maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameActiecomite tegen geld voor dam in Suriname

Actiecomite tegen geld voor dam in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 30 okt – Nederland moet oppassen met het geven van geld voor de Coroniedam in West-Suriname. Dit stelt het Actiecomité Herstel Westelijke Polders Coronie. De vijfenvijftig miljoen euro waar de Surinaamse en Nederlandse ministers van ontwikkelingssamenwerking binnenkort over zullen onderhandelen, dreigt vergooid geld te worden.

De onderhandelingen zijn gepland voor 6 november, tijdens het bezoek van de Nederlandse minister van Ontwikkelingssamenwerking, Agnes van Ardenne. Fouten uit het verleden schijnen simpelweg herhaald te worden. Het aanleggen van een waterkerende dam in de jaren zeventig heeft de plaatselijke landbouw de das omgedaan. “Nu wil men weer geld gaan verdienen door een zeewering te bouwen”, zegt comitévoorzitter Alex Feller tegenover Radio 10.

Door de dam is de stroom van zoetwater vanuit het achterland gestremd. De natuurlijke wisselwerking met het zeewater is teniet gedaan. Als er persé een dam moet komen, mag dit. “Maar geef ons onze waterhuishouding terug”, aldus Feller. Hij vindt dat het Nederlandse geld anders ten onrechte wordt besteed. Er zal een systeem in stand worden gehouden van surrogaatmaatregelen waar een kleine groep steeds rijker van wordt.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES
  1. Nederland “geef”de bewindvoerders geen MOER, maar neem de zaken zelf terhand want anders verdwijnt het geld weer in zakken van deze bewindvoerders. denk aan de miljarden hulp waarvan niets over is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    Maak melding
  2. Ik zou graag zien dat Nederlandse deskundigen het systeem in coronie gaan bestuderen en dan concluderen wat het beste is voor de mensen in dat district. Het is toch van de zotte om geld te pompem in een bodemloze put. Bouw eeen dijk om de zee te weren, maar laat aub gedegen onderzoek aan vooraf gaan
    Thom


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES