zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameJungletraining voor motorfietsen MP Suriname

Jungletraining voor motorfietsen MP Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 okt – De Militaire Politie heeft motorfietsen, computers, personenauto’s en overvalbusjes cadeau gekregen van de Nederlandse Koninklijke Marechaussee. Deze tegenprestatie voor het toelaten van Nederlandse militairen voor jungletrainingen komt Suriname goed uit.

De Militaire Politie kan onder meer de kwaliteit van de grensbewaking opvoeren. De mobiliteit is vergroot. Er is dus een goede ruil gedaan. Volgens minister Fernald van Defensie houdt Suriname zo toch iets concreets over aan de jungletrainingen, waar onder meer lokale expertise in wordt gestopt. “We hebben een hoog aspiratieniveau en we weten ons gesteund door een partner”, zegt Fernald.

Die partner is het Koninkrijk der Nederlanden zelf. Er is sprake van wederzijds belang, dat zelfs verder gaat dan het beschikbaar stellen van materieel en trainingsruimte. “Het is een gebiedende eis dat wij ervoor zorgen dat we in staat zijn het hoofd te bieden aan de dreigingen van onder meer de grensoverschrijdende criminaliteit”, aldus Fernald. Het valt dan ook te verwachten dat steeds intensiever zal worden samengewerkt.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

34 REACTIES
 1. Ik vraag mij af welk bedrag deze goederen vertegenwoordigen en of het dus een goede tegenwaarde is voor de geboden faciliteiten.

  Ik twijfel er niet aan de het Surinaamse korps deze goederen zeer goed zal kunnen gebruiken voor het beter uitoefenen van hun taken, maar toch laat dit een smaak achter, of lijkt het veel op handelingen uit een heel ver verleden n.l.

  Vroeger kwam men naar de west (zoals de Nederlanders het zeiden) en bood men kraaltjes en spiegeltjes aan, en anno de 21e
  zijn het dan meer goederen die bij deze tijd horen, maar het lijkt bijna overeenkomsten te hebben. Gek he? Neem mij dit vergelijk niet kwalijk.

  Ik ga er vanuit dat dhr. Fernald en consorten weloverwogen dit besluit hebben genomen, maar hoop dat de spullen werkelijk in verhouding staan tot een bedrag dat echt betaald zou worden voor de geboden faciliteiten.

  En s.v.p. niet gaan lopen kletsen “Dat het Surinaams leger ook wat aan deze training hebben gehad”. Wij doen altijd al aan jungle trainingen met of zonder de bakra’s.

  Of de trainingen hen echt zullenhelpen in Afganistahn of elders is maar de vraag.
  Nederlanders willen wel soldaat worden, maar als het erop aan komt dat zij ergens een risico lopen te sterven roepen zij nmeteen “Wat hebben wij daar te zoeken”, of komen er meteen 2e kamer vragen indien er eentje sneuvelt. Ziet men dat in de USA al gebeuren na elke gesneuvelde Amerikaan?

  Het Nederlands kleger is enkel een “Vredesleger”. Die willen chrispy chips en dergelijke meenemen op hun missie en geregeld contact met het thuisfront.Liefst beeldcontact.


  Maak melding
 2. Krijgen krijgen krijgen……een mooi voorbeeld van hoe je afhankelijkheid kweekt!!

  Suriname, schaam je toch!! Wat doen jullie om het zelf aan te schaffen mijnheer de minister?


  Maak melding
 3. Dit is pas beleid. Fernald ga zo door!! Houd wel in de gaten dat het materiaal echt in handen blijft van de overheid en niet door diefstal verdwijnen. Laat men de apparaten ook gebruiken alszijnde hun eigen goed. Laat uit de deal ook surinaamse militairen naar Ned komen voor oefeningen.

  Hein Taus


  Maak melding
 4. Waaom wordt er zoveel kritiek geleverd als de Nederlandse staat goederen aan Suriname schenkt?
  De Volksrepubliek China, India en de republiek Korea (om een paar landen te noemen) hebben Suriname in het verleden ook goederen geschonken, maar ik heb de kritiek op die schenkingen nooit kunnen lezen.
  Het lijkt een mode van sommigen te zijn om zogenaamd kritiek te leveren op alles wat uit Nederland komt,om anderen te laten geloven dat men zogenaamd nationalistisch en anti-Nederlands is.
  Ik ben allerminst een Neerlandofiel, maar het lijkt mij op zijn plaats om bepaalde zaken toch in perspectief te plaatsen.


  Maak melding
 5. Wie wordt er op den duur beter van??Er zullen heus wel afspraken zijn gemaakt dat die misschien wel afgedankte spullen door Nederland onderhouden moet worden bijvoorbeeld als iets kapot gaat dan moet die onderdeel in NL gekocht worden enz!!

  Is wel goed hoor want ik denk dat Suriname wel die dingen kan gebruiken maar dan vindt ik dat alle onderhoud ervan ook bij die ruil actie hoort dus gratis want anders verdiend NL aan spullen die ze misschien nergens meer kwijt konden plus hebben ze dan die traningen gratis kunnen.

  Het allerbeste is natuurlijk dat Suriname zelf zn spullen moet regelen en gewoon tegen NL moet zeggen als jullie hier willen trainen ok maar wij bepalen de prijs en de regels.Suriname is niet meer van NL waarom gaan ze niet naar hun eigen plaatsen zoals de Antillen??


  Maak melding
 6. als je het niet hebt terwijl je het heel hard nodig hebt maar te gierig bent om het zelf aan te schaffen moet je niet zeiken als je afdankertjes krijgt. Nogmaals; ‘een bedelaar heeft geen keus’


  Maak melding
 7. wees positief, mensen zijn altijd ontevreden, daarmee bereik je niks,als jullie altijd negatief comentaar hebben waarom kopen jullie zelf niet een keer computers en andere spullen voor de PM.
  ALTIJD ONTEVREDEN.
  ik wil deze mensen die zo negatief zijn, bijna over alles, wat hebben jullie voor sur gedaan, wat is je bijdrage, denk goed er over na, ik denk van niks, dan alleen maar lullen.
  zoals voor sur als ned


  Maak melding
 8. Elders op dit Forum wordt beweerd dat landen als China,India,Korea enz,enz, ook goederen aan Suriname schenken maar daar er was nooit kritiek daarover te lezen” althans woorden van gelijke strekking.Mijninziens is het heel eenvoudig te verklaren:Omdat die landen zich niet bemoeien met de binnenlandse aangelegenheden van Suriname en dat doet nederland als van oudsher wèl.Indonesië had de nederlandsehulp indertijd toch ook geweigerd vanwege hun bemoeizucht en een bezoek van koningin beatrix aan dat land kwam ook op een laag pitje te staan.Nee ze bemoeien zich overal mee vandaar dat ook VN afgezant Jantje Pronk 3 dagen geleden het veld moest ruimen vanwege zijn (ongecontroleerde)uitlatingen.Dat is mijn mening!!!!!!!!


  Maak melding
 9. prik jou mening is hard maar eerlijk , dat voorop en tegen de zogenaamde surinamers die klagen een vraag ik hoeveel geld hebben jullie geschonken tijden de water overlast in het binnenland waar waren jullie met jou bigie mofo .alls de politieke lijders in suriname minder gaan reisen en dure auto,s rijden met lijfwacht dan kon suriname heelveel van dit soort dingen zelf kunnen bekosstigen ,ik las van de week een artiekel van een vrouw die met haar kinderen zelfmoord zou plegen gelukkig is het niet doorgegaan .wat doen wij alls land voor burgers die het niet meer zien zitten voor mensen die door allerlij redenen zwervers worden niets en maar hier zitten lullen alls nederland wat geef aan suriname , dat zeg meer over jullie dan over de nederlanders ik erg mij kapot aan deze soort mensen .


  Maak melding
 10. Hoe krijg je kinderen zo ver,dat jij lieve papa/mama wordt, al ben jij de natuurlijke ouder niet.”Ja wel, snoepjes geven”.(lekkers, blij maken, uitbrengen,feesten.

  Verder speelt al dit gebeuren, als ijkpunt om te kijken als er goed geluisterd en wie mak is. Om daarna,”ja ja” alles wat zij willen naar hun hand te zetten.


  Maak melding
 11. Met de nrs.6 – 9-10 – 13 en 14.ben ik helemaal mee eens!!!
  Mensen,wat denken jullie negatievelingen nu toch ???? Dankbaar moeten wij als Surinamers
  zijn.Geen grootpraat !!!Nederland kan ons zo laten stikken en een ander warm land opzoeken.Met het materiaal kan tenminste
  de grensoverschrijdende-criminaliteit worden aangepakt.Zijn we niet een keertje moe van al het geklaag??
  Elk ander land zou ons willen helpen als we niet zo’n vervelende haast misselijke houding
  zouden aannemen.
  Laat de bakras maar in Suriname komen.
  De bakras nu zijn niet meer de klootzakken van vroeger.Laat hun maar investeren en zich lekker voelen in ons Suriname.We zijn toch ook hier in Nederland???
  Onthoudt dit mie kondremangs:
  Surinam still is the land of hospitallity
  We zijn en moeten een gastvrij land blijven.
  Laten we verstandig zijn.Elke hulp is nodig.


  Maak melding
 12. waarom gaan ze niet trainen in duitsland toch bezuinigd die balkvol ellende op alle posten. heeft hij nou ineens tijd voor leger activiteiten in su.Doorgestoken kaart!laat ze maar tainen inom de tuin van de nederlandse ambassadeur. en niet verder!


  Maak melding
 13. Sranagmang:zoek een andere naam hoor. Het liefst pieter-baas beter bekend als zwarte piet.Joe lobi gratis. joe no wannie worko foe abi joe egi sanie,joe lagie.Er zal een dag aanbreken dat jij je kinderen en vrouw zussen en broers zal moeten verkopen, om de gemaakte(gekregen) bezittingen te mogen behouden.Just wait and see.


  Maak melding
 14. Als je alles blijft krijgen ga je het nooit zelf doen, en op den duur accepteren ze alles als ze maar iets krijgen en dat is fout!!
  En dan maakt het niet uit waar het vandaan komt maar mensen gaan er op den duur (mis)bruik van maken en de baas willen spelen voor hun eigen best wil en dat is jammer.

  Nederland zou die dingen gewoon moeten schenken als ze die graag wilden geven maar niet als ruil voor diensten waar zij meer aan hebben.In dat geval zouden ze beter een paar containers schoolboeken kunnen sturen waar de jeugd iets aan heeft en de rechters te adviseren om enorme hoge straffen op te leggen aan criminelen wat anderen hopelijk zou afschrikken.

  Ramlall het gaat voor je komen als je een schop onder je kont gaat krijgen van die zelfde Nederlanders want die tijd komt ook nog wel.Het zit in hun bloed waarom neem je geen chloorbad??

  En Du in jou geval mag Nederland je beter onderwijs geven want je springt maar je Nederlands is niks.


  Maak melding
 15. In Nederland (toevallige referentie) is er een speciaal beleid bij justitie om hoofdzakelijk goederen en geld verkregen door misdaad in beslag te nemen. Deze goederen worden o.a. door de dienst domeinen verkocht en de opbrengsten hiervan vloeit in de (reeds) dikke staatskas. Het is een publiek geheim dat de BV Nederland (Douane,Justitie) verdient aan de misdaad die door en in het land plaatsvind. Dit kan o.a. door hoge inkomsten (inbeslagnamen en boeten) tegenover relatief weinig kosten. Al die export-miljoenen die de KMAR onderschept op Schiphol worden niet verdeeld onder kansarmen in deze maatschappij.Volgens mij zijn deze goedere bedoeld voor diegene die toch weg zijn kunnen komen met hun geld. Als verlengstuk van de KMAR op schiphol wordt, NU PAS, de MP in SU bijgestaan. Misdaad in SU is niet van vandaag, vroeger was het dat zij niet wilde werken met lieden die “banden”handen met hun Worst Nightmare ene D. Bouterse. Waarom kunnen bepaalde zaken nu ineens wel.Een peperdure scan onderschept tonnen Drugs, wapens sigaretten) enz daar kunnen geen honden nog ambtenaren tegenop. Laserguns, een inningsfabriek (CJIB) die werkt als een geoliede machine, en dat fully automatic. De trent van de laatste jaren is meld misdaad anoniem (in SU beter bekend als dalla mang) De politie roept burgers aan de ene kant op om alles wat niet correct lijkt te melden, aan de andere kant worden diezelfde brave burgers gepakt door een Laserteam, van achter een boom of reclamezuil. Duizenden camera’s hangen er over en weer, alsof die kunnen voorkomen dat er geen slachtoffers vallen. Scheelt wel in de kosten, minder blauw op straat, hooguit 4 man die achter de camera’s zitten. KORTOM: Als er enige vorm van beleid was in SU, en geen vriendjes politiek dan werdt er overal geind bij criminelen en wetsovertreders. Aangezien wij hier genoeg van hebben in SU, zou dat een flinke inkostenbron worden. We zouden die laptops (met wie weet hoeveel spyware) niet nodig hebben. Gezien de klimaatssituatie zouden die Bakra’s maar beter kunnen gaan oefenen in woestijnen of op het water. Dat is de toekomst, of doen ze dit juist om vast bekend te raken met de omgeving van dat enigste stukje overgebleven paradijs op aarde: Suriname! INVADE INVADE


  Maak melding
 16. Aan mie ik blij voor jou dat jij wel goed nederlands ken , dan heb jij wat geleerd van die bakras. maar alls ik jou was zou ik mij houden aan de onderwerp en niet persoonlijk worden ,ik bespeur zoveel haat jegens de hollanders ik zou het niet vreemd vinden alls jij ook hier te landen ben in nederland een ding ze ik het moment dat ik het hier niet meer naar mijn zin heb vertrek ik . iedereen mag zijn mening geven hoor daar heb ik respek voor , ik geef de mijne ook en niet persoonlijk alls vind dat altijd word geklaagt alls het om nederland gaat mag ik het ook zeggen en alls jij daar niet mee eens ben graag met argumenten komen dan heeft het zin zoniet heeft het geen zin


  Maak melding
 17. Zijn het Nieuwe spullen of 2ehands.
  de spullen kun je geven maar hoe zit het met het onderhoud.ik verwacht dat het onderhoud duurder zal uitvallen dat het bedrag wat all die spullen samen hebben gekost.je kan wel de jungle training ruilen tegen goederen maar je moet ook nog met de goederen om kunnen gaan en ook nog kunnen onderhouden


  Maak melding
 18. Beste meneer nr.21 oftewel meneer Tapoe Hebzucht.
  In de eerste plaats ben ik geen zwarte Piet
  maar een oprechte en echte Surinamer die een
  prima salaris geniet.Ik heb een goede opleiding genoten en houd van mijn moederland.Het leven bestaat uit geven en nemen.Nederland biedt ons wat aan.(instrumenten om de criminaliteit te bestrijden)
  Als wij wat dankbaarder waren dan zouden we in de afgelopen 32 jaar veel verder zijn gekomen.Suriname is een mooi en prettig land.
  Maar er is toch niets mis mee als we een incidentele hulp aanvaarden?
  Natuurlijk moeten we onze eigen boontjes eerst zelf zien te doppen.Helemaal mee eens.
  Maar laten we ook als Surinamers leren om hulp te aanvaarden en aardiger te zijn tegen onze medemensen….in dit geval de Nederlanders.U zal zien dat we met reuze sprongen vooruit zullen gaan.Ooit gehoord van “mond op mond”reclame ??
  Als het in de rest van de wereld bekend zal zijn dat Suriname ook dankzij haar bevolking
  een heerlijk land is,zullen we de vruchten van plukken.
  Dus mijn beste meneer nr.21….zo ben ik in
  deze bakra-kondre vooruit gekomen.
  Hard werken en een ieder dankbaar zijn die wat voor je kan betekenen.
  Helaas voor u ben ik geen zwarte Piet maar een mede-Sranangmang die ook respect heeft
  voor u als persoon en uw standpunt.
  Ik hoop dat u zich in de toekomst wat fatsoenlijker zal uitdrukken.
  Diesie sranangmang é lobie joe toe.


  Maak melding
 19. Als aanvulling op mijn vorig commentaar het
  volgende:

  Een mindere of een kind schenk je iets…

  Maar met een gelijkwaardige drijf je handel mee.(Jungle trainingen voor goederen)
  En Suriname wordt door Nederland als een
  gelijkwaardige partner gezien.

  En als het een schenking zou zijn….so what.
  Kom mensen…be real.

  Nu zijn het leger en MP goederen.
  (goederen voor de nationale veiligheid)
  Straks zijn het leerboeken voor onze jeugd.
  Kom laten we hard werken en vriendelijk en
  gastvrij zijn en bliven.
  Dat heeft van ons Suriname een swietie kondre gemaakt.
  Het komt wel goed


  Maak melding
 20. ai de meeste mensen die kritiek lever zijn mensen die in nederland wonen
  Waarom ga je niet terug naar je moederland om het op tebouwen en spullen voor de defensie aanschaffen
  Jullie klagen over de blanke maar woon wel in nederland
  Wees blijf met een gift
  doeiiiiiiii


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES