Directie Bruynzeel Suriname: Doorwin niet opgeven

3

PARAMARIBO, 25 okt – Doorwin BV mag niet zonder meer worden opgegeven als kandidaat voor overname van Bruynzeel Suriname Houtmaatschappij, BSH. Dit zegt BSH-directeur Patrick Peneux. De toenemende liquide problemen zijn zo nijpend, dat niet al te lang meer kan worden gewacht.

“Elke week heb ik hier beslagleggingen. Ze stapelen zich nu op en het wordt spannend. Op papier zijn de lonen tot eind deze maand gegarandeerd. Ik wil de ministerraad vragen goed na te denken alvorens een besluit te nemen, want het kan spannender gaan worden als het een niet doordachte en foute beslissing wordt”, zegt Peneux tegenover de Ware Tijd.

Het beste zou zijn om knelpunten in de onderhandelingen opnieuw te bespreken. “De deal met Doorwin opzeggen is punt één. Maar met een oplossing komen, is punt twee en ik ben benieuwd naar de oplossing”, aldus Peneux. Het bedrijf heeft een schuld van ongeveer elf miljoen dollar. De lonen van de ruim driehonderd arbeiders worden door de overheid betaald.

Aan vaste lasten wordt maandelijks ruim honderdduizend dollar uitgegeven. Een nieuw biedingsproces ziet Peneux niet zitten. “Het is al de zoveelste keer dat je dan gaat adverteren en ik kan nu al zeggen dat de buitenlanders niet gaan meedoen, want wie gaat nu een bedrijf willen overnemen dat niet meer produceert, hoge schulden en personeelslasten heeft.”


3 REACTIES

 1. Als BSH niet interessant is voor investeerders, waarom zou dan juist Doorwin het bedrijf willen hebben. Denkt de heer Peneux dat Doorwin een filantroop is of heeft hij andere belangen voor ogen?


  Maak melding

 2. Meneer Peneux, stel dat het nou net de bedoeling is geweest van Doorwin om de onderhandelingen zodanig uit te doen lopen dat de Surinaamse regering vanwege de door u genoemde redenen met de rug tegen de muur is komen te zitten waardoor Doorwin in een positie is gekomen om een veel gunstiger deal af te sluiten ten koste van de Surinaamse samenleving.
  Het lijkt mij geen slecht idee dat u went aan de gedachte dat de keus zal moeten zijn: of een goeie deal, of geen deal. Uiteraard met als mogelijk gevolg dat Bruinzeel officieel ophoud te bestaan. Uit uw woorden leidt ik af dat Bruinzeel in de praktijk toch niet meer bestaat.


  Maak melding

 3. Peneux, die geen donder van de hout bussines
  snapt is medeplichtig aan de ondergang van bruynzeel. Bezittingen van bruynzeel zijn verkocht voor een appel en een ei. Onderzoek instellen en P opsluiten.
  Santie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.