Samenwerking tegen drugssmokkel Suriname

1

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol en het Korps Militaire Politie van het Surinaamse leger intensiveren hun samenwerking om grensoverschrijdende criminaliteit, vooral drugssmokkel, naar Nederland aan te pakken. Dit is dinsdag in Paramaribo gezegd bij de ondertekening van een schenkingsovereenkomst.

De Nederlandse brigadier-generaal Jan Beekman heeft aangekondigd dat er eind november specialisten van de marechaussee aan de militaire politie op de luchthaven adviezen komen geven om de smokkel van drugs beter aan te pakken. Voor dit doel zal ook een schenking van onder meer acht motorfietsen, vier luxevoertuigen, twee overvalwagens, vijftig laptops en meubilair worden gebruikt.

Volgens de Surinaamse minister van Defensie, Ivan Fernald, is de schenking van deugdelijk materiaal een bevestiging van de goede samenwerking in de strijd tegen transnationale dreigingen en is het een stimulans om de samenwerking met Nederland te bestendigen, aldus De Telegraaf.


1 REACTIE

  1. Geweldig initiatief van de Kon. Marechaussee. En laten wij Surinamers nou niet weer beginnen met “bevoogding”, etc. etc. We moeten de goede banden onderhouden!! Zonder die materiele hulp kan Sur. niet verder, door het ontbreken van de financ.middelen. Wens ze veel succes toe!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.