Aantal abortussen in Suriname ruim achtduizend

4

PARAMARIBO, 25 okt – Het aantal abortusen dat jaarlijks gepleegd wordt in Suriname ligt boven de achtduizend. Dit staat in het nationaal rapport over tien jaar actieprogramma van de Internationale Conferentie over Bevolking & Ontwikkeling, ICPD. De meeste vrouwen die abortus laten plegen, blijken jonger dan vierentwintig jaar oud.

Volgens onderzoeksorganisatie ProHealth moet het rapport gezien worden als een soort leidraad. “Het rapport is een werkdocument voor het veld. Het is een Surinaams rapport. Er staan aanbevelingen in, zaken die continu moeten worden gemonitoord”, zegt directeur Pro Health-directeur Julia Terborg tegenover de Ware Tijd. Het aantal abortussen mag best hoog worden genoemd

En daarmee het aantal ongewenste zwangerschappen. Bovendien zijn er indicaties dat de meeste abortussen niet door een arts worden uitgevoerd. Dit betekent dat een toenemend aantal vrouwen geen toegang heeft tot veilige abortus, waarschijnlijk vooral vanwege economische omstandigheden. Steeds vaker wordt gegrepen naar huismiddeltjes en het gebruik van scherpe voorwerpen van hout of metaal.


4 REACTIES

 1. Dit is of was te verwachten,”zieke politiek” ziek land.De mensen zijn dus radeloos geen hoop, geen toekomst. Jammer, Jammer.Super slecht beleid in het land.


  Maak melding

 2. MI GADO!! 8000 abortussen op een bevolking van ±535000 Nu weet ik waarom de bevolking van suriname nauwelijks groeit! schandaling dit! de regering moet abortussen gaan verbieden. En dan nog zulke jonge vrouwen…
  ipv dat ze een condoom gebruiken als ze de te motjo willen uithangen. Lagi beesten!


  Maak melding

 3. Kan de marrechausse niet voorzien in dit probleem. De jeugd is immers de toekomst van een land. Voorlichting, toekomstperspectief, condooms.Nee want dit levert geen voordeel voor hun op. De MP en politie op een bepaald peil krijgen, heeft meer belang. Want als kwaku straks met vijf miljoen naar SU vertrekt moeten ze hem kunnen traceren in die JUNGLE. (vandaar die jungle trainingen)
  Of een telefoontje naar de MP met de mededeling MELD MISDAAD ANONIEM.


  Maak melding

 4. Abortus plegen, zal nooit ophouden, net zoals tienerzwangerschap. Ook al geeft de overheid voorlichting, er zullen altijd mensen zijn die onveilig seks hebben en zwanger raken. Verkrachtingen en incest zijn ook oorzaken van abortus in dit geval is abortus een oplossing. Zo is de wereld nu eenmaal. Zorg ervoor dat jij daarvan geen deel uitmaakt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.