nederland zou nog heel graag eigenaar van Suriname willen zijn maar helaas voor hun is dta niet het geval,ze moeten eerst alles goed voor elkaar hebben in hun eigen landje die nu aan het verloederen is dan dat ze Suriname de les willen voorlezen.

  Weet je hoever je moet lopen naar en van de gate op Schiphol door die controle,de gate voor Suriname is helemaal afgelegen.

  Suriname laat je niet gek maken!!!


  Maak melding

 11. De 100%Contole wie doet er wat aan niemand het is alleen maar frustrerend voor de burgers die niet schuldig zijn,en zich nergens aan schuldig maken, Irritant voor mensen die denken wat in SU te realiseren voor hun oude dag e.d.Maar dat niet alleen, de Boeven in het Parlement hebben in geen opzicht respect voor wij(Suries)uit Nederland wij proberen het land weer in kaart te brengen, zonder steun van de SU overheid,maar worden in alle opzichten geboycot want men richt zich op de Caricom,Onzin Nederland heeft in alles wat we doen controle over. Nu in tijden van de verkiezingen moet dit aan de orde gesteld worden bij de Grote partijen, Maar wat hoor je er over, Niets Nada als wij zo blijven door gaan zullen wij altjd de gebeten Magere Hond blijven
  Het hele Parlemet mag mijns inzien opstappen men zit er toch voor eigen belang,dat van Vrienden en Families,Die varen er goed bij.

  OssieB


  Maak melding

 12. Mensen, gaan jullie even na hoeveel coke er in Nederland per dag wordt geconsumeerd. Trek daarvan af de hoeveelheid die via de luchthaven vanuit Suriname per dag binnenkomt, en beoordeel daarna of het terecht is om een 100% controle op deze vluchten uit te voeren.


  Maak melding

 13. Ik denk wij ons iets professioneler mogen opstellen.
  De 100% controle is er neit voor niets. ik vraag me alleen af of de methodiek nu niet inmiddels achterhaalt is.
  Wat de diplomatieke controle betreft, mopeten er harde afspraken worden gemaakt.
  Zelf heb ik altijd een normale controle gekregen.
  Zou er opzet in het spel zijn of heb ik mijn smoel mee. Verbazingwekkend dat ministers of andere kopstukken iedere keer weer zo vernedferd worden en ik als passagier gewoon door loop met de standaard controle.
  Gelukkig heb ik niets op mijn geweten, maar het begint verdacht op een zekeer machtsspelletje te lijken.
  Tijd voor aktie!!!!!! en niet nonverbaal blijven lullen.


  Maak melding

 14. Alle vluchten vanuit Zuid-Amerika en het Caraibisch gebied waar aantoonbaar veel bolitaslikkers op zitten worden gecontroleerd. Dus niet alleen de Surinaamse vluchten. In tegenstelling tot de NA, Venezuela en Dominicaanse rep. waar een sterke vermindering plaatsvond van het aantal naar NL reizende slikkers, komen er vanuit Paramaribo nog zo’n 30 per week in Amsterdam aan. Onderzoeken aan het lichaam worden, in tegenstelling tot de suggesties, al niet meer uitgevoerd sinds sept. 2005 tenzij je op verdenking van bolitaslikken (veelal aangetoond door de scan)in voorlopige hechtenis gaat op Schiphol. Bij aankomst in NL wordt iedereen gecontroleerd; blank of gekleurd. In zijn onderzoek heeft de nationale ombudsman geen sporen van discriminatie kunnen ontdekken. Voor de meeste passagiers gaat de inkomende 100%controle niet verder dan de uitgaande veiligheidscontrole, waar geen bezwaren tegen zijn. Deze veiligheidscontroles vinden plaats op basis van internationale regelgeving. Mijn indruk is dat de Surinamers zich door elkaar laten opjutten. Natuurlijk is het vervelend als je achter in de rij staat voor de controles en daardoor moet wachten. Zoals gewoonlijk moeten vele goedwillenden weer onder de kwaadwillenden lijden. Maar dat geldt op meer punten in de samenleving. Het is echter niet zo, dat Surinamers minder of niet respectvol worden behandeld tijdens de controles. Mocht dat wel zo worden ervaren ,dan staat er een mogelijkheid om een klacht in te dienen bij het Openbaar Ministerie op Schiphol. Cf. internationale regelgeving moet iedereen de veiligheidscontrole ondergaan voorafgaande aan een vliegreis. Dat geldt ook voor ministers met uitzondering van staatshoofden en de ministers van Buitenlandse Zaken. De afspraken daartoe zijn vastgelegd in het Verdrag van Wenen inzake diplomatiek verkeer. Van een onheuse bejegening van ministers is daarom geen sprake. Volgens deze regelgeving moeten NL ministers zich, bij het verlaten van NL ook laten controleren.


  Maak melding

 15. Het gaat nooit ophouden want de Nederlanders kunnen niet zonder die drugs,deze week was het nog op journaal,in sommige steden/dorpen in Ned gebruiken ze al op 13 jarige leeftijd.

  In Nederland betalen ze veel voor die vergif,ze moeten het daar legaal maken,zodat het geen waarde meer heeft en dan heeft het ook geen zin om het te slikken met zo een grote risico van gepakt worden of overlijden.
  Dus Suriname is niet het probleem,in Nederland is er een probleem,daar moeten ze zorgen dat er veel minder wordt gebruikt zodat er ook weinig vraag zal zijn.

  Ik bedoel als iemand slikt dan heeft die rotzooi toch al een bestemming??
  Zo iemand gaat toch niet over straat om te vragen of iemand wat wilt kopen neem ik aan,de mensen die die troep gebruiken,daar moeten ze 100% controle op doen.

  Bouw een grote loods,pik al die verslaafden van de straat,stop ze een paar maanden weg en kijk of in die maanden ook zoveel drugs uit Suriname zal komen,lijkt mij niet want wie gaat het gebruiken.


  Maak melding

 16. Nee natuurlijk is Minister van Ardenne niet gefouieerd..maar zij wordt ook opgehaald helemaal bij de gate..en mag toch..ze komt haar eigen land binnen en is minister..onze ministers worden toch ook niet gefouieerd als ze aankomen op zandery..die gaat ook via een eigen gang naar buiten..dus..


  Maak melding

 17. Hebben sommige van jullie wel door dat boeven hier gemaakt en aangemoedigdn worden in holland “‘hier word tjoekoe'” commissie””genoemd om maar eenvoorbeeld te noemen!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES