Korps Politie Suriname wil scherper verslaan

5

PARAMARIBO, 24 okt – Processen-verbaal van het Korps Politie Suriname, KPS, mogen aan duidelijkheid niets meer te wensen overlaten. Daarom zijn in samenwerking met de politie van Utrecht, Nederland, alvast vijfenvijftig agenten getraind tot professionele jeugd- en zedenrechercheurs. Vormfouten mogen het strafrecht niet langer in de weg staan.

Daar vooral jeugd- en zedenzaken te lijden hebben van dit soort fouten, is de training gericht gegeven. Direct doel is te voorkomen dat politieagenten al te vaak naar de rechtszaal moeten, vanwege onduidelijkheden in processen-verbaal. Nu is het nog meer regel dan uitzondering dat rechters verbalisanten oproepen om uitleg te krijgen over hun onderzoek en verhoor.

Het nieuwe team van jeugd- en zedenrechercheurs is vaardiger gemaakt in het opstellen van dossiers van zowel slachtoffers als daders. De training was ook gericht op omgang met en verhoor van slachtoffers. Volgens inspecteur Georgine Acton van politie Utrecht is het uitgereikte diploma hetzelfde als dat van “alle rechercheurs in Nederland” en is de opleiding slechts geknipt naar Surinaams model.


5 REACTIES

 1. Vormfouten? Ook in Nederl.gebeurt er regelmatig van vormfouten.Oppakken van verdachten is geen kunst(gebeurt er iedere dag)maar door vormfouten worden ze weer vrijgelaten.In ieder geval veel sterkte…en scherpte …


  Maak melding

 2. Het wil zeggen dat de Suri’s niks kunnen.
  Ma dat na wang sanie mi-boi.Ding mang tja durf.Je moet deze mensen kennen dan begrijpen
  zij zoeken de zwakste schakel om hard toe te slaan.Wang sanie mi di bigie tang opo joe ai opo joe ai noso tamare joe latie.

  P.S. de SURNEDS zijn dus ook waardeloos geworden zij luisteren niet zo goed meer naar de(………)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.