zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameRegering Suriname geeft Doorwin nog een kans

Regering Suriname geeft Doorwin nog een kans

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 okt – Het Nederlandse Doorwin BV krijgt nog een kans om oprechtheid te bewijzen bij de onderhandelingen over de overname van Bruynzeel Suriname Houtmaatschappij, BSH. Dit heeft de ministerraad besloten. Weliswaar wordt Doorwin niet langer aanvaard als partij bij de onderhandelingen.

“Wij willen zaken niet radicaal, maar op een correcte wijze afhandelen. De algemene gevoelens van de raad zijn geweest de pogingen te staken om te komen tot een contract met Doorwin en ter zake een beslissing te nemen”, zegt vice-president Sardjoe. Doorwin moet bewijzen dat werkelijk ruim twintig miljoen dollar geïnvesteerd zal worden en de ruim driehonderd arbeidsplaatsen niet in gevaar komen.

Plannen voor doorverkoop na de overname zijn volkomen onaanvaardbaar. Het voornemen om BSH door te verkopen aan het nog op te richten Doorwin Suriname, is dan ook resoluut van de tafel geveegd. “Dan kunnen we liever de zaak aan een Surinaamse onderneming geven, want daarop komt het neer als je de zaak later overneemt met Doorwin Suriname”, aldus Sardjoe.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
 1. stommeriken. Jullie hebben geen benul van dat dit is voorzien door doorwin. Ze hebben een onderhandelingsstrategie toegepast waar jullie geen kaas van hebben gegeten. Nu is doorwin aan zet en ze zullen jullie goed scheren. Of is het gewoon de marktwerking van steekpenningen?
  Sarie torie. De namaak-nationalisten geven een nederlands bedrijf, die met hen heeft gesold een kans! Heb je ooit.


  Maak melding
 2. Onze bejaarde v.p. ram sardjoe is van huisuit onderwijzer, heeft de geschiedenis van Kodjo en Menstor gestudeerd.Met deze kennis alleen kun je geen land helpen besturen. Macht corrumpeert. Hij wil de stoel wegens puur eigenbelang niet verlaten.
  Hij doet steeds domme uitspraken, eerst i.v.m. Cambior en nu ook met Doorwin. Deze boerbak moet nu echt weggejaagt worden.
  Santie


  Maak melding
 3. Ik heb het bij vorige artikelen met betrekking tot Doorwin gewaarschuwd over het genieperige van dit soort bedrijven bij onderhandelingen.
  Tenslotte een Salomons oordeel van de Surinaamse regering. Doorwin heeft uiteindelijk al een omzet markt opgebouwd waar Bruinzeel van kan proviteren. Het moet dan wel in de bedoelingen van Doorwin liggen om Bruinzeel hierop aan te sluiten, en het niet te misbruiken voor een snelle winst.
  De heer Kersten tenslotte heeft een schuld van bijkans 2 miljoen euro’s aan Doorwin (directie schuld) en is daardoor misschien niet al te eerlijk.
  Dus inderdaad, laat Doorwin bewijzen dat zij 20 miljoen gaan investeren op staffe van fikse boetes mocht in de toekomst blijken dat dit niet wordt nagevolgt.
  Mocht Doorwin geen bewijs kunnen leveren met betrekking tot geventileerde voornemens (20 milj. invest.) in het verleden, dan moet de Surinaamse overheid het er niet bij laten zitten, maar schade vergoedingen gaan claimen. Dat dit soort middelmatige bedrijven denkt te kunnen sollen met een hele samenleving, moet niet worden getoloreerd.


  Maak melding
 4. Wat nog een kans ?.god zelf wil niet dat de bruzeel in handen van die buitenlanderskomt . Van daar dat het zo gaat.Surinamers wordt nou eens wakker .WILLEN JULLIE ZO SNEL AF VAN BRUZEEL?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES