zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenMedia en literatuurSurinaamse journalist Robert Wijdenbosch overleden

Surinaamse journalist Robert Wijdenbosch overleden

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 6 nov – Journalist Robert Wijdenbosch is op zestigjarige leeftijd overleden in het ziekenhuis. Hij is korte tijd ziek geweest. Naast zijn actieve journalistieke periode heeft hij vanaf 2002 gediend als cursusleider en docent aan de Academie voor Hoger Kunst en Cultuur Onderwijs, AHKCO.

Ook is hij grondlegger van Radio Boskopu, het publieke netwerk van regionale gerichte radiostations. Ook is hij voorzitter geweest van de Pleeggezinnen Centrale en directeur van de Vereniging Particuliere Sociale Instellingen (VPSI). “Hij was een familieman. Robert was een rots in de branding als we hem nodig hadden”, zegt zijn zus, de parlementariër Ruth Wijdenbosch, tegenover de Ware Tijd.

Robert was er altijd, ook voor vrienden en mensen in nood. Hij studeerde aanvankelijk theologie in Nederland, maar koos na afronding voor de sociale academie en later journalistiek. Als docent had hij het tot zijn missie gemaakt de studierichting journalistiek van de AHKCO beter te richten op de praktijk. Ook werd het curriculum gemoderniseerd en aangepast aan behoeften van media en maatschappij.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES
 1. Robert was een zeer gewaardeerde collega journalist.
  Ik herinner mij nog de jaren tachtig in Suriname toen ik Robert leerde kennen.
  Hij bleef altijd kalm onder alle omstandigheden.
  Robert was iemand met een sterk karakter en hij bezat de nodige journalistieke kennis en vaardigheden. Ik heb veel van hem geleerd.
  Zijn heengaan vind ik jammer voor de AHKCO, want hij zou de aankomende journalisten nog heel veel kunnen leren.
  Mijn condoleances gaan uit naar de familie.


  Maak melding
 2. Allereerst mijn oprechte deelneming!
  Ik las vanmorgen al het overlijdensbericht, maar helaas trof ik er geen foto bij en kon hem dus niet plaatsen op mijn pagina wat ik ten zeerste betreur, want deze man mag NIET vergeten worden!!!

  Dus mocht er iemand een recente foto hebben houd ik me aanbevolen!


  Maak melding
 3. Mijn innige deelneming aan de nabestanden en vrienden van Robert.
  Robert was, wat ik nu verneem, niet alleen een journalist die zijn vak verstond, maar hij was ook een man, die de gay-wereld in Suriname aanzien heeft gegeven. Ik heb Robert persoonlijk gekend en herinner mij zijn goedlachse humor en serieuze gedrag.
  Robert rust zacht en bedankt voor alles!!!
  Ruben


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES