Surinaamse ex-minister verwerpt corruptieaanklacht

11

PARAMARIBO, 26 okt – Oud-minister Dewanand Balesar van Openbare Werken heeft excepties opgeworpen tegen zijn berechting wegens corruptie. De excepties zijn door advocaat Irvin Kanhai ingediend bij het Hof van Justitie. Over de inhoud is nog niets prijsgegeven.

Kanhai zegt nog geen mededelingen te doen, omdat het Hof nog de gelegenheid heeft gehad de excepties door te nemen. De rechtszaak is verdaagd tot 29 november, vanwege afwezigheid van de twee verantwoordelijke rechters. Van de negentien opgeroepen getuigen verschenen drie niet. De rechter heeft gelast dat ze gedwongen worden de volgende zitting bii te wonen.

Onder de negentien getuigen bevinden zich twaalf medeverdachten. Die zijn allen opgesloten tijdens het vooronderzoek, in tegenstelling tot Balesar, die nooit heeft hoeven te zitten. Balesar wordt oplichting, valsheid in geschrifte en afpersing verweten. Volgens de tenlastelegging is op Openbare Werken voor ruim honderdduizend Surinaamse dollar (ongeveer dertigduizend euro) verrekend voor fictieve opdrachten.


11 REACTIES

 1. weet je wat mij verbaasd ,dat bij allee corruptie zaken in suriname alleen mede verdachten zijn op gesloten .terwijl de hoofd verdachten vrij lopen die zijn nooit in voorarrest op gesloten zie gilds hoofd verdachten , balesar . wie kan mij vertellen hoe dat kan


  Maak melding

 2. Als de ministers, de hoofd verdachten worden ingesloten, wie moet het land dan beheren. Anders moeten een nieuwe aannemen en die moet ingewerkt worden hoe ze moeten stelen en hoe ze Suriname naar de klote moeten helpen. Het zal mij niet verbasen als de hoofdverdachten nooit terecht staan. Ze zijn zogenaamd de GOD van Suriname. En de mensen van Suriname houden hun handen voor hun ogen. Het kunnen hun niet meer schelen, ze kijken wel wat er gaat gebeuren. Heel jammer, maar ze weten niet dat ze zelf meer macht hebben dan de klote ministers van daar. AUB mensen kom in opstand. Er zijn maar een paar honderd politie agenten. Ze kunnen echt niet op tegen jullie.

  R


  Maak melding

 3. Jan met de pet die verdacht wordt een kip te hebben gestolen wordt zes maanden in een smerige cel opgesloten, alvorens hij uiteindelijk berecht wordt. De ex- minister die verdacht wordt dertigduizend dollar te hebben gestolen mag vrij rondlopen. Dat is
  de “rechtstaat” Suriname anno 2006. Daarom zitten zoveel Surinamers hier !


  Maak melding

 4. DDB heeft het duidelijk gemaakt waarom de Nieuw Front boeven als Gils en Balesar niet gevonnisd worden omdat anders het hele syndicaat van Vene opgerold wordt.

  Waarom denk je dat Somo vrolijk verder gaat met stelen en Lonny met het opbouwen van zijn drugsimperium (tegnwoordig ook met aftakkingen op ambassade-posten?


  Maak melding

 5. acht ,wie is niet Corrupt binnen deze regering ???????
  Allemaal 1 pot nat .
  Hoofdader zitten daar op buza !!
  tocht worden ze niet opgeruimd.
  En inplaats van dat ze deze beesten opruimen ,zetten ze nog meer boeven of sturen ze nog meer boeven naar de buitenposten .
  Weg met boestaaf ,vrouw vijent ,kraag .
  Ze hebben al genoegd geld gemaakt .
  Miljaarden US$dollars hebben ze kunnen maken aan tjuku`s (Visum)


  Maak melding

 6. Mensen wees nou reeel, als je een ex-minister gaat opsluiten voor corruptie, dan kan je bijna de hele regering, rechters, advocaten, directeuren enz.. enz ..opsluiten, want ze hebben allemaal wel iets gedaan wat niet kosjer is. Wie moet dan het land regeren. Nee er moet een regering zijn, anders krijgen andere boeven de vrije teugels, wat veel erger zal zijn als wat het nu is.


  Maak melding

 7. Nog iets, waarom moet een hindoestaanse minister wel in de gevangenis gaan zitten, terwijl bouterse en brunswijk, de twee grootste serie moordenaars en criminelen van Suriname, wel vrij mogen rondlopen. Dit is gewoon discriminatie.


  Maak melding

 8. Wat is dit?
  honderdduizend Surinaamse dollar (ongeveer dertigduizend euro)
  Dit is peanuts mang!! Dit mag echt geen naam hebben. Op dit moment wordt er voor het tienvoudige gestolen aan overheidstegoeden door andere ministeries, met de zelfde delictsomschrijving als hierbovenvermeld.
  Ik ben het eens krom is krom, maar pak dan ook alles wat krom is en niet alleen die man, die kleine soft steelt bij de chinees. Als Balesar wordt veroordeelt dan ook die lijst met andere ministers, die zich schuldig maken an hetzelfde vergrijp. En dat is echt niet te doen. Want daarvoor hebben we een 2e Revo nodig.


  Maak melding

 9. Beste mensen,
  De surnaamse staat is niet alleen benadeeld voor honderd duizend dollars door D. Balesar.
  Men moet niet vergeten dat het verlenen van onderhandse gunningen heel veel geld hem heeft opgebracht onder tafel. Dat geld is op een Switserse bank door hem gestald.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.