zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSurinaamse ouders: stop embargo tegen Cuba

Surinaamse ouders: stop embargo tegen Cuba

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 okt – Ouders van Surinaamse studenten op Cuba eisen beëindiging van het decennialange handelsembargo van de Verenigde Staten tegen het eiland. De belangrijkste drijfveer reikt verder dan de politieke en diplomatieke sfeer. Er staan veel grotere belangen op het spel.

“Er is een heel slechte e-mail-, post- en telefoonverbinding met Cuba, waardoor we nauwelijks onze kinderen kunnen contacten,” zegt Gloria Christopher van de groep verbolgen ouders tegenover de Ware Tijd. Het gebrek aan communicatie wordt zonder al te veel omhaal toegeschreven aan de Amerikaanse boycot. Christopher zelf kan hooguit vier keer per jaar een telefonisch gesprek voeren met haar dochter.

Dat komt door de slechte verbinding en hoge kosten. Havanna wordt niets verweten. “Sowieso zijn we erg blij met Cuba. Onze kinderen krijgen er gratis onderwijs, onderdak en eten”, aldus Christopher. Sinds dit jaar weer een Cubaanse ambassade is gevestigd in Paramaribo, wordt van die zijde ook veel steun verkregen. Op Cuba studeren momenteel ongeveer vijftig Surinamers.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
 1. Ik betreur dat er zulke dingen gebeuren en ik wens alle ouders en familieleden die kinderen of kleinkinderen in Cuba hebben heel veel sterkte toe en bid en hoop dat de situatie zal veranderen.

  Wij mogen niet vergeten dat uw kinderen bevoorrecht zijn om er gratis te mogen studeren in Cuba want er zijn heel veel Cubanen die niet eens eten hebben.

  Hoe ik dat weet ?
  De vluchtelingen die vanuit Cuba vluchten naar Amerika; een documentaire van Belgie TV ooit gezien.

  Hoe komt het dat het allemaal zo aan toegaat in Cuba ?

  Politieke machtspelletjes in en over op aarde. Communisme versus democratie, met als
  enige doel dat deze zogenaamde “leiders” aan de macht willen komen.

  De ellende is dat de mensen NIET door hebben dat ze (bijna) ALLEMAAL misbruikt worden door deze zogenaamde “leiders”, in de meeste landen in de wereld.

  Maar weet u dat GODS WOORD duidelijk is in deze “toestanden” ? Wolven in schaapsklederen ? U vult het zelf in.

  Veelal beginnen deze “leiders” onder valse beloftes; wij strijden voor de “goede” zaak,
  het volk zal regeren maar ondertussen zijn ze ZELF aan de macht GEBLEVEN.

  Cuba:
  Als ze het ECHT GEMEEND hadden met hun MOOIE beloftes en LEUGENS dan waren er vrije verkiezingen in Cuba en waren deze zogenaamde leiders NIET aan de macht maar stonden toe dat capabele mensen aan de macht kwamen.

  Amerika:
  Voor Amerika heb ik GEEN woorden meer om te constateren dat ze DE GROOTSTE HUICHELAARS zijn die zogenaamd “democratie” prediken en ZELF de internationale rechten schenden.

  Daarom heb ik ÉÉN ECHTE LEIDER die ik kan vertrouwen en dat is JEZUS CHRISTUS, want HIJ heeft ECHTE MACHT door GOD gegeven.


  Maak melding
 2. De ophitser is en kan nooit een goeie vriend zijn ,dat moeten de zogenaamde leiders in Su. gaan begrijpen.
  In plaats de hielen en (b..) van anderen te lopen likken, waarvoor weet niemand.Dit omdat wij zelf er nooit wijzer van zijn geworden.
  Kijk maar alleen criminaliteit en een hoop zwervers/hiv/aids.Import uit landen die het zo goed doen en weten.Ja Ja…


  Maak melding
 3. alsof amerika wakker van ligt dat een paar surinaamse ouders geen contact met hun kinderen kunnen opnemen. Eerder zeggen ze dat de studenten dan niet naar cuba moeten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES