Surinaamse regeertop negeert minister Van Ardenne

40

PARAMARIBO, 7 nov – De top van de regering heeft het bezoek van de Nederlandse minister Agnes van Ardenne genegeerd. Tegen alle tradities in, zijn beleefdheidsbezoeken ter elfder ure afgezegd. Zowel president Ronald Venetiaan als vice-president Ramdien Sardjoe lieten afzeggen. Van Ardenne zelf tilt niet te zwaar aan het gedrag van haar gastheren.

“Ik kan me niet voorstellen dat het probleem ten aanzien van de controle op Schiphol de reden zou zijn voor de vice-president en de president om geen tijd voor mij in te ruimen. Ik heb niet begrepen dat er een directe relatie is, als een soort van strafexpeditie richting de Nederlandse minister van Ontwikkelingssamenwerking.” In politieke kringen wordt gesproken van een ‘politiek signaal’.

Volgens de Ware Tijd was het de bedoeling duidelijk te maken dat Paramaribo de behandeling afkeurt van hoogwaardigheidsbekleders bij controle op de Nederlandse luchthaven Schiphol. Minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos, was opvallend afwezig bij Van Ardenne’s aankomst op de Johan Adolf Pengelluchthaven.


40 REACTIES

 1. Dit is geen professioneel gedrag. Had deze persoon wel uitgenodigd en dan persoonlijk uw misnoegen kenbaar gemaakt. Dit helpt niet het maakt alleen maar dat men des te meer denkt dat Suriname een bananenrepubliek is!


  Maak melding

 2. Hallo Pres en Vp doe normaal zij is niet op snoepreis maar op uitnodiging van minister Ravenswaay voor beleidsnota.Jullie beide gedragen als onvolwassen(pubers).Een gast hoort niet zo behandeld te worden. Wat wilt u hiermee bereiken,door zo`n houding aan te nemen maakt u moeilijk voor u zelf en voor uw landgenoten.Als u man met ballen zou zijn zou u terstond de ambassadeur hebben ontboden .Als dit het denknivea van de smese regering is dan is de einde inderdaad zoek.


  Maak melding

 3. Lekker ben je freeway.

  Wel de Surinaamse hoogwaardigen beledigen op Schiphol, is wel ok.
  Ik keur het niet goed wat ons President en VP doen. Misschien voelt ze nu hoe men zich voelt bij de 100% controle de Schip in het Hol.


  Maak melding

 4. Mevrouw Van Ardenne, Regering van NL, Volk van NL namens mijn ex landgenoten bied ik hierbij mijn excuses aan voor de wanstaltige vertoning en handeling van twee complete imcomptente idioten.
  Mevrouw Van Ardenne, u had beter behandeld moeten worden door een bevriende natie, nota bene waarvoor u uw tijd en energie vrij maakt om geld te gaan geven!


  Maak melding

 5. Volgens v. Ardenne zijn de controle op Schiphol standaard procedures, die voor iedereen gelden. Eens kijken of zij bij terugkomst in Nederland ook gecontroleerd zal worden.


  Maak melding

 6. Wees altijd professioneel, ga het gesprek aan en bijf praten.

  Uit je “woede” op een andere manier … ga mediteren ofzo, of stop al je woede in een project om de samenleving te helpen.

  Doe iets goeds.


  Maak melding

 7. Allemaal gedonder bij die kakse hollanders. Moest ervan komen. Achterlijke beesten zijn het in Ned. Dat Sme- hoogwaardigheidsbekleders in hun gat gevoeld moeten worden, zeg eens effe….. Kouwe kakkers die boeven, willen proberen door te blijven gaan met hun VOC-mentaliteit. Laat die Ardenne maar terug naar huis gaan. Beestenboel maken zij van Sme-burgers op Schiphol.

  Volgende bezoek van een hoge vrouwtje deze dame gewoon ook bevoelen op Zanderij, kan zij meemaken wat die Sme-dames “voelen” op Schiphol als zij bevoeld worden, beesten van Ned en Europa…. Denken dat geld en subsisie´s alles teniet doen ???
  Die schaamtegevoelens blijven wel langer dan enkele jaren omdat het als groot nieuws gebracht wordt in kranten. Die Sme-kakkers van hier piepen nu héél wat toontjes lager, kloothommels bij elkaar. Zal niet veel helpen.

  Groeten,……………….


  Maak melding

 8. suri regering laat weer blijken hoe dom ze zijn.. ze houden voor zich zelf voor de gek en zo maken ze nog moeilijker voor het suri volk de gek de nl regering maak niet druk om deze zaken..straks draaien ze het geld kraan dicht..wat heeft sur te bieden aan nl.


  Maak melding

 9. Ze hadden dan het bezoek moeten afzeggen. Dat was politiek strategischer geweest in plaats van deze pikiengboij gedrag. Nu blijven ze weg maar hebben NIET de ballen om dat openlijk te zeggen. En die boeroe van een van ravenswaaij is ook dom, want zijn ministerie moet zakendoen met die vrouw en dan ga je haar gewoon afhalen en vertelt aan haar ronduit waarom de mp en vp afwezig zijn en haar niet wensen te ontvangen.


  Maak melding

 10. Zowel de president als de vice-president zijn door deze houding hun gezicht, die ze al nationaal verloren waren, nu ook internationaal volledig kwijt geraakt.
  Zij hadden minister Agnes van Ardenne op de formele manier moeten ontvangen en daarmee getoond dat zij beschaafd zijn en boven de 100% controle, die vele suri’s als beledigend ervaren, staan.
  Hun ongenoegen over de 100% controle hadden zij op een manier te kennen/moeten geven.
  Maar helaas…………..

  So Sad


  Maak melding

 11. beter is het om meteen ook de klm niet te laten landen op zanderij, ik ben benieuwd hoe dan de mensen hun families gaan begraven of cremeren in suriname en omgekeerd..
  Venetiaan wil zijn bananen boom niet verlaten, het is te goed voor hem daar!


  Maak melding

 12. wat fo …. verontschuldigingen VB jij bent vast een van de idioten die aan holanditis lijdt. ik zie al dat een amerikaanse minister op de luchthaven gefouleerd wordt. Dat land is toch vergeven van drugs en allerlei soorten criminaliteit. het zijn door nep gasten als jij dat er vandaag de dag geen respect meer is voor suriname en de surinamers. damn get your act to gether i schaam me voor je soort


  Maak melding

 13. Landgenote, hierbij wil ik mijn verontschuldigingen aanbieden voor de redi musu’s, uncle tom’s en ander gespuis die zo gebelgd zijn over het niet ontvangen van mevrouw ardenne.

  Het zijn slechts gekoloniseerde lieden die na 350 jaar nog steeds het achterwerk richting blanke meester draaien. Na 350 jaar hebben ze nog steeds niet door dat het niet DE manier is om ontwikkeling te brengen in Suriname. Ik ben 100% NDP’er maar in deze ben ik het eens met de regering. We hadden het voorbeeld van Indonesie allang moeten volgen.


  Maak melding

 14. Odi odi fu B.
  Nee nee Nogmaals nee. VEILIGHEID.
  Het gaat hier om de Veiligheid van andere mensen toch Suriname of niet.
  Paramaribo moet zich bij de controle houden, en nergens anders mee bemoeien,behave de gemaakte afspraken waar voor het bezoek bestemt was. Vene Vene sa yu é doe.

  PS.
  Veraf van Diplomatie.
  Ik had het anders gedaan,100%Is Hier,en Daar.Gewoon door gaan met zaken doen.
  ai opener. Odi odi fu Bawe. Soso Lobi.
  100% is hier en daar..!


  Maak melding

 15. ze spelen nu ECHTE MAN, straks binnen een maand staan ze weer voor de NL deur om financiele steun te vragen.

  P.S. Dit is ECHT kinderachtig gedrag, er wordt iets gezegd en men is op z’n teentjes getrapt.

  Het zou wat zijn als de Surinaamse “hoogwaardigheidsbekleders” niet zouden worden gecontroleerd” op Schiphol.
  Juist dat soort mensen brengen Suriname in de vernieling met hun corruptie.

  Als dit nou de denkwijze van de Surinaamse regering is, dan zie ik het echt somber in.
  Ze vergeten 1 ding, dat NL niet afhankelijk is van Suriname, maar juist andersom!!!!!!!!

  Blijf m,aar ECHTE man spelen, maar hoelang nog…………?


  Maak melding

 16. men had zeker gedacht dat ,van ardenne, haar verontschuldiging zou aanbieden aan de surinamse regering in verband met de problemen die zich op schiphol hebben plaatsgevonden, wijlend mijn moeder zou hebben gezegd:da ju no sap a kaw !


  Maak melding

 17. VB
  “”””Mevrouw Van Ardenne, Regering van NL, Volk van NL namens mijn ex landgenoten bied ik hierbij mijn excuses aan voor de wanstaltige vertoning en handeling van twee complete imcomptente idioten.
  Mevrouw Van Ardenne, u had beter behandeld moeten worden door een bevriende natie, nota bene waarvoor u uw tijd en energie vrij maakt om geld te gaan geven!””””””””

  ———————————————
  Jezusssssssss VB, waar kom jij vandaan;
  niet te geloven dit.
  Doe even normaal. Moderator…………….Help

  Marron


  Maak melding

 18. ik zou zeggen als de surinaamse regering zo hoog met de neus in de lucht wil lopen moet ze ook het ontwikkelings geld niet aannemen
  maar zelf de broek op houden het belangrijkste export bauxit en goud het is een keer op en dan kunnen de suri die in nederland wonen weer pakketjes sturen waar ze nu de neus voor ophalen


  Maak melding

 19. Who the f..k Vene thinks he is.
  Mevr.Ardennen,als ik U was had ik terug gekeerd naar Ned.en de geldkraan dicht gedraaid.
  Geef een communique uit waarop U Vene die Baviaan wijst op zijn domme gedrag,om met 1 van de Grootste Drugsbaronnen van Suriname in zee te gaan.
  Nederland moet die ministers blijven controleren,voor het zelfde geld hebben ze spul van Ronnie bij zich.

  Dat Vene zowel Sardjoe de minister negeren is laag bij de grond,maar wel hun handjes open houden,wat een kneuzen zijn het zeg.


  Maak melding

 20. Dat is een schande voor Suriname.Door juist Ardennen te ontvangen had men haar de 100 % controle voor haar neus kunnen wrijven.Maar kinderachtig gedrag vertonen is schandalig.Als de grote heren geen voorbeeld funtie kunnen zijn ,wie dan wel.

  Ze blijven kletsen over die 100 % cotrole .Werken zij ook niet er aan mee om paspoorten en tickets te kopieren Op Zanderij voor Nederland.

  En hier in Nederland hebben geen enkele politieke partijen gezegd deze controle af te schaffen.Dus een mooie gelegenheid om ze af te straffen op 22 nov.a.s.


  Maak melding

 21. Waar leidt dit naar toe?

  Een gezonde basis voor een constructieve en gelijkwaardige samenwerking wordt zo niet gecreëerd (door beide landen niet).


  Maak melding

 22. Geachte mevrouw van Ardenne,

  Ik vind het heel bewonderingswaardig dat Nederland de surinaamse bevolking inclusief politici als derde rangs burgers beschouwd en ze ook ernaar behandeld. Mijn complimenten.
  Het spijt me heel erg dat men nu opkomt voor hun mensenrechten en een gelijkwaardige behandeling eisen. Gelijke monniken, ongelijke kappen toch? 🙂
  Ik hoop dat ze op tijd wakker zullen worden en zich alsnog minderwaardig zullen opstellen om uw geld te mogen incasseren.

  Mvgr,


  Maak melding

 23. Op de reacties van bovenstaande personen ben
  ik erg content.
  Bovenstaande personen hebben laten zien dat
  wij Surinamers ook fatsoen hebben.
  Vooral nr.6(VB)….thank you.
  Heel goed uw excuses verwoord en gericht
  aan betrokkene.(mevr.Van Ardenne)
  Ik ben uiterst teleurgesteld in de Surinaamse
  regering.


  Maak melding

 24. Nou, dat bedoel ik met het kinderlijk en achterlijk gedrag van Venetiaan en Sardjoe. Dit is niet de manier om stelling te nemen tegen de 100%-controle. Als je mevr. van Ardennen niet kan spreken vanwege je drukke agenda, geef dat dan correct aan. Zo dwing je respekt af. En dan vinden dat je daadkracht hebt. Dat slaat nergens op.Met daadkracht had Suriname verder ontwikkeld moeten zijn. Mevr. Ardennen heeft haar agenda normaal afgewerkt in het belang van het Surinaamse volk dat al genoeg geleden heeft.


  Maak melding

 25. Dit noemen ze nou Surinaams diplomatie, Nederland heb Suriname niet nodig, andersom wel denk ik. En als ze geld nodig hebben gaan ze wel bedelen. Als er reden is om op zanderij te controleren doe het dan. Op schiphol is er zeker reden om mensen te fouilleren, ook al zijn het ministers want in het verleden waren zij ook betrokken geweest bij drugssmokkel.


  Maak melding

 26. Beste mensen,

  Volgens mij gaat het allang niet meer om fatsoen, beschaving en respect. In een land met fatsoen, beschaving en respect zijn mensen rechtvaardig en kan met overleg veel bereikt worden. Wat ik al eerder aangaf dat het om een machtsoffensief gaat van Nederland naar Suriname(rs) die als derde rangs burgers gezien worden en ook zo behandeld dienen te worden. Vind je dat je een derderangs burger bent en zo behandeld dient te worden, dan leg je je erbij neer. Vind je dat je gelijkwaardig bent en ook zo behandeld dient te worden, dan ageer je ertegen. Life is all about making choices.
  Dit is iets wat op zichzelf staat.

  Daarnaast kun je natuurlijk heel veel kritiek hebben op Suriname(rs), de corruptheid, criminaliteit, ontwikkeling, eigen (slechte) ervaringen (die meestal emotioneel geladen zijn), enzovoorts. Bij discussies is het belangrijk dat je niet alles op een hoop gooit, maar het in stukken hakt en per onderwerp de kern bespreekt. De kern hier is volgens mij gelijke monniken, ongelijke kappen? The question is: is that all right? Fill in for yourself.

  Wishing you all lots of luck, strenght and wisdom.


  Maak melding

 27. Als ik het goed heb, gezien de meeste reacties hier, kan ik alleen maar zeggen: de meeste surinamers zijn het spoor bijster, en het eigen waarde (het surinamer zijn), is al ver onder de nulpunt gedaald. En maar BUIGEN naar de hollanders,jullie leren het nooit, succes er mee.
  Wat mij betreft: GOED GEDAAN JONGENS(VENE/SARDJOE), mijn compliment.
  Trouwens als je als surinamer in nederland woont, wilt niet zeggen dat je het per definitie beter weet dan een surinamer daar. Dat proef je duidelijk in jullie reacties.
  Trouwens als een van jullie vandaag de 1 miljoen heeft gewonnen, is hij/zij de volgende dag vertrokken richting Suriname , voor goed.
  Dus >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>….??????
  PS ik woon zelf als jaren in nederland

  Marron


  Maak melding

 28. Het zou goed zijn als NED de (geld) kraan dicht zou draaien, want de regering steeks toch alles in hun eigen zak. Hier hebben de inwoners geen profijt van. En waarom zou Ned Suriname moeten helpen. Sur. is zelf zo rijk aan grondstoffen en overige producten, maar jah, als je zo hebbenrig bent en je verkoopt alles voor bijna niks dan komt er niks in de kas. Sowieso komt niks in de kas want ze hebben al een miljard schuld. Er wordt alleen maar eruit gehaald, maar niks erin gestopt. Ik vervloek de regering van daar dat ze Sur naar de klote helpen. Jullie toekomstige klein klein kinderen zullen hiervoor ook moeten boeten. Kapsonelijers.
  En hou je mini sters in Suriname, dan bespaar je daarmee geld ipv iedere met een hele delegatie naar het buitenland. En om wat te doen???

  K


  Maak melding

 29. Binnenkort komen Ventiaan en Sardjoe wel om geld bedelen. LET MAAR OP !!!!!!!!!!!!!!!!!
  De Nederlandse regering moet ze dan ook niet ontvangen en “” GEEN MOER “” geven. LAAT ZE HUN BOONTJES ZELF DOPPEN . DIE IDIOTEN.


  Maak melding

 30. Marron,

  Niet iedereen is en denkt als jouw!!!
  Ik kan nu wel een hoop dingen gaan neerzetten, maar daar heb ik geen zin in, omdat het te veel is.

  het enigste wat ik kan zeggen is, respecteer ieder zijn mening

  Ciao


  Maak melding

 31. Ik woon en werk ook al jaren in Ned. Mijn jeugd heb ik deze hollelanders gegeven en de beste produktieve jaren van mijn leven gegeven en voor hen gewerkt.

  De achterlijken hier “zitten” nu (thans) in de top bij het bedrijfsleven en voor mij is het bedroevnd te ervaren hoe ik behandeld wordt bij mijn sollicitatie´s en aqusitie´s voor opdrachten. Hollelanders gedragen zich openlijk achterlijk tegenover surineds, ondanks dat zij weten dat surineds het beste nederlands kunnen praten.

  Ook weten zij dat surineds de hollelanders kunnen bijspijkeren wat betreft het geschreven taal. En de gesproken abn , maar neen , hun achterlijkheid draperen de hollelanders gewoon door te beweren dat in Suri het Onderwijs achterloopt als dat in Ned.. Kom kom zegge hollelanders , steek eerst de hand in eigen boezem, jullie bepotelen en bevoelen onze mooie dames gewoon in hun gat(en) , waar de journalistencamera´s erbij zijn.

  Moet ook eens aan jullie den lijve geschieden, kunnen jullie van meeprate…
  Groetjes hoor,………..


  Maak melding

 32. Ai baja, ik zal het maar op z’n Surinaams zeggen.
  Dit is lagere school mentaliteit, geen huiswerk maken en dan dokken ( =schuilen) voor de juffrouw.
  Min. Ardenne: Ik zou zeggen, jongens ik kom met een zak vol geld. Ik zie jullie niet dus jullie kunnen lekker fluiten naar het geld.


  Maak melding

 33. Dit getuigt alleen het kinderlijk als een niet professioneel gedrag.
  U zit namelijk daar voor het gehele Surinaams volk, dus zou U dus moeten spreken namens hen. Uit Uw misnoegen uit namens het volk.

  Seiko


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.