Rijstmagnaat Manglie: Surinaamse regering unfair

1

PARAMARIBO, 1 nov – De regering speelt unfair. Dit zegt rijstmagnaat Imro Manglie over de afhandeling van zijn schuldvordering bij staatsbedrijf SML. Manoeuvres van regeringswege duiden op onwil tot betaling. Het is een alles behalve gezond signaal.

“Als ze hun schulden niet kunnen betalen, gaan ze dingen doen die de geloofwaardigheid van het land in gevaar brengen”, zegt Manglie tegenover de Times of Suriname. Het intrekken van de grondtitel op het SML-terrein in Wageningen, Nickerie, zou een schoolvoorbeeld zijn. Manglie moet zo alle wind uit de zeilen genomen worden.

Veiling om de ruim zeven miljoen dollar aan schulden betaald te krijgen, heeft de laatste jaren steeds als dreiging gehangen. De laatste manoeuvre van de regering zou er voorgoed mee hebben afgerekend. Manglie denkt er andes over: “Ik gooi SML weer op de veiling.” SML is door aanhoudend slecht management vervallen tot armlastig bedrijf, dat kunstmatig overeind is gehouden via onder meer leningen en subsidies.


1 REACTIE

  1. ze gaan die zelfde grap met bruynzeel uithalen, ze beweren dat ze niet subsidieren maar lenen aan bryunzeel, dus zijn ze gelijk al de grootste schuldeiser van hun eigen staatsbedrijf, en zo voorkomen ze ook weer veilingen van bryunzeel.dan beweren ze dat ze het terrein waarop bruynzeel staat niet mee verkopen , en dat bruynzeel op een andere plek komt..dus ze verkopen kapotte machines en een concessie. Dan kan doorwin en elk andere surinaamse bedrijf liever alleen de concessie van bruynzeel overnemen. Bruynzeel geeft de concessie weer aan de staat en dan neemt een ander bedrijf het.Want die oude machines wilt men niet kopen en blijft het toch al een concessie kopen. Maar nee je moet bruynzeel kopen ,vanwege die arbeiders, dus ze geven je oude machines, een concessie en arbeiders.Dat is waar de verkoop over gaat. Waarom is bij de verkoop van bruynzeel dat terrein zo belangrijk ,het is dichtbij alles wat met export te maken heeft. Nu wilt de regering dat intrekken en de eventuele koper een ander terrein geven.en waar….?Waar is er zo een terrein in de buurt van de haven ,autoriteiten en rivier?Nergens. dus ze gaan de kopers gewoon oplichten.Alleen trucjes.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.