Controle Surinaamse ministers op Schiphol blijft

23

Nederland gaat de behandeling van Surinaamse ministers op Schiphol niet aanpassen. Volgens woordvoerder Edu Willemse van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken gelden de regels voor een reguliere veiligheidscontrole bij vertrek uit Nederland voor iedereen. Ook voor ministers; alleen staatshoofden zijn uitgezonderd.

Dit gebeurt volgens hem in het belang van de veiligheid van de passagiers en het vliegtuig. Volgens Willemse blijkt uit resultaten van een Nederlands onderzoek naar het incident, dat van een onheuse bejegening geen sprake is geweest. De minister zou op een onbehoorlijke manier zijn gefouilleerd door een vrouwelijke douanebeambte nadat een elektronisch detectiepoortje ging piepen.

Maar uit het onderzoek van justitie en de marechaussee zou blijken dat de Surinaamse minister Joyce Amarello-Williams aan een standaardcontrole is onderworpen schrijft Nieuws.NL.


23 REACTIES

 1. Goed zo Nderland .
  Ik ben een surinaamse en weet precies hoe ze zijn en wie ze zijn .
  Dus LET HEEL GOED OP ZE !!!!!!
  De ministerren van Suriname zijn de grootste boeven en spelen altijd geweldig .
  Maar Nederland ,jullie moeten het al lang hebben geweten ,dat deze ministerren (suriname )hopeloos ,waardeloos ,ongeschoold zijn .
  En vooral dat ,ze zijn hoeren en sletten die hun benen graag openden .
  Vandaar dat ze ministerren zijn geworden .
  De vraag is :wat voor opleiding hebben ze gevolgd ???
  Vraag maar ,dan zullen jullie nimmer een antwoord krijgen .


  Maak melding

 2. Ik ben blij dat er nu duidelijkheid is dat ook ministers uit suriname worden gecontoleerd,net als anderen die nederland in en uit gaan.
  dus wij kunnen deze hoofd stuk afsluiten..!!
  vr gr cees..


  Maak melding

 3. Jongens wat een hypocrisie en lafheid ten top…Worden alleen ministers uit Suriname gecontroleerd of ook ministers uit Nederland, Amerika (die alles doen wat god verboden heeft) of China, Rusland, enzovoorts…
  Ik dacht het niet dus waar gaat het dan eigenlijk om? De einsteins onder ons mogen antwoord geven en svp op rationele basis, met emotie kan men niks.
  ps. vergeet met je beargumentering niet de witteboorden criminaliteit mee te nemen en het feit dat Nederland de grootste exportland en doorvoerland van XTC is.

  Mvgr,

  Johnny Pritipalsingh


  Maak melding

 4. Rosa, martha,

  De vraag is niet of de ministers die jullie noemen geschoold zijn. Minister Amaffo bijvoorbeeld heeft een universitaire opleiding met succes afgerond. De vraag is of jullie geschoold zijn. Gezien jullie taalgebruik betwijfel ik dit ten zeerste. Het zal mij trouwens ten zeerste verbazen als jullie ooit een opleiding hebben afgerond.


  Maak melding

 5. Bedankt meneer Willemse voor de duidelijkheid.
  Dus wanneer de Nederlandse minister Agnes van Ardenne binnenkort Suriname bezoekt, mag zij bij aankomst op Zanderij ook aan de 100% controle worden onderworpen.
  Ik zou de Surinaamse autoriteiten dan ook het advies geven om alle Nederlandse ambtsdragers en de gewone Nederlanders voortaan volop op Zanderij te onderwerpen aan deze 100% controle uit ogpunt van veiligheid.


  Maak melding

 6. Dan hoop ik ook dat Suriname de Nederlandse politici enz ook streng zal gaan controleren want die kunnen ook een gevaar zijn voor het vliegtuig en de veiligheid van de passagiers in gevaar brengen.

  Is pure onzin!!!
  Dan moeten ze Schiphol uitbreiden om iedereen,dus al die miljoenen mensen die er komen en vertrekken streng controleren,maakt niet van Bea tot Bush,popsterren,filmsterren,iedereen moet gelijk behandeld worden.

  Ze doen alsof terroristen van en naar Suriname komen en gaan.Suriname is één van de weinige landen waar je iets van heb gehoord over aanslagen enz sinds 9/11.
  Dus Suriname brengt die witte mannen niet meer gelijk tot aan de vliegtuig maar laat ze gewoon door de controle gaan en breng ze dan verder.

  Rosa,als je zo een hekel aan Suriname hebt dan moet je je niet met die zaken bezig houden,investeer die tijd liever in je nederlands want het is geen ministerren het is ministers!!
  Was je erbij toen ze hun benen spreidden??Sprei de jouwe maar voor die kaaskoppen totdat ééntje je hard onder je kont schopt.

  Martha je heb wel gelijk wat je zegt weg met de politiek,is net als hier deze regering mag ook naar huis.
  Overal zijn het boeven die daar zitten,alleen in Suriname gebeurd het misschien iets openlijker dan in Nederland.Hier vullen ze hun zakken nog beter hoor want er valt meer te halen.
  Het is te begrijpen dat vrouwen meer klagen want ik kan best begrijpen dat niet elke vrouw het gewenst vindt dat er anderen aan hun zitten,mannen hebben daar minder moeite mee.
  En als die dames hoeren zouden zijn zouden ze niet klagen maar juist lekker vinden als die handjes over hun lijf,dus.

  Het is gewoon toeval dat creolen dat hebben ervaart,maar het kan elke SURINAMER overkomen.
  Ik ben geen creool,geen djoeka maar als het zo is dat alleen zij klagen dan is dat jammer,elke Surinamer zou moeten klagen want dan kan je iets veranderd krijgen,dus op die creolen mag je trots zijn van ze komen op voor ook hun land.
  Waarom gaan er geen geschoolden daar dan??Omdat ze verwesterd zijn,ze zijn bounty’s geworden,ze denken in Nederland gaan ze 5000 euro verdienen en daarvan maar 50 euro overhouden en in Suriname misschien omgerekend maar 1000 euro gaan verdienen maar waar ze wel 400 euro van zullen overhouden,dat snappen ze allleen niet.

  Cees,ze moeten jullie ook overal op de hele wereld ondersteboven keren van Spanje tot Canada want jullie zijn nog grotere smokkelaars,xtc,mensenhandel,nep merkkleren,ivoor,en noem maar op.Ik benieuwd hoe jullie dat gaan ervaren dan dat als zelfs Balkenende naar die landen reis zo controleerd zal worden en dat andere passagiers uit andere landen op die luchthavens gewoon een normale controle krijgen en jullie aanstaren.
  Er is er weer 1 opgepakt in Indonesie,die wordt opgehangen.

  Dus denk eerst na voordat je iets zegt als je iets niet zelf heb meegemaakt.


  Maak melding

 7. Een belangrijk beslissing zowieso. Stel je voor dat de Nederlandse regering zou zeggen: Vanaf vandaag gaan we geen Surinaamse politici meer controleren, ze mogen meenemen wat ze willen. Dat is eigenlijk wat die suri ministers het liefste zouden willen natuurlijk, wie niet trouwens. Het zou dan nog meer vrijspel worden voor de toch al currupte en onbetrouwbare Surinaamse vertegenwoordigers om te smokkelen.


  Maak melding

 8. de surinaamse parlementariers denken altijd dat ze in ned op rodelopers onvangen dienen te worden zoals vroeger het geval was, men moest in suriname zelf zijn, had men moeten horen hoe de media nederland voor schut zette.

  doroe


  Maak melding

 9. En als deze ministers er problemen mee hebben kunnen ze altijd via de USA vliegen. Daar zullen ze ook worden onderzocht met 1 verschil. Als ze spul bij zich hebben worden ze de bak in gegooid voor 10-20 jaar. Boerenveen kan er van meepraten.


  Maak melding

 10. Ik heb er niks op tegen dat sur. ministers en hoogwaardigheidsbekleders gevisiteerd worden, waarom niet als de bevolking ook gevisteerd wordt. zoals ik eerder zei ministers en parlementariers zijn gewoon mensen met bep. taken en verantwoordelijkheden en zijn nimmer meer mens dan de burger. Laat ze juist voelen wat de burger ook voelt, dan weten ze tenminste waar er over geklaagd wordt.
  Maar jongens…..
  het drugsprobleem in Sur vanuit Nl is minstens een evengroot probleem voor Sur als het drugsprobleem in NL vanuit Sur. kwantitatief zullen het slechts andere cijfers zijn, maar gewogen tegen de capaciteit (financ, mankracht)/knowhow (middelen) en procentueel bekeken, is het kwalitatief misschien voor Sur. een groter probleem.
  Wat is erop tegen om ook de bakra’s te visiteren als jullie er zoveel moeite mee hebben. Geheid dat nl deze maatregel op schiphol (ik ben er zelf niet tegen) aanpast. Het is gewoon oliebol domheid en lafheid. Bouta had het allang ingevooerd.


  Maak melding

 11. Wat lullen ze maar,
  Wij worden toch ook op zanderij gecontroleerd, dus verbeter je eigen land eerst en dan zeuren. Het is een ellende met al die ticketprijzen en controle, als ik geen ouders had zou ik niet meer met vakantie gaan, maar voor me ouders doe ik het.

  Begrip!!!!!


  Maak melding

 12. ik denk dat dit een goede zaak is vooral voor deze mensen met een diplomatieke paspoort uit Suriname en de Nederlandse Antillen. Zij zijn de grootste cocaine smokkelaars. Dus Nederland ga zo door. En Surinamers niet zeiken, want deze mensen hebben Suriname een slechte naam bezorgd en Suriname naar de afgrond geholpen.


  Maak melding

 13. in nederland wonen ongetwijfeld heel veel aardige fatsoenlijke competente deskundige surinamers en/of nederlanders? in suriname van hetzelfde laken een pak. maar hoe zit het met hun vaderlandsliefde? meisjes en jongens gauw terug naar huis, allemaal de goed opgeleiden, gekwalificeerden, fatsoenlijke etc. samen met de grote en kleine niksnutten, criminelen etc. een omgekeerde stroom vanm surinamers die indertijd(1974-75) op de nederlandse uitkeringen etc. afkwamen nu terug naar huis om daar de zaken over te nemen. jullie hebben de criminelen daar hun gang laten gaan.
  nederlanmd stort de indertyijd beloofde centen in een fonds voor suriname bij wereldbank/imf en bemoei je nooit meer met deze postkoloniale zeurpietenclub. het wordt tijd dat ze hun eigen broek ophouden. inpakken en wegwezen surinaamse macho’s met al jullie al dan niet in se steek gelaten vrouwen en kinderen. aan het werk in je eigen land.

  p.s. de voc had niets met suriname te maken; in de geschiedenisles ook al weer niet opgelet.


  Maak melding

 14. Natuurlijk moet ook minister Van Aardenne op Zanderij gecontroleerd worden als ze eerdaags weer vertrekt na haar bezoek aan Paramaribo. Immers, gelijke monniken gelijke kappen! Maar neem van mij aan dat deze Hollandse bewindsvrouw hieraan geen woord zal vuilmaken.
  Laten we verder ophouden met deze idiote discussie die Suriname steeds meer belachelijk maakt.


  Maak melding

 15. Er zijn mensen hier die zeggen dat we ons belachelijk maken!
  Moeten we doen alsof er niks aan de hand is?
  Mensen uit andere Latijns-Amerikaanse landen (Peru, Ecuador, Venezuela, Costa Rica en Aruba) hebben dit probleem niet.
  Moeten we altijd over ons heen laten lopen?
  Fouilleren hoort erbij, maar betasten zal de betreffende ezel een kopstoot opleveren!
  Wat ik me afvraag: als alle Surinamers nu gewoon als één massa door de gatecontrole stampt, wat dan de reactie van die SSers zal zijn?


  Maak melding

 16. Komt ervan als Vene zonodig met Ronny Brunswijk in zee is gegaan.Ronny is hier(Ned.)veroordeeld voor drugssmokkel,Amofo ,van Amarello weet ik het niet,komt uit Ronnie`s kamp,dus logisch dat Ned.alert is.
  Dit alles hebben we te danken aan die Baviaan van een Vene.

  Mijn zegen heeft Nederland,om ze allemaal te controleren,waarom de kleine man wel en hun niet??Zij zijn net zo goed potientele drugssmokkelaars. A Tang Soh.


  Maak melding

 17. Niet alleen op de uitkeringen kwamen ze af a m b smelt,ook om het criminele pad op te gaan.En ja een heleboel mannen zowel vrouwen hebben hun kinderen en ouders in de steek gelaten en maar roepen dat ze goed voor hun fam.zorgen,tja zie het zo het zijn de steuntrekkers die zo lullen,88% van de Surinamers na 1974 hebben nooit een baas gedag gezegd,ze kosten de Nederlandse belasting betalers alleen maar geld,vandaar dat ze hun Ned.Paspoort willen behouden die zaagselkoppen.Jier op deze site komen de bigi bek geven,denkende dat alleen maar Surinamers ze lezen,die dombo`s hebben geen eens in de gaten dat hun eigen allochtonen ze lezen,woooooooiiiiiiiii.Who cares ,hoeveel geld ze hebben,weten we wel want ze wonen allemaal in Wassenaar wooiiiiiii.


  Maak melding

 18. worden de joodse ministers ook op schiphol gecontroleerd ik dacht het niet zelfs de marechausse heeft geen moer te vertellen bij deze gasten ga ff een kijkje nemen op schiphol wie de baas daar is wanneer her elal vliegtuig geland is.meer vertel ik niet de marechausse mag zelf het vliegtuig niet in


  Maak melding

 19. Controleren mag, moet zelfs,betasten niet vindt ik.

  Voor die belastingbetaler (21) ik hoop dat als jij ooit eens gecontroleerd wordt dat dat door een homo zal gebeuren,jij bent vergeten waar je vandaan komt maar maak je niet druk als je met een blauwe plek onder je kont met spoed in Suriname aankomt doordat de nederlanders je een schop hebben gegeven zal je je weer heugen.

  Wat is er mis met de Nederlandse paspoort,ben je soms vergeten dat iedereen die voor 1975 in Suriname als Nederlander is geboren,dat was gewoon Nederland aan de andere kant van de oceaan.
  Wat is er mis met steuntrekkers,Suriname is ruim 300 jaar leeg geroofd,dus als die mensen die zelf niet hebben gekozen voor een uitkering,(want hoeveel zal dat nou zijn) dat krijgen laat ze dan.Het is wel erg als ze daar misbruik van maken.

  En nog iets een hond heeft een baas of bedoelde je een werkgever??


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.