maandag, december 4, 2023
HomeOnderwerpenGezondheidTekort remmers bedreiging Surinaamse aidspatiënt

Tekort remmers bedreiging Surinaamse aidspatiënt

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 5 nov – Het chronische tekort aan aidsremmers vormt een constante bedreiging voor aidspatïenten. Dit stelt de Stichting Mamio Namen Project, die zich onder meer richt op betere dienstverlening. Doordat de levering aan apotheken gebrekkig verloopt, komen patiënten meer dan eens in levensgevaarlijke situaties terecht.

“Dit kunnen wij concluderen uit het feit dat patiënten vaak genoeg weken moeten wachten voordat zij de nodige medicijnen kunnen krijgen”, zegt Mamio’s coördinator Harvey Eiflaar tegenover de Times of Suriname. Aangezien het medicamenten beteft die dagelijks ingenomen moeten worden, kunnen zich allerlei toestanden voordoen. De kans is groot dat het lichaam de medicamenten niet meer accepteert na een onderbreking.

De kans op overlijden is dan levensgroot. Bovendien raakt de patiënt zelf ontmoedigd en wordt de kuur stopgezet. Een ander probleem is de bejegening door hulpverleners, waaronder apotheekpersoneel, die veelal getraind zijn in discretie en geheimhouding. “Ondanks dat komt het nog vaak voor dat er geen rekening wordt gehouden met de situatie en gevoelens van de patiënt”, aldus Eiflaar.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

3 REACTIES
  1. Het is afschuwelijk voor de mensen die erbij betrokken zijn. Hopelijk zal de Surinaamse regering op tijd inzien hoe belagrijk een goed bestuur is voor een land en zich niet alleen concentreren op zakkenvullen, maar ook op lange termijn plannen om dit soort zaken adequaat aan te pakken. Misschien kan men beter dit onderwep aan kaarten als ontwikkelingshulp met Ardennne.


    Maak melding

  2. Zou het niet een idee zijn om hier een benefiet te houden voor aids patienten in suriname met dat geld wat er dan opgehaald word kunnen er medicijnen van gekocht worden

    is het een idee


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES