zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameVolgeboekte inaugurele vlucht Martin Air succes

Volgeboekte inaugurele vlucht Martin Air succes

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 30 okt – De inaugurele vlucht van Martin Air op Paramaribo is een groot succes geworden. Driehonderd passagiers zijn voldaan de Boeing 767-300 uitgestapt als bekroning op de jarenlange strijd voor opheffing van het monopolie op de Mid-Atlantische route. De sfeer op de Johan Adolf Pengelluchthaven was er ook naar.

“Dit is een historisch moment voor Martin Air, maar nog meer voor de Surinaamse bevolking die nu extra keus heeft om te vliegen”, zegt Rob de Fluyter, algemeen directeur van Martin Air, tegenover Radio 10. De korting van vijftig euro ten opzichte van de KLM- en SLM-tarieven mag er ook wel zijn. Dat het een stunt zou zijn om het monopolie zoveel mogelijk in stand te houden, wordt resoluut naar het rijk der fabelen verwezen.

De vijftig procent deelname van de KLM in Martin Air is wat ze is, aandeel zonder overwegende inbreng. “Dus niks samenwerken met KLM, we fight like hell met KLM als het gaat om vracht en passages”, aldus De Fluyter. Minister Alice Amafo van Transport Communicatie & Toerisme weet niet of het publiek er op den duur beter van wordt. “De toekomst zal dat uitwijzen.” En of de SLM de concurrentie aan zal kunnen? “U zult die vraag aan de SLM-directie moeten stellen.”

opening
Fernandes Express
BODO Party

30 REACTIES
 1. Ik snap niet wat er te vieren valt. Echte concurrerende prijzen, wat eigenlijk de bedoeling was, om de monopoly positie van klm/slm de doorbreken en te komen met veel goedkopere tickets naar Suriname is nog ver te zoeken. Wie weet mischien in de toekomst. Want onderlinge prijsafspraken is volgens de regels verboden, en volgens mij zijn ze wel degelijk gemaakt. De prijzen zijn bijna hetzelfde van deze vliegmaatschappijen. Hoe is dat nou mogelijk. Hebben ze allemaal dezelfde kosten/winst plaatje?????

  Wordt vervolgd.


  Maak melding
 2. onbetiuwbaar bericht
  marin air vliegt met een 767-300 niet 747-300
  50 euro goedkoper klopt ook al niet
  evenmin volgeboekt
  evenmin als passagiers tevreden


  Maak melding
 3. Ik geloof er geen woord van wat er allemaal verteld is over de goedkope tarieven en dat het volgeboekt was hahahah, wie denken ze voor de gek te houden,Surinamers trappen jullie er aub niet in.
  We worden gewoon genaaid met onze ogen open.

  Groetjes een bezorgde surinamer


  Maak melding
 4. wie houd wie voor de gek, die minister leef in een dromenland,of is hij achterlijk.
  50%van martenair is van klm, word waker, zie je niet dat het politiek is,dat is geen concurentie, en de sur regering heeft toegestemd. alweer worden de suris gepakt door hun eigen regering, en ze zijn nog trots.
  time wil tell.


  Maak melding
 5. “”””vijftig procent deelname van de KLM in Martin Air”””………….. ben daar niet zo blij mee. Volgens mij is dat 2(klm/martin air) tegen 1 (slm).
  Jammer voor SLM.
  Financieel gezien heeft SLM meer last van dan de andere twee partijen.
  Volgens mij betekent dit het einde van SLM.

  Marron


  Maak melding
 6. In ieder geval is het een begin, alhoewel Martinair voor 51% in handen is van KLM..
  De KLM blijft voor ons de ticketprijzen bepalen, dus er is nog steeds sprake van monopolie…
  KLM opereert in feite gewoon met een ander naam verder….Als ooit KLM failliet gaat of zijn aandelen moet verkopen, zal ik de Goden dankbaar zijn..
  Het is inderdaad wel triest dat de ticketprijzen hetzelfde zijn gebleven….maar wij Surinamers houden onszelf voor de gek…

  Sherida het kan nog even duren voordat de ticketprijzen zullen dalen….hou jezelf niet voor de gek en geloof óók niet in sprookjes, maar wees nuchter en niet zo naïef. Ga liever film DON kijken in de bioscoop…!!!

  Yakuza..the Saint,


  Maak melding
 7. Surinamers let op uw zaak!!!!

  Wanneer je naar de site van Martinair(online boeken) gaat dan zal het je opvallen dat het vliegtarief per enkelreis is aangegeven.
  Dus voor een retourticket is 2 X het enkelreis tarief en dan komne nog bij luchthavenbelasting en brandstof toeslag.

  Reken maar zelf uit!!

  Wie houdt wie voor de gek!!

  Ik heb een proef op de som genomen en een online boeking gemaakt voor de periode december 2007 naar Paramaribo en schrik niet!!!
  Ik kwam uit een retourticket van ongeveer
  € 3200.-

  Te bedenken dat de eerste vlucht op zondag 29 oktober 2006 was.

  So; Not open sky but open (your) eyes !!


  Maak melding
 8. als een retour nu 500eur is in plaats van 800 en 1100 en 1300 dan denk ik dat het echt goedkoper is geworden of kunnen wij su niet meer rekenen…………


  Maak melding
 9. Wat concurrentie. De prijzen van Martin Air wijken nauwelijks af van de KLM en de SLM. niks concurrentie eerder is er sprake van vervalsde concurrentie positie.
  Weet je wat concurrentie is? Als Martin Air minimaal 20% tot 40% goedkoper zou vliegen.
  Virgin air vliegt naar Lissabon voor 249 euro vanaf Brussel en de KLM vanaf Schiphol voor circa 560 euro. Dit is pas concurrentie.


  Maak melding
 10. Ik vind het prima,dat er nog een carrier erbij is gekomen,maar hoopt ook ,dat de ticketprijs nog iets minder naarbeneden kan gaan,zodat iedereen ervan kunnen profiteren ,want mama sranang swietie mensen.

  Moreno


  Maak melding
 11. wat mij betreft mag het nog goedkoper
  er is nog geen sprake van concurentie
  en waarom schommelt de prijs van een
  ticket in december zo erg , dus goedkoop
  is het niet.

  suriman


  Maak melding
 12. Wil meneer De Fluyter beweren dat de KLM
  met 50%, V I J F T I G P R O C E N T deelname in Martinair echt geen enkele vinger in de pap heeft? Dan heb je het niet over een oer Hollandse maatschappij, met de juiste mentaliteit!!!


  Maak melding
 13. Rekanti,
  Een verhouding in aandelen van 50/50% betekend dat geen van de aandeelhouders het voor het zeggen heeft, omdat anders de andere aandeelhouder wordt benadeeld, en het niet zal pikken. En daarom dus 50/50%.
  Wil je ooit met iemand anders een zaak beginnen en niet wil dat de een het meer voor het zeggen heeft dan de ander, dan kies je voor de verhouding 50/50%.
  Ik snap niet dat zoiets simpels toch niet schijnt door te dringen tot de meeste personen hier. Soms schaam ik mij voor het denk niveau van sommige van mijn Surinaamse broeders en zusters.


  Maak melding
 14. Kan Martinair mij vertellen hoeveel een retourtje volgend jaar juli/augustus zal gaan kosten.
  Volgens mijn informaties ligt het rond de €1100,00. Wie is nu gek?????


  Maak melding
 15. Meneer De Fluyer denk dat echt dat hij met een stel apen te maken heeft he’

  ga toch eens na mensen dat als je 50% aandelen in een bedrijf heb,dat het laatste wat je wilt is door je eigen investering genekt worden.Dus hoezo heeft de KLM geen VINGER in de pap.
  En ja natuurlijk moet meneer een kut verhaal ophangen om de boel te sussen ,Dat is nou percies de nederlandse mentaliteit, de boel verdraaien ,liegen en bedriegen .


  Maak melding
 16. Het klopt dat het toestel goed vol zat. Ik heb de mensen niet geteld maar ik heb bij de incheckbalie op Schiphol gezien dat er een hoge opkomst was. In het artikel wordt gesproken over 300 passagiers maar volgens mij gaan er 267 passagiers in een B767-300ER van Martinair. Dat geeft toch wel wat aan over de nauwkeurigheid van de berichtgeving. Het verhaal over hoge kortingen is puur onzin. De tickets van Martinair liggen op hetzelfde prijsniveau als KLM. De genoemde korting wordt dus resoluut naar het rijk der fabelen verwezen. En verder wordt er bevestigd dat KLM 50% aandeel heeft in Martinair. En dan wordt er net gedaan als of dat niets is. Je zou hierdoor moeten geloven dat de KLM niets te vertellen heeft over Martinair. Flauwe kul dus ! De andere partij (Maersk) met ook 50% aandelen wil er vast ook aan verdienen dus zit ook niet op concurrentie te wachten. Met andere woorden twee handen op een (1) buik. Hoe lang houdt deze leugen stand ?


  Maak melding
 17. rekenen moet je kunnen.
  1 krat 24 pils koste 24 euro,
  nu kosten 12 plisjes 12 euro.
  hoe goed koper ? de sur regering ziet het jammer altijd te laat in ,zie med behandeling nu in hun eigen regio ,veel geld verspilt aan ned ,o,ja ,het geld kwam toch ook van de gever. mensen gewoon een maand niet naar Su . eenheid maakt macht.


  Maak melding
 18. Ik heb de prijzen voor een aantal periodes vergeleken. Martin Air is steeds de duurste en SLM de goedkoopste. (minst duurste)
  Cijfertjes liegen niet.


  Maak melding
 19. Nou, ik kies toch voor de grote vliegtuigen, want die van martin air kan goedkoper zijn, maar als je boven zee bent, dan heb je veel turbulentie, dus is wat klein, dan schreeuw je mama en papa, dus ik zit liever in een boeing van slm en klm.

  turbulentie!!!


  Maak melding
 20. jullie moeten gewoon afwachten en niet zo optmistisch doen.
  hij vliegt pas 3 dagen ofso
  slm/klm zal als martinair meer winst maakt zeker lagere prijzen gaan bieden en daarop zal martinair volgen maybe een prijzenoorlog:p of Arke fly….????


  Maak melding
 21. wij Nederlanders van Surinaamse afkomst oftewel allochtonen, (Hollandse benaming) zullen onze ogen moeten openen. wij worden gewoonweg voor de gek gehouden door de KLM en Martinair. WAT prijsconcurrentie. Er is niets van waar. Laten wij gezamelijk 1 maand niet vliegen met de KLM en Martinair, dan wil ik zien hoe de prijzen gaan droppen. Waarom is Amerika goedkoper? India,Thailand, Indonesie’ enz enz, zijn veel goedkoper.


  Maak melding
 22. mensen,..mensen,..mensen…!
  Geloven jullie nou echt dat die propagerende reclames van nederlands bodem (KLM, MArtin Air en overige gecontracteerde maatschappijen (SLM) ons echt uit de oplichting halen..? Droom lekker verder…!

  Ik heb medelij met de onwetenden die zgn. applaudiseren zodra het toestel surinaams grondgebeid raakt..
  Doen zij dat vanwege het feit dat ze weer thuis zijn of vanwege de geweldige prijzen die de voormalige slavendrijvers hanteren.. (going dutch ,..huh..?)

  Maak simpelweg een vergelijking van a. de afstand en b. de economische situatie van elk ander land en zie hoe we worden genaaid..mbt de prijzen.. Word wakker en protesteer…massaal !!!

  Want als ik genaaid wordt wil ik ook klaar komen en dat zal voorlopig niet lukken met de huidige hypocriete en gierige instelling van de luchtvaart-oplichters,.. Dat is mijn mening ! Het is in feite een verkapte vorm van slavernij voor onze portemonaie..
  Zie tevens een reaktie van de iata mbt de nederlandse gierigheid..
  in het volgend bericht,..tenzij het niet wordt weggedrukt door hun..

  Peace out.

  ATB


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES