maandag, maart 4, 2024
HomeNieuws uit SurinameRegering Suriname verrast over controle minister

Regering Suriname verrast over controle minister

-

De Nationale Carrierebeurs

PARAMARIBO, 28 okt – “Verrast.” Zo reageert minister Lygia Kraag-Keteldijk op vragen over de honderd-procentcontrole die haar ambtgenote ten deel is gevallen op de Nederlandse luchthaven Schiphol. Het verbaast zowaar dat minister Joyce Amarello-Williams van Arbeid Technologische Ontwikkeling & Milieu toch is gestript.

Er zijn immers duidelijke afspraken gemaakt over het ontzien van Surinaamse hoogwaardigheidsbekleders. In Paramaribo bestond de stellige indruk dat voorgoed was afgerekend met incidenten, zoals met minister Alice Amafo van Transport Communicatie & Toerisme begin dit jaar. Die is tot twee keer toe gedwongen ondanks protest van diplomatiek personeel.

Ook in het geval van Amarello-Williams is driftig geprotesteerd door diplomaten van de Surinaamse ambassade. Volgens Kraag-Keteldijk is achteraf gemeld vanuit de ambassade dat er een nieuwe veiligheidsploeg is aangesteld op Schiphol. Dat zou dan het excuus moeten zijn. Toch wordt een formele reactie van Den Haag verwacht. Amarello-Williams is geadviseerd om zelf ook formeel om opheldering te vragen.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

38 REACTIES
 1. hihihihi, wat geloven die kerels niet dat ze minister is?wat doen der lijfwachten dan?hoe komt het dat schiphol niet weet dat ze aankomt?

  Wel de ambassadeur van nederland zal wel eens moeten vertrekken richting nederland.Dan moet suriname hem en mevrouw eens flink op zanderij moeten laten aanpakken.Dan houd het vanzelf op.


  Maak melding
 2. Odi odi nanga Bawe.
  Dit wil ik toch even kwiijt,het is niet Amarello aleen,die zo een Barbaars vernedering moet ondergaan ,het is aan allen die uit het zuiden van de vs komen .
  Zo zie je maar dat de NL,s schijt hebben aan een ander,ze doen gewoon waar ze zin in hebben. Het is altyd bewezen dat,de, met name de zwarte mensen bang zijn voor de witten.
  P.S.
  Sorry als ik op de tenen hebt getrapt, maar zo is het.JA MENEER NEE MENEER,JA EN AMEN.Odi Odi SOSO LOBI Doen jullie je ogen nou ééns open.


  Maak melding
 3. Met de maat die Surinaamse ministers (en alle eenheden die de onschenbaarheid hebben)op Nederlands grongebied worden gemeten zullen ook de Nederlandse ministers en alle Nederlanders op Surinaams grondgebied gemeten worden.Controle op surinaamse ministers in Schiphol betekent ook controle op nederlandse ministers in het byzonder de huidige ambassadrice van nederland in Zanderij.Dit is een wederzijdse samenwerking.Niemand wordt bevoordeeld of benadeeld.Dit is veiligheid voor Suriname cq Nederland.


  Maak melding
 4. heeft de regering in Suriname nog steeds niet door dat er een loopje met ze wordt genomen.als er een Nederlandse delegatie naar Su. afreist worden ze als een God behandeld omdat zij met een dikke portemee reizen met geld dat ze geeneens in Su. gebruiken.het wordt tijd dat NDP aan de macht komt.die laat zich niet intimideren en er wordt rekening met hen gehouden.in Paramaribo is men zo dom om dit nog als een incident aan te merken.men is zelfs “verrast” dat dit gebeurd.hoe dom ben je dan. ik stel voor dat als er opnieuw een delegatie van Ned. in Su.aankomt ook ff een nieuwe veiligheidsploeg op zanderij neer te zetten.(vergeten om hen af te handelen en per “ongeluk” te laten staan)maar dat durven ze niet onder de huidige “konte likkers” leiders.bang voor hun tjoekoe.


  Maak melding
 5. Loop niet te klagen,jullie zijn blind,horen niks,en willen niks leren.
  Daarom zulke vernederende plaag stoten.

  Als minister in zulk situatie,de (Su)ambassadeur inschakelen, aangeven linea recta, terug naar paramaribo te vertrekken.
  Daarna de ambassadeur (Su)naar Par’bo terug trekken.
  De Ned.ambassadeur de deur wijzen (vertrekken binnen 24 uur).
  Gewoon een diplomatieke rel veroorzaken.

  Dan weten en begrijpen zij dat de maat vol is,zoniet zoeken jullie problemen voor alle Suri’s die niks met drugs te maken willen hebben.


  Maak melding
 6. Enige wat rest aan de regering van Suriname om de overkomst over die 100% controles formeel te beeindigen. Denken ze dat het ooit nog goed komt.

  Stelletje slappe lullen.

  Groet DaChief


  Maak melding
 7. Minister,

  De “honderdprocentcontrole” is bedoeld om de drugscriminaliteit tegen te gaan: Akkoord!!!

  Maar!
  Wederom worden onze hoogwaardigheidsbekleders voor schut gezet en als criminelen neergezet.

  Hoelang moeten wij dit nog gedogen?

  De Surinaamse regering mag zich niet wederom laten verrassen. En daarom moet deze kwestie tot de bodem worden uitgezocht.

  De zgn. honderdprocentcontrole mag voor Suriname geen punt van discussie meer zijn.

  Is dit weer een toeval??
  Wie heeft zijn werk weer niet goed gedaan!!!

  De Surinaamse regering moet nu een hard standpunt innemen en een duidelijke signaal afgeven naar de Nederlandse regering: “It’s now or never”.

  Wat mij betreft mag de Surinaamse regering dit aansturen op een rechstreekse confrontatie: het is buigen of barsten!

  Regering van Suriname: Laat zien dat wie niet langer laten sollen met onze waardigheid.
  Laat je tanden zien en toon daadkracht en vastberadenheid en dwing respect af van die Bakra’s!


  Maak melding
 8. “Verrast”, “verbaast”! Niet protesteren,
  eenvoudigweg aan de eerste beste Nederlandse
  minister die Suriname bezoekt de zelfde
  behandeling geven! En ik maar stilletjes
  hopen dat het minister Verdonk is die als
  eerste de eer toekomt.
  Ook al brengt de bezoekende minister een
  kruiwagen met geld, 100% controle, je
  weet maar nooit misschien is het wel drugsgeld.
  Want Nederland staat in Europa bekent
  als drugsland nummer 1.


  Maak melding
 9. Tjonge Tjonge,

  Wat een stelletje zeurpieten zijn jullie toch eigenlijk.
  Het bewijs is toch al lang geleverd dat de top van suriname, het doorvoerluik in stand houd van alle drugstransporten.

  Dus niet schijnheilig doen als er een controle plaatsvindt. Als ik op en neer reis tussen suriname en Nederland heb ik er geen enkel probleem mee dat ik door de plaatselijke douane wordt gefoullieerd of ondervraagt.
  Nooit naar Amerika geweest zeker…..kijk maar eens wat ze daar allemaal aan mogelijkheden hebben. En dat vinden we toch allemaal heel gewoon…..


  Maak melding
 10. Suriname moet af van die Saka Fasi die ze hebben tegen Nederland.
  Ze moeten al die zogenaamde hoogwaardigheidsbekleders uit Nederland goed visiteren, desnoods met een dokter erbij. Ook ministers als ze naar SME gaan. Dan zal NL een keertje ophouden met dat gelul van ze.
  Maar wat wil, je land uitverkopen aan de buitenlanders! Dat is onze regering aan het doen.


  Maak melding
 11. Hier word ik echt moe van. Een paar klote marechaussees op Schiphol die de hoogste gezagsdragers van Suriname herhaaldelijk vernederen en het enige wat de Surinaamse regering kan opbrengen is haar verbazing uitspreken omdat dat niet de afspraak was. Vervolgens wordt een discussie opgestart over wie een protest zal indienen. Kortom men vraagt er zelf om als stront behandeld te worden. Srananman o ten w’o kaba fu saka saka oen kra djie den ka bakra.


  Maak melding
 12. Peter zoals jij bedoeld moeten zij gewoon meer nemen dan kan je, jouw eigen neus helemaal wit poeieren.
  Lekker.. je hebt het nodig.
  Dus niet kletsen.


  Maak melding
 13. Ik vind het een goede zaak,hier aangekomen op schiphol gaat een ieder uit suriname door die honderd procent controle.Waarom die ministers niet zijn ze god recht voor ons gewone surinaamse-nederlandse burgers ook recht voor de minsters geen enkele onderscheidt laten ze ook zie en voelen wat wij meemaken.


  Maak melding
 14. Wie heeft dit alles veroorzaakt.het zijn de Surineds in nederland die niet willen werken en alleen drugs willen slikken.En ook goed voor de Surinaamse regering,want zij weten ook niets eens wat goed bestuur betekent.Willen zij respect op Schiphol dan moeten zij eerst respect verdienen in eigenland.En niet een land regeren met veroordelde bandieten.Elk land heeft zijn wetten en als je binnen komt moet je het respecteren,als is het 100% controle of iets anders.het is vanbelang voor uw veiligheid en ook van anderen.Wij surinamers moeten stoppen met klagen ,nederland dit,weer dat,neeeee wij moeten eerst leren te stemen en niet onse stem doen aan dromende Bakroes.want sinds 1975 regeerd geen enkle bakras suriname .wij surinamers regeren suriname.en hebben wij eenheid, neeeeee,wij vechten als honden en katten.Opbouwen kunnen wij niet maar alleen bigi torie en skipie doen


  Maak melding
 15. Beste landgenoten die de Surinaamse Nationaliteit nog bezitten om te stemmen bij de verkiezingen. Als ik de berichten allemaal lees over het reilen en zeilen van deze regering, word ik gewoon moe van. Deze mensen hebben de cabeza niet om een land te besturen, maar willen ook niet onder doen voor een ander, dat is het probleem. Waarom ik dat zeg ? Kijk maar naar kwesties hoe ze met buitenlandse investeerders contracten afsluiten, de chinezen uit china, hoe ze staan tegen over hoe onze mensen op schiphol behandeld worden en nog veel meer. De coruptie aanpakken t.a.v. corupte gezagdragers in Suriame, want die moeten een voorbeeld zijn voor de natie.
  Surinamers, waarom stemmen jullie niet op iemend die het beste voor jouw land kan/wil doen. Iemand die echt een patriot is voor zijn eigen land. Kunnen jullie als volk niet analiseren welke persoon in je land het goed bedoeld voor land en volk ? Tegenstaanders zullen altijd zijn, vooral door buitenlandse machten opgehits, zodat deze zijn voordelen zoals het wegdragen van al je rijkdommen.Ik ben ook een Suri.en woon in nederland. Niet omdat ik hier het gemakelijk heb en de dingen in suriname ook gemakelijk aanschouw, nee dat is het niet. Eén voor één hebben ze allemaal al geprobeerd, laat een ander het nu proberen, geeft hem de kans 4 volle jaren of minder als hij het TOCH niet kan doen. Ik noem geen namen, jullie zijn capabel genoeg om een vergelijking te maken wie het kan zijn. Want als hij daar zou zitten, ding rotsooi disi sang psa tap Schiphol, dorosee mang tjari yu gudu gwe,buitenlanders koong tang zomaar na sranang,mang sang sidung na looktu jepi soso ing egi mang ( Chinezen bijvoorbeeld )no mang psa. “Iffu yu wani kisi alesi, yu musu prani “. Offer moeten jullie brengen. Wij hebben in onze geschiedenis geleerd wat REDI MUSUS zijn. Die zullen altijd zijn ( overal )voor z’n eigen zak.
  Srananmang , denki bung sang yu musu du, meki yu kondre ka fesi. Yu kondre habi furu gudu en dati naffu yu, ano fu ding tra dorosé mang. So wang switie kondré leki yu kondré, wang trawang no dé. Luku fa un kang libi séé nanga séé nanga makandra. Tra-tra kondré djugu djugu about religie, yu kondré lafu ding !
  Mi begi gi unu aladey, dati Masra Gado gi unu na krakti nanga koni fu tjari na kondré ga fesi.

  odi,
  Bitaman


  Maak melding
 16. Meneer janka, als ik je naam lees zie ik dat je het hebt gegeten. Mag ik je wat vragen ? Heb jij wel eens gehoord dat landen onderlinge afspraken hebben t.a.v. onschendbaarheid ? Wé jereh no papie, ifu yu fosting kisi soso Clevia skoro, no koong skrifi skrifi sani dati péding trawang go sji dati yu opleiding nihil. Want ding go lafu yu !! En sang mi wani taigi yu ooktu na disi ( zodat jij het weet )Na doti pé sranan ambasade é knapu, is Surinaams grondgebied.

  odi,
  kotiman


  Maak melding
 17. Van de nazaten der zeerovers kan men niet anders verwachten.

  Wil je dezelfde menswaardige behandelingen??? Dan moet je hen ook zo behandelen als dat zij het aan je lijf doen en voelen.

  Suri-douaniers : bevoel en bespeel hen ook , op de JAPie Zanderij. Keskesie sabi na soortoe bong-boeba ey krassie eng goggo.

  Ma het kan ook zo zijn dat de bewindvoerders die recentelijk Surinen bezocht hadden, niet zoveel tjuku´s hebben gekregen als dat zij verw8 hadden. En dus nu laten die teleurgestelde bewindvoerders dat op deze wijze zien. Laten uitkleden die ministers , en hen lekker letterlijk in hun gat te bevoelen en bespelen.

  Komt ervan als men van zeeroversgeld tjuku´s wil aannnemen……….
  Groeten,…………….


  Maak melding
 18. Tegenwoordig kan je niemand vertrouwen.Van hoog tot laag,geen onderscheid tussen ministers en burgers! 100% = 100%.De “hoge-heren”hebben het zelf verpest,niet waar?
  Alleen de gewone reizigers halen de kop van de landelijke dagbladen niet.|De diplomaten status moeten ze afschaffen !


  Maak melding
 19. Onze hoogwaardigheidsbekleders !!! ??? Die zijn toch ook Criminelen en moordenaars. Waarom maakt men zo een probleem van als zij in nederland worden gevisiteerd. De beveiliging op schiphol weet nu niet meer wie van de Hoogwaardigheidsbekleders vanuit suri, moet worden bestempel als Crimineel vandaar die steekproeven.


  Maak melding
 20. Wij vragen en wij krijgen.
  Vergeet niet, de heer Gilds heeft 100% gevraagd, en Sranang krijgt 200%.
  Beter kunnen ze het niet hebben.
  Als je na gaat dat ieder Surned naar suriname bij aankomst en bij terug keer 300% krijgt, dan vraag ik me af wat lult men dan.


  Maak melding
 21. Waar blijven de Kamerleden met een Surinaamse achtergrond??

  Het Platform Surinaaamse Politici??

  Wat doen ze en wat is hun reactie??
  Zullen een spoeddebat bijeen roepen om deze kwestie aan de kaak te stellen.
  Neen, notie, nanda!!!!!
  Zij zijn nimmers de belangenbehartigers van die Bakra’s en verwachten wel dat de Nederlanders met een Surinaamse achtergrond op ze gaan stemmen.
  Eigen belang dus!!!!

  En reizen naar Suriname af om stemadvies te geven aan de remigraten en willen door de hoogste Surinaamse autoriteiten worden ontvangen om zo weer de publiciteit te halen.

  Suriname en Surinamers laat op uw zaak.

  Laten zij zich daadwerkelijk als trotse en rechtgeaarde Sranamangs opstellen, die ervoor gekozen hebben om uit economisch oogpunt tijdelijk in Nederland te wonen.

  Stem niet op deze opportunisten!!!!!


  Maak melding
 22. “Sosolobie” schrijf Sosolobi en “Peter”
  volgens mij Pater! Mijn voorstel; pas
  het reprociteitsbeginsel toe.
  Alle Nederlandse hoogwaardigheidsbekleders
  gaan voor de bijl.

  Pater, Nederland is drugskampioen van
  Europa, ondanks dit gegeven bestempel ik jou
  niet als crimineel!


  Maak melding
 23. Velen hebben al gereageerd, dat er daadkrachtig moet worden opgetreden door de Suriaamse regering. Het gaat er bij mij niet in, dat het om een incident of wisseling van beveligingsteam gaat. Immers alle controles worden volgens een bepaald protocol uitgevoerd. Of wil de Nederlandse justitie hiermee aangeven dat hun medewerkers niet bekend zijn met de regels? Sterker, ik vermoed dat bij justitie hogere functionarissen(of de minister)instructies hebben gegeven voor zulk controle.(vernedering). Wellicht hebben ze een tip gekregen en willen zij aantonen dat Surinaamse regeringsvertegenwoordigers ook drugs smokkelen. Maar nu zullen het afdoen als incident, omdat zij geen belastend bewijs hebben gevonden. Surinaamse regering, ik roep u op krachtig te prostesteren tegen deze vernederende praktijken. Ik verwacht een waardige reactie van de Suriaamse regering.

  Errol M


  Maak melding
 24. Mevrouw Amarello in Nederland ?
  Was dit op grond van (diplomatieke)onderhandelingen met de Nederlandse overheid of was het weer een snoepreisje op kosten van de Surinaamse belastingbetaler. Nederland no abi tifi m’ai beti


  Maak melding
 25. laten zij ook voelen wat wij gewone mensen mee maken,mie no e sarie ding.hoe lang klagen wij niet over die vernedering op schiphol en zanderij,iedereen is doof en blind.

  leggs


  Maak melding
 26. Hahahahahaha. Welk goed denkend mens zal ooit een Surinaams bewindsman serieus nemen.
  Ze verkloten hun eigen land. Kijk maar naar de ontwikkelingen sedert 1975.

  De controleurs op Schiphol zijn soms analfabeten die via uitzendbureaus aan het werk komen. Hier dweilen, daar WC schoonmaken en soms een Surinaams minister voelen.

  Hahahaha en de idioten snappen er nog niets van.


  Maak melding
 27. Een week geleden ben ik ook terug van Surname gekomen en ja hoor die ka bakras hebben mijn Vis en alle lekkere eten weg gegooid en werd mij nog gezegd van dat ik ziekte breng, wel als die ka bakras op het terras van Torarica zitten te vreten moeten ze ook zeggen dat ze ziekte eten .Ik vind dat we als hinden worden behandeld op schiphol en ja die regering van ons doen niks en nu moeten ze zelf voelen wat wij mee maken en dan pas gaan jullie ogen open en die bakras op hun donder geven.Dit zal nooit ophouden zolang we het ook niet met een minister van Nederland doen en dan pas komt het met grote letters op de nieuws, ,maar nee we hebben alleen een grote mond en als er toch een komt naar Suriname dan buigen jullie voor ze op Zanderij zoek het maar lekker zelf uit want ik wil niet meer op vakantie komen naar suriname als ik weet wat me te wachten staat op schiphol .Het is niet meer leuk zet maar een Runtgen apparaat op Zanderij met desnoods een ka Bakra ernaast dat we niet als honden worden behandeld op schiphol.Maar dat wil de Douwane van Zanderij niet want blijkbaar zijn er toch een paar curupte ambtenaren die daar werken en die het goed vinden dat er toch mensen langs gaan met druks en dat ze ook van rijk worden.Wel minister het spijt me voor jou wat je heb moeten mee maken , en ik hoop dat je werk van zult maken en ook het zelfde zal doen met een van die Bakras.


  Maak melding
 28. Peter je moet je ka bek houden als het allang bewezen is dat de top van Su de doorvoerluik van drugstransporten in stand houdt dan doen ze dat zeker om de top van NL een plezier te doen.
  Ze moeten jullie blanke eens door zo een controle halen ivm xtc als jullie met duizenden naar Spanje gaan om net als ons een mooi kleurtje te krijgen wedden dan dat jullie het ook niet prettig gaan vinden.
  Wat nou zeurpieten die ka Pronk moet Soedan uit en er wordt gelijk gezeurd door jullie maar als jullie mensen eruit zetten dan vinden jullie dat normaal.

  Ze moeten die ambassade van jullie zn billen laten pieren als die in of uit Su wilt dan ben ik benieuwd wat je gaat zeggen.

  Jullie hebben er zeker geen problemen mee dat jullie ondervraagd worden en al helemaal niet als een man aan je ballen zit en aan je kont dat is heel normaal bij jullie ja.

  Wat weten jullie van reizen??Jullie reizen van jullie huis naar de camping,naar de kroeg en weer naar huis dus hou beter die smoel van je.


  Maak melding
 29. Goeie zaak die controle op schiphol ook voor zogenaamde ambtbekleders die doelloos reizen.
  In amerika worden ze met een endoscoop onderzocht en dat moeten ze op schiphol ook doen voor surinamers. Wanneer komt drs (drugstore) brunswijk een keer naar holland om zijn landgenoten op te zoeken in tilburg?
  Peter ik ben het helemaal met je eens.
  Suriname heeft nu echt een afrikaans imago gekregen vind je gek die 100 % controles.
  Goed zo schiphol proficiat.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES