vrijdag, december 8, 2023
HomeOnderwerpenEconomieSuriname richt ook op technologische ontwikkeling

Suriname richt ook op technologische ontwikkeling

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 26 okt – Suriname gaat de eigen technologische ontwikkeling gerichter uitvoeren. Dit meldt het ministerie van Arbeid Technologische Ontwikkeling & Milieu, ATM. Het monitoren, evalueren en bijstellen worden vaste onderdelen van het beleid. Allereerst zal de status quo worden vastgesteld via onderzoek.

Op speciale informatiedagen worden data ingewonnen bij bedrijven en andere particulieren. “Met de resultaten wil de overheid verbetering brengen in de concurrentiepositie van Surinaamse bedrijven”, zegt ATM-functionaris Nadisha Semmoh tegenover de Times of Suriname. Onder meer zal bekeken worden welke bedrijven in aanmerking komen voor overheidssteun.

Er komt ook een actieplan ter bevordering van investeringen in Wetenschap, Technologie & Innovatie, WT&I. Van het bedrijfsleven wordt een degelijke bijdrage verwacht, vanwege de trekkersrol bij het doorvoeren van technologische vernieuwingen. Het onderzoek wordt gefinancierd door de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank. Omwille van verbetering van technologische knowhow is de Universiteit van Suriname onlangs een samenwerkingsverband aangegaan met de Technische Universiteit van Keulen, in Duitsland.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES