dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenEconomieParastatalen in Suriname nog te veel zorgenkind

Parastatalen in Suriname nog te veel zorgenkind

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 31 okt – Parastatale bedrijven blijven onevenredig veel aandacht opeisen van de politiek. Dit zegt minister Kermechend Raghoebarsing van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV. Met name de bedrijven in de agrarische sector trekken door slecht management een zware wissel op het beleid.

Als deze staatsbedrijven zoveel energie en aandacht opeisen, gaat het ten koste van andere sectoren. “Als ze niet goed functioneren, zal de aandacht van de regering onevenredig naar hen uitgaan, wannneer komen andere sectoren als bos- en landbouw aan de beurt”, zegt Raghoebarsing. Het roer zal drastisch moeten worden omgegooid.

Een goed begin lijkt het managen van de subsidies. Die zullen niet langer vrijblijvend worden verstrekt. “Ik heb nu afspraken met de regering dat alle middelen bestemd voor parastatale bedrijven worden verstrekt in de vorm van leningen”, aldus Raghoebarsing. Dit moet efficiëntere besteding bevorderen. Het betreft immers belastinggeld, dat ook anders besteed had kunnen worden.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

7 REACTIES
 1. Ik dacht juist dat de politici en vakbonden zich te veel met deze bedrijven bemoeien, en dus zelf deze chaos en wanorde (vanwege belangen) veroorzaken.
  Dus niet anderen de schuld geven terwijl jij en jou makker Ram Sardjoe zelf debet zijn aan de situatie.


  Maak melding
 2. Singapore is nu een voorbeeld voor de wereld. De chinezen hebben in 20 jaar tijd de economie omgeturnd tot een voorbeeld-economie. Alle parastatale instellingen zijn winstgevende bedrijven, zonder bemoeienis van vakbonden of politieke vriendjes. De directeur is persoonlijk verantwoordelijk voor het beleid.Eén voorbeeld, singapore airlines, is een staatsbedrijf met al 20 jaar lang dezelfde directeur. SA, is nog één van de weinige bedrijven die winst maakt in de deze bedrijfstak.


  Maak melding
 3. Fleur je lult in de ruimte,

  Ga de onafhankelijkheid elke dag vieren ga lekker met de billen schudden vreten en drinken. Keihard werken no way wel feesten zie tmf mtv.


  Maak melding
 4. Nr 4. K-H. uw bent heet, zeker rond de 40 graden.
  Even een pilletje in nemen,naar bed,morgen gezond weer op.
  Het was toch geen reactie, kom op man.
  De zaken liggen anders dan er gedacht wordt.
  Er zijn veel problemen in Su. Dus… dus.. blijf maar hopen er komt ooit geluk. b.v. laat men eerlijk zaken aanpakken, dan komen er lichtpuntjes. Maar slimmer dan de slimste bestaat ook.
  De dupe wordt……..(vul zelf in)


  Maak melding
 5. parastataal=parasitair,liever hoereren en parasiteren in het staatsapparaat dan gewoon werken voor je geld.

  kijk maar naar afrika, dan weet je waar suriname over 20 jaar (2 jaar ?) staat.


  Maak melding
 6. Kloothommel, jou naam zegt al heel veel. Als je jou maatjes van de VHP in bescherming wilt nemen maar niet weet hoe hierop te reageren, zou je er beter aan doen om de postings te volgen want daar leer je veel van.
  Jij bent kennelijk de enige die niet weet dat de politieke partijen de Staatsbedrijven in Suriname beheren.

  En over keihard werken zou je ook meer van moeten opsteken, want ik merk op dat je denkt (cliche gedachte) dat slechts een bepaalde bevolkingsgroep in Suriname alleen maar ‘keihard’ werkt.
  Anyway, elevate your mind and learn a lot more by reading these postings.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES