woensdag, april 17, 2024
HomeOnderwerpenEconomieOok liberalisatie route Suriname-Curaçao gewenst

Ook liberalisatie route Suriname-Curaçao gewenst

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 3 nov – De luchtvaartroute tussen Paramaribo en de Curaçaose hoofdstad Willemstad dient zo snel mogelijk geliberaliseerd te worden. Dit zegt de Curaçaose minister van Transport & Communicatie, Kenneth Gijsbertha. Voor beide landen valt veel voordeel te halen als een eind gemaakt wordt aan de monopolistische situatie van het moment.

Er mogen best meerdere spelers worden toegelaten. Dat is tot nog toe verboden, dankzij een verdrag tussen Suriname en de Nederlandse Antillen. Aan beide zijden mag slechts één maatschappij de route onderhouden. Curaçao is klaar voor actie. “Wij willen tot een goede verstandhouding komen, zodat we het verdrag kunnen wijzigen in die zin dat er geen beperkingen meer zijn”, zegt Gijsbertha.

Hij wil met Suriname ook de mogelijkheden nagaan voor intensievere samenwerking op verscheidene gebieden. “Ik ben een groot voorstander van samenwerken. We kunnen een heleboel samen doen op het gebied van telecommunicatie, luchtvaart en toerisme”, aldus Gijsbertha. Minister Amafo van Transport Communicatie & Toerisme heeft begin dit jaar een overeenkomst ondertekend met de Antillen, waarin voornemens in die richting worden geuit.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
 1. Intereseer andere internationale vliegtuig maatschappijen om Suriname aan te doen.
  Dat is nou juist de oplossing. Waarvoor is men bang?
  De inkomsten voor toerisme zullen “sky high” worden. De Surinaamse Regering beseft niet hoe zij onze landgenoten en in het bijzonder de jongeren, achter houden.
  Hiermee zullen werkgelegenheden gecreerd worden.
  Ik word er gewoon moe van om te zien, hoe men het land elke dag weer een stukje verder de grond in drukt.


  Maak melding
 2. laika, ik ben het helemaal met je eens. Het lijkt alsof onze Surinamse regering verlamd raakt als het gaat om vooruitgang. Ik weet niet hoe het komt. Andere landen zoals China die schreeuwen gewoon om vooruitgang en buitenlandse investeerders. Onze Surinaamse overheid jaagt ze weg. Die wenst geen pottekijkers. Deze aktie van Minister Amofa is een stap in de goede richting voor de Surinamers, dan kunnen ze uit hun isolement komen, het moet vooral betaalbaar zijn. Hopelijk blijven ze Gijsbertha steunen.


  Maak melding
 3. Wanneer gaat men de SLM opdoeken. Deze zieke maatschappij heeft geen recht van bestaan.De situatie rond de SLM is een blauwdruk van veel voor staatsbedrijven in Suriname.


  Maak melding
 4. Ook liberalisatie van geheel Suriname gewenst, want de lieden die er zitten zijn ‘soep met balletjes’ .
  Ergo, een nieuwe generatie, een nieuw systeem, een nieuw bewind en een nieuw bestuur. Weg met NPS, VHP, KTPI, PL en SPA !


  Maak melding
 5. Birza,

  Ik zie dat je hoopt dat de SLM snel opdoekt.
  Weet jij wat de consequenties zullen zijn als de SLM failiet gaat???

  Dan zie ik dat je geen verstand van zaken hebt, maar goed iedereen heeft z’n eigen mening en die respecteer ik.


  Maak melding
 6. Men klaagt over criminaliteit elke dag
  Maar over liberalisatie, het is dan onmogelijk(ondenkbaar) iets te bereiken met deze zware corrupten, dus alles blijft een droom.
  Boeven, schurken,rovers,oplichters,smeergeld pakkers.
  Benadelen ieder gemeenschaap, je hebt ze dus in alle vormen.


  Maak melding
 7. Mensen no spang….binnenkort is de SLM failliet!!! Dan kunnen de KLM en Martin Air gewoon deze route overnemen. In het verleden vloog de KLM deze route al gecombineerd. Dus waarom nu niet? Dan gaan de tarieven onmiddellijk omlaag.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES