dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidDroog seizoen in Suriname duurt mogelijk langer

Droog seizoen in Suriname duurt mogelijk langer

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 31 okt – Het droge seizoen zal mogelijk langer aanhouden dan normaal. Dit meldt de Meterologische Dienst. Het El Niño-fenomeen dient zich weer aan, waardoor het klimaat droger is langs de noordkust van Zuid-Amerika. Het is extra oppassen geblazen voor milieuschade.

Burgers zullen voorzichtigheid moeten betrachten bij het branden van afval. Doordat de uitwisseling van lucht in de onderste en bovenlaag van de atmosfeer moeilijker verloopt, is de kans groter dat giftige stoffen blijven hangen. “Bij regenval die zich dan kan voordoen, komen al deze stoffen weer terecht op aarde en vooral voor mensen die afhankelijk zijn van regenwater levert dit grote risico’s op”, zegt meteoroloog Roel Oehlers tegenover de Ware Tijd.

Het is ook de tijd waarin de meeste gevallen van ademhalingsstoornissen zich voordoen. “Als dit klimaatsverschijnsel zich manifesteert moet er rekening mee worden gehouden dat er pas in januari grote hoeveelheden regen gaan vallen,” aldus Oehlers. De ontwikkeling van El Niño wordt extra in het oog gehouden, daar Suriname niet ontkomt aan beïnvloeding.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

1 REACTIE
  1. Ifoe watra di ano habie foe di wang probleem.Ma if ano di mi boi.Oenoe
    Bigi Gado lobie wang.
    Uw weet hulp komt altijd van boven.(ik bedoel geen sinterklaas,die wil alleen maar pakken)


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES