Suriname bij met uitvoering mensenrechtenvonnis

1

PARAMARIBO, 1 nov – Het mensenrechtenvonnis in de Moiwana-zaak wordt naar beste vermogen uitgevoerd. Dit stelt ondervoorzitter Eric Rudge van de uitvoeringscommissie. Kritiek van met name nabestaanden dat het er allemaal te traag aan toe gaat, is niet terecht. Binnenkort wordt één van de belangrijkste delen van het vonnis uitgevoerd.

“Het streven is om de nabestaanden dit jaar nog te laten beschikken over de stoffelijke overschotten van hun familieleden”, zegt Rudge tegenover de Times of Suriname. Bevindingen van de patholoog-anatoom worden momenteel verwerkt. De weg is dan vrij voor overdracht. Voor de familie van de ruim dertig slachtoffers van een legeraanval op het dorp Moiwana in 1986, is dit zowat het belangrijkste moment.

De overdracht vindt naar alle waarschijnlijkheid nog dit jaar plaats. Op aangeven van het Inter-Amerikaanse Hof voor de Mensenrechten is eerder dit jaar smartegeld betaald. Ook heeft de regering publiekelijk excuses aangeboden. “De delen van het vonnis met een deadline zijn al uitgevoerd”, aldus Rudge. Er moet nog een monument komen en Moiwana moet worden herbouwd.


1 REACTIE

  1. Dit soort verhalen zullen ons land heel ver brengen.(uit alle respect)ook voor de overledenen.Maar er moet toch rust komen en verder gaan of niet.
    Over 20 jaar elk jaar het zelfde liedje(verhaal) straks over 400 jaar het zelfde….Jullie zijn goed bezig.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.