dinsdag, mei 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname overweegt stappen tegen Nederland

Suriname overweegt stappen tegen Nederland

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 31 okt – De Surinaamse regering beraadt zich op te nemen stappen tegen Nederlandse ambtsdragers die op de Surinaamse luchthaven Zanderij aankomen. Dit zei minister Lygia Kraag-Keteldijk van Buitenlandse Zaken maandag tegen het ANP in Paramaribo.

Ze heeft een scherpe protestnota aan de Nederlandse ambassadeur Tanya van Gool overhandigd naar aanleiding van de behandeling van Arbeidsminister Joyce Amarello-Williams, vorige week zondag op Schiphol. De behandeling van Amarello was een vernedering, aldus haar collega.

Ze is in het openbaar gefouilleerd terwijl een ambassadefunctionaris had doorgegeven dat het om een minister ging. Volgens Kraag-Keteldijk is de Koninklijke Marechaussee ,,voorbij de grens” gegaan meldt het ANP.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

29 REACTIES
 1. Ja ja weer een goed voorbeeld van het “VOC” mentaliteit, zwepen (in het openbaar) kan / mag men niet, dus dan maar vernederen… ik durf te veronderstellen dat de KMAR mevrouw Amarello-Williams niet op deze zeer onrespectvolle had durven te behandelen als zij een minister van een Islamitische land was geweest, ja want dan waren de rapen gaar!


  Maak melding
 2. ja vandaag was ik op schiphol gelukkig niet gefouilleerd, en die vernedering en al dat wachten ben ik ook erg geirriteerd, dat nu gaande is op schiphol.


  Maak melding
 3. What the fuck, Omdat het om een minster gaat mag zij niet in het openbaar gefouleerd worden????? Ik als burger wel? Ik mag dan wel vernederd worden??!!!!!


  Maak melding
 4. Wat een lachertje. Een boze brief schrijven!
  Lygia mi goedoe, wat je moet doen is ze dezelfde behandeling geven op zanderij of zelfs erger, naakt strippen of zo, dan zal je zien hoe snel dit gaat stoppen.
  Dit is de hoeveelste boze brief die je gaat schrijven is het niet duidelijk dat ze de brieven van je aan hun laars lappen?


  Maak melding
 5. Helemaal gelijk Henry, Waarom moeten wij burgers het wel doorstaan en een minster niet? Trowens ze moet bij zijn dat ze in het openbaar ge fouleerd is en niet in de kleine kamer geroepen om zich geheel uit te kleden.

  Pury


  Maak melding
 6. suriname overweegt niet, uitvoeren…. dan gaat nederland zijn schreeuwen, diplomaat of geen… doe je controle dan wordt het zo ges topt in nederland… dat wil nederland


  Maak melding
 7. A.U.B. Surinaamse regering sta fier en trots in de branding en pas ook de 100% controle toe op nederlanse ambtsdragers op ons mooie luchthaven JAP.
  Wij hebben daartoe als soevereine staat het volste recht onze eigen regels te bepalen zoals ook Nederland haar regels bepaald.

  Oreke


  Maak melding
 8. Wat doet de minister op schiphol.Het is goed voor de reislustige minister.Ipv problemen in het land op te lossen willen zijn graag op staatskosten op reis.A KISIE MOI.


  Maak melding
 9. Begrijpelijk, maar elk persoon op de luchthaven zou gewoon gefouilleerd moeten worden. Iemand die een belangrijke positie bekleed dus ook.
  Alleen zou dat wel discreter kunnen gebeuren.
  In een aparte kamer ofzo.


  Maak melding
 10. Met de partij van DDB (NDP)aan de macht zouden dit soort “incidenten” niet meer voorkomen want dan was het hard tegen hard.Maar ja,als je tegen alles en iedere “hoogwaardigheidsbekleder” uit het buitenland ja en amen zegt dan moet je dit soort éénzijdige actie’s verwachten.Mijn vraag is:wanneer komt vene aan de beurt want die man gedraagt zich helemaal niet als een staatshoofd en kan dientengevolge makkelijk doelwit worden van een 100% controle.


  Maak melding
 11. De Surinaamse regering moet gewoon het beginsel van reciprociteit toepassen op Nederlandse ambtsdragers en gewone Europese Nederlanders die Suriname binnenkomen.
  Wat is reciprociteit?
  Simpel gezegd: Wat je met mij doet, doe ik ook met jou.
  In het verleden heeft de Nederlandse overheid de visumplicht voor Surinaamse onderdanen ingevoerd, dus had Suriname geen keus om volgens het reciprociteitsbeginsel ook de visumplicht in te voeren voor Nederlandse onderdanen.
  Het ontbieden van de Nederlandse ambassadeur door de minister van buitenlandse zaken of het overhandigen van een protestnota heeft totaal geen zin, want Nederland zal glashard herhalen dat de 100% controle haar beleid is om de drugssmokkel via Schiphol aan ta pakken, hoe vernederend het ook mag zijn voor Surinamers.
  Geloof me: als Suriname hetzelfde doet met Nederlandse ambtsdragers en de gewone man op Zanderij zoals zij met Surinamers omgaan op Schiphol, zul je merken dat Nederland wel overstag zal gaan.


  Maak melding
 12. vanuit China naar Suriname heb je geen 100% controle…hoe dan..??
  100% controle is als vanuit Zuid-Amerika naar Nederland komt.
  Als men door een detectie apparaat gaan en men gaat piepen, is de regel dat men gevisiteerd word..
  Dus zomaar heel veel bombarie.
  Men maakt zich belachlijk door dit protest.


  Maak melding
 13. Het is de tweede keer dat ik binnen twee dagen op dit onderwerp reageer en eigenlijk spijt mij dit zeer. Hoe ver moet je zinken als natie om je met deze onbenulligheden bezig te houden. Controle op grote luchthavens is in ieders belang, ook in dat van onze ministers.
  Laat de ministerraad zich buigen over de vele grote problemen waarvoor ons geliefde land zich geplaatst ziet. Suriname wordt geplaagd door structurele armoede, door corruptie, door een dreigende milieu- en watersnoodramp enz. Voortdurend te wijzen naar de voormalige kolonisator brengt de oplossing niet dichterbij.
  En vergeet niet: op Schiphol hebben wij nu eenmaal helaas een slechte naam. Ik noem de arrestatie van de gewapende diplomaat Berrenstein op Schiphol en de cocainesmokkel via de diplomatieke post. Laten onze bewindslieden wakker worden en aan hun werk gaan in plaats van Suriname steeds weer te presenteren als een land waarin de persoonlijke belangen van bewindslieden vóór de algemene belangen gaan.


  Maak melding
 14. omdat jullie een stel boeven zijn daar in suriname ,vandaar dat jullie zo een behandeling krijgen en dit gaat nooit ophouden.wanneer gaat suriname eens zelfstandig worden,worden jullie niet moe om giften ( oude rommels ) van het buitenland aan te nemen in het bijzonder nederland.dit is ook een punt dat jullie als ondeugende kinderen worden behandelt.


  Maak melding
 15. Sommigen hier vergeten hoe het land (Nederland) zelf diep gevallen is in corruptie schandelen,drugstoestanden,bouw fraude toestanden (Waarbij de Nederlandse staat voor miljoenen zo niet miljarden is werd opgelicht) en weet ik al wat voor criminele wanpraktijken meer.Natuurlijk moet de Surinaamse regering (alhoewel hij dat al reeds lang geleden had moeten doen,maar ja) acties ondernemen om die bakkras nu eens onderhanden te nemen met hun criminele acties!Dit ding is geen kleinigheidje,wel is het idioot van Venetiaan omdat het alleen een surinaamse hoogwaardigheids bekleder betreft,hij dan pas reageerd.Neen!!Hij zou allang gereageerd moeten hebben vanwege de gewonen reizigers die steeds vernederd worden op Schiphol.Suriname een bananen republiek?Zeg er dan ook even a.u.b. bij dat Nederland in dat rijtje thuis hoord!!

  Bananenrepublieken:

  Colombia
  Venezuela
  Brazilie
  Domincaanse Republiek
  Suriname
  NEDERLAND!!!!


  Maak melding
 16. de sur regering gaat stappen nemen?
  oh ze bedoelen dat ze de surined harder gaan aanpakken, dat doen ze al, maar die bakra doen ze niks, alleen met hu eigen mensen doen ze dat. verder kunnen ze niks doen, dan hun eigen mensen uitbuiten.


  Maak melding
 17. Judas verraadde Christus voor 30 zilverlingen!
  De redi-musu’s en basjas vermoordden, mishandelden en vernederden hun familie en rasgenoten om de uitbuitende witman’s te bekoren en zo hun voetlikkende schoothondjes te worden!
  De NSB’ers verraadden hun Nederlandse en Joodse landgenoten terwille van de onderdrukkende nazi’s omdat zij daardoor een betere positie verwierven!
  Hirschi-Ali, door leugen en bedrog hier poot an de grond gekregen, hield niet op haar volk en geloofsgenoten door het slijk te halen omdat de discriminerende bakra’s bereid waren het hondje daarvoor met enkele kluifjes belonen!
  Kortom…die huichelachtige, opportunistische houding van Winston Hermelijn is niet nieuw onder de zon. Laat vooral zien aan die bakra dat je voor zijn genoegen bereid bent je eigen mensen de stront in te duwen dan komt je beloning zeker wel mi booi. Ga zo voort.


  Maak melding
 18. En de president kijkt de andere kant op.
  Mooi zo want dan voelen de ministers tenminste wat de burger voelt.
  een minister heeft m.i bepaalde taken/bevoegdheden en verantwoordelijkheden maar is nimmer meer mens dan de burger.
  Iedere keer blijkt dat na zo’n bericht dat het toch anders was (vorige keer ook met die dunne minister, is ook met een sisser afgelopen)
  Wake up wake up, sleep sleeep. what ever, who cares?


  Maak melding
 19. Beste Taurus,

  Als Nederlander van Surinaamse afkomst weet ik heus wel wat er goed en niet goed is in dit land. En ik zal de eerste zijn die opkomt voor de rechten van Sranangman’ als die in het geding zijn. Ook weet ik precies welk groot onrecht de blanke onderdrukker onze voorouders heeft aangedaan. Maar…. de perikelen op Schiphol zijn echt van een hele andere orde. Met dit soort acties zet Suriname zichzelf op de kaart als een kleinzielig, gefrustreerd landje dat op deze manier niet meer serieus genomen wordt in de grote wereld. Dat is iets waarvan niet alleen ik last heb of krijg, maar uiteindelijk jij ook, beste Taurus en dat vind ik bijzonder vervelend…. voor ons.

  Met een vriendelijke groet,


  Maak melding
 20. Er zijn internationale regels…Minister/ ambassadeur/ president,enz enz.
  Dan kan het niet anders zijn, NED. moet, jawel, moet… zich aan de afspraken(regels)houden. Zoniet “RUZIE” !!!


  Maak melding
 21. Lygia,
  wat wil je hiermee bereiken?
  ik denk dat de twee landen concrete afpraken moeten gaan maken en niet van Nederland komt de afspraak niet na dus Suriname doet het zelfde.dat werk niet.

  gr. Redjindra NL


  Maak melding
 22. toch wanner holland in binnenlandse politiek en zaken bemoeit di saka ding sriefie gie ding wit man. welkom kennis te maken met de dienaar van de duivel. de dienaar die de mensheid zoveel verdriet heeft aangedaan sinds het begin van de wereld.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES