Vlaamse hulp bij betere stagebegeleiding Suriname

1

PARAMARIBO, 27 okt – De kwaliteit van de stagebegeleiding in het Surinaamse onderwijs zal worden verbeterd. Dit is overeengekomen met de Vlaamse Vereniging voor Ontwikkelingssamenwerking & Technische Bijstand, VVOB. Er komt een grondige aanpak.

Via het project Training Stagementoren Voortgezet Onderwijs zullen tachtig trainers worden opgeleid, die dan weer anderen zullen opleiden. Deze stagementoren zijn ervaren leerkrachten die aankomende collega’s te begeleiden krijgen. Uitvoerder is het Instituut voor de Opleiding van Leraren, IOL. Volgens minister Edwin Wolf van Onderwijs & Volksontwikkeling moet uiteindelijk het hele systeem er beter van worden.

De kwaliteit van de stage wordt namelijk aanmerkelijk verbeterd, ook al omdat er individueel meer aandacht kan worden besteed aan de output van de stagiaire. De in 1982 opgerichte VVOB helpt ook bij de opzet van een geautomatiseerd onderwijsinformatiesysteem dat onder meer betere statistieken moet opleveren. Beide projecten kosten samen ruim 230.000 euro.


1 REACTIE

  1. Jullie moeten jullie zelf eerst verbeteren. Zie alleen een groot verschil bij de middelbaar scholen tussen twee landen. Onderwijs in Suriname is heel zwaar voor de leerlingen, ze stikken zelf in de vele huiswerken. Hebben ze een paar vakken niet gehaalt, dan moeten ze alles weer een jaar over doen en terwijl in Nederland de vakken die ze gehaalt hebben niet meer hoeft, alleen de vakken die niet gehaalt zijn moeten over gedaan worden. Nu geven jullie 230.000 euro voor niks weg, niks is gratis. Samenwerken bestaat niet, handel wel.
    Onderwijs moet leuk zijn en weg met de uniformen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.