vrijdag, december 8, 2023
HomeNieuws uit NederlandVan Bommel start voorkeursactie onder Surinamers

Van Bommel start voorkeursactie onder Surinamers

-

Does Travel & Cadushi Tours

SP Tweede Kamerlid Harry van Bommel begint vandaag een voorkeursactie speciaal gericht op Nederlandse Surinamers onder de naam “Harry van Bommel e feti gi ala srananman”. Het Kamerlid heeft de afgelopen jaren veel onderwerpen die Surinamers aangaan op de politieke agenda geplaatst. Zo is hij voortrekker geweest in de strijd voor meer concurrentie op de vliegverbinding Amsterdam-Paramaribo en eist hij verandering van de onmenselijke 100%-controle op Schiphol.

Gezien het feit dat het Kamerlid kandidaat nummer 3 op de lijst voor de SP is en de peilingen forse winst voor de SP voorspellen is Van Bommel verzekerd van een plaats in de Kamer. Toch hecht hij aan voorkeursstemmen om zodoende op eigen kracht in de nieuwe Kamer te worden gekozen. Om op voorkeur te worden gekozen dient een kandidaat rond de 15.000 stemmen te halen. ‘Als ik met voldoende voorkeurstemmen rechtstreeks wordt gekozen dan versterkt dat mijn positie en kan ik met meer gezag spreken over de onderwerpen waar ik voor sta. Als het aan mij ligt dan wordt de relatie tussen Nederland en Suriname inniger. Dat zal ook ten goede komen aan de verhoudingen in Nederland.’ aldus het Kamerlid.

Van Bommel heeft inmiddels steun gekregen van een aantal Surinaamse SP-leden en sympathisanten. In de drie weken tot de verkiezingen zal hij regelmatig Surinaamse bijeenkomsten bezoeken en deelnemen aan debatten. De eerste gelegenheid is 8 november om 18.00 uur bij het Surinaams Inspraak Orgaan in de Glazenzaal aan de Prinsessegracht 26 te Den Haag.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

23 REACTIES
 1. Er is geen concurentie tussen moeder en dochter (KLM en Martin Air). Wat maakt die prijsverschil van een paar Euro’s . Als er een verschil van 100 euro was had ik gezegd dat hij wat voor de Surinamers heeft betekent. Dus dat is onzin dat hij dat voor elkaar heeft gekregen dat de prijzen van een ticket naar beneden heeft is gegaan. Misschien heeft hij het voor elkaar gekregen dat er een andere vliegmaatschappij naar Suriname vliegt. In dit geval een dochter van de KLM. Hij heeft gewoon zand gestrooit in de ogen van de Surinamers. IK zou voor hem kiezen als hij het voor de Surinamers voor elkaar gekregen als zij niet als tweederangs burgers worden behandeld, dan bedoel ik hiermee het AOW gat. Want Surinamers die b.v. op zijn 30 jaar naar naar Nederland is gekomen heeft een WAO gat van 15 jaar en dat is 30% van zijn/haar AOW. Dus in dit geval krijgt hij of zij maar 70% van de AOW. Als er verkiezingen zijn komen zij naar de kiezer toe en daarna is het gewoon hun zakken vullen. Vraag aan de heer Van Bommel hoeveel commisariaten hij beheert.

  Ramses


  Maak melding

 2. Ik zal er aan denken Harry, maar aangezien je al op een verkiesbare plaats staat weet ik niet als het van belang is, trouwens er zijn volgens mij geen surinamers op de tweede kamer lijst van de SP!!!!!!!


  Maak melding

 3. De SP is actief aan het zoeken naar met name Surinamers die op de kieslijsten willen!!!!!
  De Surinamers willen dit zelf niet!
  Omdat ze allemaal blind op de PVDA stemmen “want die hebben allochtonen op de kieslijst” maar waar de PVDA voor staat en watvoor persoon Bos is weten ze niet!!!
  Dat is slim……………
  Blindelings stemmen alleen omdat je een donkere persoon op de kieslijst ziet is ronduit achterlijk!
  Kijk wat je belangrijk vind, wat moet er in nederland veranderen, wat moet allereerst aangepakt worden, en ga dan kijken naar de partij programmas en hoe de verschillende politieke partijen erover denken!
  Baseer je stem op je verstand, op de inhoud!
  Als iemand roept “alle surinamers zijn lui” of “alle nederlanders zijn gierig” of “iedereen met een bril is een moordenaar” dan zijn we het er allemaal over eens dat dit niet door de beugel kan en dat je mensen niet mag beoordelen op enkel het uiterlijk!
  Lijkt me dus wel zo verstandig ditzelfde principe ook als je stemt toe te passen: kijk naar de inhoud, de mensen achter de partij,waar staan ze voor, hoe denken ze, wat zijn hun plannen en ideeën, wat vinden zij belangrijk voor het land en de mensen. etc.
  Kijk niet puur naar het uiterlijk , maar geef mensen een kans zich te bewijzen!
  En ik zou zeggen : wordt lid van de SP en geef aan dat je actief wilt zijn in de politiek!
  Ik weet namelijk uit betrouwbare bron dat de SP staat te springen om Surinamers, ANtillianen en Ghanezen op de kieslijsten!


  Maak melding

 4. Kan iemand mij één ander Nederlandse parlementariër noemen die meer dan Harry van Bommel (SP) voor de Surinamers heeft gedaan?????? En dan bedoel ik inclusief de 4,5 Surinaamse parlementariërs!


  Maak melding

 5. Helemaal mee eens met reactie nr. 4.
  Ook ik heb gepleit dat men met name Harry van Bommel gaat volgen. Men moet niet gelijk verwachten dat hij ijzer met handen kan breken. Maar ik geloof wel dat hij veel meer kan betekenen voor iedereen en in het bijzonder voor de ‘allochtonen’.
  Zelf stem ik al jaren op de SP.
  Hoop dat velen zullen volgen.


  Maak melding

 6. Ik ben ook voor Harry van Bommel en dat is oa ook de reden dat ik SP ga stemmen. Laat iedere Surinamer dit ter harte nemen en ik denk dat we gezamenlijk voor een beter Nederland kunnen zorgen………


  Maak melding

 7. Deze man heeft inderdaad veel gedaan of dingen onder de aandacht gebracht voor de Surinamers in Nederland. Onze kondre mang zie pas wanneer ze je nodig hebben rond de verkiezingsdagen. Ik stem niet op een kondre mang want ze denken in de kamer niet aan de Surinamers.


  Maak melding

 8. Volgens mij is het te laat. Je moet eerst een tijd lid zijn en zijn de verkiesbare plekken vergeven.
  Ik stem dit keer sowieso SP. De vorige keer PvdA. Ik twijfelde over de SP.


  Maak melding

 9. @ Zazou
  dat zou kunnen?
  Geen idee hoe dat precies werkt 😉
  Ik ben helemaal voor de standpunten vand e SP en steun hen zeker, ga ook folders rond brengen voor ze deze week.
  maar echt actief in de politiek ben ik niet, omdat de vergaderingen en dergelijke altijd savonds laat plaats vinden terwijl ik 1. savonds werk en 2. 3 kleine kinderen heb en dus elke ochtend om 6 uur wakker wordt geblerd *lol*
  dus op dit moment is actief in de politiek zijn sowieso niets voor mij, dus ik weet niet hoe alle regeltjes etc werken.
  Maar weet wel dat de SP serieus op zoek is naar met name Surinamers, Antillianen en Ghanezen die WEL actief in de politiek zouden willen en kunnen zijn (zoals ik al zei, het vraagt wel veel tijd en moeite, dus je moet dat wel zien zitten 😉 )
  Heb het hier zelf met hen over gehad dit probleem, en ze zeggen zelf dat ze het echt heel jammer vinden dat er geen Surinamers, Antillianen en Ghanezen actief willen zijn in de politiek binnen de SP.
  Ze hebben wel “allochtonen” uit andere groepen op de lijsten staan al.
  Nu nog mensen uit de eerder genoemde groepen.
  Hier doen ze erg hun best voor.
  Dus hoop van harte dat het mag lukken, en dat er verstandige Surinamers/Antillianen/Ghanezen opstaan die met de SP samen willen strijden voor een beter Nederland!


  Maak melding

 10. Ramses @ 2. Harry van Bommel heeft NUL commissariaten en NUL bijbaantjes.

  En hij heeft zich ALTIJD hard gemaakt voor maatregelen tegen het AOW-gat. En tegen de 100% controle, en voor naleving van de toescheidingsoverenkomst.

  Geen beschuldigingen zonder feiten, want dan zijn het slechte verdachtmakingen. Harry is geen opportunist, hij zet zich oprecht in voor de Surinaamse gemeenschap.


  Maak melding

 11. Wat heeft het kleine handje vol Surinaamse kamerleden gepresteerd voor de ‘allochtonen’?
  0,0.
  Ik heb vertrouwen in Harry van Bommel.
  Men moet niet naar kleur/afkomst kijken maar naar de prestaties die worden geleverd.
  En Harry van Bommel doet heel hard zijn best voor een ieder en met name voor de ‘allochtonen’.


  Maak melding

 12. Harry van Bommel probeert de Surinamers te paaien door vliegtarieven met €50 te laten verlagen.

  Wouter Bos probeert de Marokanen te paaien door Aboutaleb een ministerspost in het vooruitzicht te stellen.

  Na te wojo jagi wi o sji suma seri moro furu!


  Maak melding

 13. De Sp komt niet alleen maar op voor de Surinamers,maar voor alle ALLOCHTONEN,deze partij is:Geen WOORDEN maar DADEN.
  Ik stem al jaren SP,dus Surinamers let op je stemgedrag:KIES SP.


  Maak melding

 14. […] Onder de slogan in het Sranan Tongo “Harry van Bommel e feti gi ala Srananman” (Harry van Bommel vecht voor alle Surinamers) vraagt hij het vertrouwen van de kiezer met Surinaamse roots. […]


  Maak melding

 15. wat meneer van bommel doet dat is zijn plicht ga zo door en probeer je collegas te betrekken om de mensen die in de nauw gedrukt worden passend hulp aan te bieden


  Maak melding

 16. Harry van Bommel… volgens mijn criteria een echte SrananMan!

  Hij vecht niet alleen in verkiezingstijd voor ons, maar ALTIJD! Het is Harry geweest die van de 100% controle een issue heeft gemaakt door mevrouw File te ondersteunen.

  Waar waren de Surinaamse kamerleden in Nederland?

  SP en Groen Links voor een betere samenwerking tussen Suriname en Nederland.

  Het zal echter alleen wat uithalen als in 2010 Front NIET meer aan de macht is.

  Rabin Parmessar is op dit moment DE man om de klus in Suriname te klaren… met Groen Links en SP als Nederlandse counterparts zie ik het fleurig in… maar niet als de PvdA de scepter zal zwaaien over het Nederlandse beleid straks.

  Daarom… kondreman… stem SP of Groen Links!


  Maak melding

 17. Ja die man is wel ok, hij neemt nog de naam Suriname in zn mond en nog positief ook.
  Die anderen denken juist om elke buitenlander zo snel mogelijk een schop onder hun kont te geven.

  Maar ja ik stem niet want er wordt al zoveel jaren gestemd en hoeveel keren zijn die mannen hun belofte’s na gekomen,ze zitten daar voor hun eigen bankrekening en niet de onze,dus.


  Maak melding

 18. […] De kans dat ik, als nummer drie op de SP-lijst, na de verkiezingen door kan gaan als Tweede Kamerlid is erg groot. Toch ben ik een voorkeurscampagne begonnen specifiek gericht op Nederlanders van Surinaamse komaf. Onder de slogan in het Sranan Tongo “Harry van Bommel e feti gi ala Srananman” (Harry van Bommel vecht voor alle Surinamers) vraag ik het vertrouwen van de kiezer met Surinaamse roots. […]


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES