zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSuriname’s arbeidswetgeving aan hervorming toe

Suriname’s arbeidswetgeving aan hervorming toe

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 3 nov – De arbeidswetgeving is dringend aan hervorming toe. Dit stellen vertegenwoordigers van overheid, bedrijfsleven en vakbeweging. Voor een betere ontwikkeling van arbeidsverhoudingen is het noodzakelijk dat de wetgeving beter wordt afgestemd op de veranderde maatschappelijke ontwikkeling.

Werkgevers en werknemers zullen meer dan ooit duidelijk moeten weten wat ze aan elkaar hebben. In de praktijk lijkt dit makkelijker gezegd dan gedaan. Een heikel punt bij debatten en discussies over arbeidsverhoudingen is nog altijd het Ontslagdecreet uit de jaren tachtig. Vakorganisaties vinden het nog steeds de beste waarborg voor behoud van arbeidsplaatsen. Werkgevers spreken van beknotting.

Bij ontslagen moeten lange bureaucratische procedures gevolgd worden. De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, VSB, hamert al jaren op afschaffing. Het decreet zou onder meer buitenlandse investeerders afschrikken. De gevoeligheid van de materie is weer gebleken tijdens een workshop over arbeidswetgeving. Volgens minister Amarello-Williams van Arbeid Technologische Ontwikkeling & Milieu, moet uiteindelijk de hele samenleving beter woren van deze botsing van inzichten.

opening
Fernandes Express
BODO Party

2 REACTIES
 1. job security dat iets dat niet meer bestaat.
  job security heeft de werknemer zelf in handen. wat inhoudt: werk attitude/zelfscholing/eigen verantwoordelijkheid.
  werkgevers moeten zich zeer zeker aan regels houden,maar met die instelling moet ontslag geen barriere vormen.


  Maak melding
 2. Gewoon koekenbakkers, blijven praten om niks het is bekend.
  Jammer een zand storm,zand in de ogen, de ander ziet niks meer.
  Wij praten, maar de ander zal nooit iets merken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES