dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidDirecteurspost Surinaams ziekenfonds fel begeerd

Directeurspost Surinaams ziekenfonds fel begeerd

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 1 nov – De functie van direceur bij het Staats Ziekenfonds, SZF, lijkt dezer dagen meer begeerd dan ooit. Dit is onder meer te merken aan de publieke uithaal van directeur Stanley Mathoera, die reeds vier jaar betaald thuis zit. Waarnemend directeur Harold Ramdhanie laat het niet over zijn kant gaan.

Ramdhanie’s positie is onzeker sinds op het ministerie van Volksgezondheid een wisseling van de wacht heeft plaatsgevonden. Zijn partij, de VHP, heeft het ministerie moeten overlaten aan nieuwkomer A Combinatie. Voor Ramdhanie geen reden om de uithaal van Mathoera naar minister Celsius Waterberg ongepareerd te laten. “Niemand komt aan minister Waterberg”, zegt Ramdhanie.

En als het dan echt moet, wordt de beerput opengetrokken. “Ik heb vier jaar lang gezwegen”, aldus Ramdhanie. Hij zou daar alle reden toe hebben. De ‘kwestie Mathoera’ werd overgelaten aan de politiek. Mathoera is officieel in dienst van Volksgezondheid, maar zijn salaris wordt betaald door het SZF. Volgens Ramdhanie heeft de ander geen recht van praten.

Als directeur heeft Mathoera onder meer een contract getekend voor automatisering van het fonds. “Hij heeft dat gedaan als hoofdverantwoordelijke en tegelijkertijd werd hij betaald als consultant voor de automatisering.” Eén persoon ving dus twee salarissen bij hetzelfde bedrijf. Het SZF is met ruim honderd en dertig duizend cliënten het grootste ziekenfonds in Suriname.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

14 REACTIES
 1. Enkel het feit dat ook een functie als directeur van het Staatsziekenfonds zo onderhevig is aan politieke beslommeringen/partijen/connecties geeft al aan tot welk een nivo besturen in SME gedaald is.

  Los van het feit wat ene Mathoerea f gedaan/misdaan heeft, maar enkel dat bij de wisseling v/d wacht op een ministerie het ook gevolgen kan hebben voro een directeur van het ziekenfionds, is in en in triest.

  In SME gaat het telkens om het regelen van iemand en niet om de capaciteiten van degene die op zo’n post zit.

  Geen wonder dat het land zit met zoveel “mensen ter beschikking” die al jaren thuis zitten hun salaris ontvangen.

  Hoe denkt men met zulk een politiek vooruitgang tot stand te brengen?

  Men hoeft geen briljante geest te zijn om vast te stellen dat deze wijze van politiek bedrijven enkel aangeeft hoe triest het gesteld is met de zogenaamde s’lands intellectuelen.. . howel die zijn binnen het DNA en kabinet nauwelijks te vinden. .dus toch een foutje.

  Steekte met deze bende in SME volk van Suriname.


  Maak melding
 2. wat een smerigheid,doe die beerput maar open ,dan kan men tegelijk zien wie de smeerlappen zijn. het is toch allemaal zakkenvullen.en niemand kan iets meenemen in het graf schandalig.alleen maar om de nakomelingen goed achtertelaten,met oplichters geld.


  Maak melding
 3. Jawel fel begeerd…maar ja een roverspad.
  Echte rovers, zijn op dit moment daar,waarschijnlijk een buiten,zit te klagen over zijn snoep pot…. niet normaal zeg, enkele miljoenen gewoon weg.(5&6 mil.USD)Vette contracten voor vrienden en vriendinnen en familie’s.
  Consulting in eigen bedrijf voor de werkgever(10 t/m 20 duizend USD.per keer.
  Maar ook wanneer hij wil consulting.
  Tel maar op hoeveel er voor een verzekerde overblijft.
  80.000 USD.per kwartaal voor een simpele systeem beheerder. Jawel er is geld maar niet voor de patient.
  Het wordt tijd om de corrupten gewoon af te schieten…de maat is nu echt vol en Vtje jij begrijpt dat dit niet kan.
  De bevolking moet meer weten !!!Mi-boi..Dus blijf maar wachten….vlam in de pan,wacht blijf wachten met al die schurken om je heen.


  Maak melding
 4. meneer ramdhanie als je geen boter op je hoofd heb trek dan die beerput open dan weet het volk ook hoeveel inkomen zijn ook p/m ontvangt je zegt dat je vier jaren lang heb gezwegen , d.w.z dat het volk 4 jaren lang heb belazert , dat is m.i.z ook strafbaar


  Maak melding
 5. randamie factureert ook tickets van 1400 dollar voor hartpatienten naar columbia terwijl in de tickets 900 dollar staat

  de tickets worden nota bene gesponsord en randamie maakt een onetische winst


  Maak melding
 6. randamie is ook nog beschermheer van de slm en zijn rams travel;
  ipv de slm als national carrier in te zetten voor de ontwikkeling van het land, zijn dit de speeltjes en cash cows van deze randamie


  Maak melding
 7. Ramdhanie is van besproken gedrag
  – invoer kunstmes tijdens P.Radhakisoen
  – achterover gedrukt $ 100.000,==
  – bluffer en liegt ook keihard
  – Mathoera verdacht gemaakt om zelf dir. te
  – worden/blijven.
  – deze man snapt niets van het ziekenfonds
  – deze man belazerd ook de hind.Godsdienst
  – volgend leven zal hij als ezel geboren worden. John.


  Maak melding
 8. ik ben het met heel veel reaktie roerend eens ,ik wil en nog wat aan toevoegen dat de surinaamse bevoking uren lang moeten wachten voor dat ze geholpen worden onmenselijk vind ik dat ik vind dat deze mensen die voor eigen gewin deze baan aanemen ,dan voor de zieken en zwakkeren te zorgen rijp zijn voor brandstapels zo zijn en nog meer van dit soort mensen in suriname jammer genoeg .


  Maak melding
 9. En toch zijn er figuren die ontzettend boos en dreigend worden als je stevig kritiek geeft op deze situaties die door de surinaamse politiek worden veroorzaakt. Het is een gegeven dat de surinaamse politiek tot nu toe voornamelijk let wel, voornamelijk)charlatans, oplichters zelfverrijkers, nietsnutters, schreeuwlelijkers en soortgelijke crapuul heeft voortgebracht.


  Maak melding
 10. Beste Lafulastig en Bhagwaan,
  -iemand met de laatste naam kan nooit een ander verderf toewensen;
  -indien een mens die zich zo inzet voor de samenleving als Ramdhani iets verkeerds doet, staat de weg naar de rechter open;
  – gelukkig dat Ramdhani bestuurlijke functies vervult, ook onbetaalde functies, waar anderen niet vor te vinden zijn;
  -last but not least geef vooral gezonde en eerlijke krietiek, daar kan ieder van leren.
  God Bless you all


  Maak melding
 11. Het begint al te rommelen…….is dit het begin van het einde van het zoveelste staatsbedrijf??? Regering één advies! Privatiseren vóór dat het te laat is!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES