Nieuw elan bij verbetering Surinaamse justitie

2

PARAMARIBO, 3 nov – Bij de aanpak van problemen en knelpunten rond het functioneren van het justitieel apparaat is nattevingerwerk uit den boze. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Strategieën worden aangepast, maar bovenal zullen nieuwe inzichten de dienstverlening moeten tillen naar een hoger niveau.

De sector Rechtsbescherming & Veiligheid die gefinancierd wordt uit de verdragsmiddelen met Nederland, moet het boegbeeld worden van de nieuwe geest. Er zijn alvast achttien projectvoorstellen afgerond, die verscheidene gebieden bestrijken. Vanaf politie en brandweer tot de rechterlijke macht wordt aangepakt. “We hebben niet gekozen voor uitvoering binnen de reguliere structuren”, zegt Santokhi.

De uitvoeringscapaciteit van de overheid biedt geen garantie voor effectiviteit en efficiëntie. Een stuurgroep waar Santokhi zelf leiding aan zal geven, neemt het voortouw. Ook zullen uitsluitend Surinamers worden betrokken, om de besluitvorming zo betrokken mogelijk te krijgen. Volgens Santokhi zal hij de druk bij de uitvoering hoog houden, “omdat ik ook onder druk sta van de gemeenschap.”


2 REACTIES

 1. Santoki,zeg eens eerlijk,druk vanuit de VHP,steun onze eigen mensen,je weet wel wie ik bedoel…..Wij hebben je daar gezet,onze mensen
  Wij moeten mekaar beschermen tegen de rest….de kracht van de olifant…..


  Maak melding

 2. de rest is amerika, nederland en de rest van het buitenland

  enn verdeeld volk zal altijd moeten buigen voor het buitenland

  Nieuw Front Plus
  stop de verdeel en heers politiek!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.