woensdag, februari 21, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieKorps Politie Suriname zit te springen om kader

Korps Politie Suriname zit te springen om kader

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 1 nov – Het Korps Politie Suriname, KPS, heeft vooral te lijden van een tekort aan hoger kader. Dit zegt de tweede man bij het KPS, commissaris Humphrey Tjin Liep Shie. Door het wegtrekken van personeel is er door de jaren heen een opening ontstaan. Die wordt met veel pijn en smart gedicht.

Vooral in de bovenbouw is het tekort merkbaar. “Dat wordt ook erkend door de korpsleiding en de minister”, zegt Tjin Liep Shie. Zelf is hij één van de laatst overgebleven afgestudeerden van de eerste en enige academische politieopleiding die Suriname ooit heeft gekend. Die werd vijfentwintig jaar geleden opgezet als poging de gang naar de politieacademie in Apeldoorn, Nederland, overbodig te maken.

De meeste collega’s uit die periode zijn vertrokken naar de particuliere sector of betrekken een hoge positie in het buitenland. Apeldoorn is geen optie meer, hoewel niet duidelijk is of Suriname ooit weer een hogere politieopleiding krijgt. Alternatieven zijn wel in zicht. “De gedachte gaat naar het laten doorstromen van HBO-opgeleiden in het systeem”, aldus Tjin Liep Shie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

Vorig artikel
Volgend artikel
8 REACTIES
 1. Ja e???????????????????????????
  Trachten contact te hebben met Apeldoorn lijkt niet gek.
  Er is toch al enige vorm van samenwerken met NED. korps.
  Ik zou zeggen maak ook daar gebruik van.
  Hoeft niet de volledige opleiding maar delen daarvan zijn zeer leerzaam.
  Ook van korps US kan je veel leren.
  We moeten het wiel niet uitvinden, maar door samenwerking worden we professioneler.


  Maak melding
 2. Klagen als een idioot,jij zag het aankomen en komt nu gewoon rotzooi vertellen.
  Een ding blijft over, ga niet lopen bedelen als een zwever.(men kan zien dat een laptop.moutainbike,oude motorfietsen,niks uit halen als je niet, je eigen zaken in handen hebt)
  “””Ga vanaf nu je eigen mensen opleiden “””.
  Dan kan een ieder begip op brengen.
  Dit is pure gekke mans geklaag.


  Maak melding
 3. Beste mensen,
  Surinaamse gezagsdragers weten het z.g toch altijd beter dan hun igen burgers die in het buitenland zitten. want van hun moeten de suri’s niets hebben en wat nu ????. Hebben de heten Tjin Liep Sie, Santokhi en anderen altijd liggen slapen ?????????????? Ze hebben altijd een grote mond en nu blijkt het weer wat ze allemaal niet kunnen.
  “regeren is vooruit denken”
  Ze zullen weer een beroep doen op nederland, want wat anders ???????????????????????


  Maak melding
 4. Bravo, bravo, dat er eindelijk een Surinaamse officiersopleiding, bestaat is zekerst geen sailliant detail. Weliswaar moet die politieopleiding tot de officiersopleiding nog jaren worden voortgezet, om de kwaliteit en de aanwas te kunnen waarborgen. Ook van belang is de instelling van een Autoriteit Toezichthouder Politionele Functioneren aan te stellen die erop toeziet dat het gedrag van deze gezagdragers conform de uitgangspunten geschiedt. Tot de taakstelling van deze Autoriteit behoort, verbetering van de kwaliteit van het gehele korpsen zowel van militairen en politiebeambten; door die onder de loupe te nemen, met gevolgen bij niet leveren wat van ze verlangd wordt. Als oudgediende, in 1970, was er geen politie of militaire officiersopleiding in Su mogelijk, geen enkele collega kon een zinnig antwoord formuleren op die vraag van verder studeren na de politie opleidingscentrum, dus was ik als parvenu voor de politiedienst genoodzaak, de boel niet al te serieus te nemen. Maar nu worden stappen geplaatst, waarop wij als Surinamers trots op kunnen zijn!!! Bravo, bravo!!!


  Maak melding
 5. Ik lees het artikel als volgt.

  Al jaren klagen de agenten over onvoldoende carriere mogelijkheden en veel van hen zijn toe aan een volgende stap. Er zijn inmiddels ook genoeg open plekken maar ondanks intensief zoeken is het de NDP niet gelukt om paarse idioten te vinden die ook maar enigsinds in de buurt komen van de vereiste intelectuele capaciteiten om die functie zelfs met enorme ondersteuning in te vullen.
  Door nu een eigen opleiding te starten kunnen ze al die sukkels een doploma geven en alsnog op de plekken droppen.


  Maak melding
 6. Wij moeten hoe dan ook alles zelf kunnen doen ik streef naar een zelfstandige SURINAME met opleidingen tot het zelf winnen van de grondstoffen door dat westen investeren willen zij leve lang SU uit buiten

  De investering haal je in een jaar al uit dan moet het fifty fifty worden en dat gebeurt niet

  Zijn wij zo dom nee dus un no SRIBI!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES