Nederlandse voetbalsters naar Suriname

4

Achttien voetbalsters van de Tielse voetbalvereniging Theole zijn afgelopen week vertrokken naar Suriname. Ze gaan er voetballen én kennismaken met het land en de culturen. “Het was bedoeld als een voetbaltrip, maar het voetbal is eigenlijk een beetje naar de achtergrond geschoven”, vertelt initiatiefnemer Will van Rhee van de Tielse Stichting Vrienden van Suriname in de de Gelderlander.

„De meisjes gaven zelf aan dat ze het heel leuk zouden vinden in contact te komen met de lokale bevolking én om kennis te maken met de cultuur in Suriname. Zo is het Jeugd Integratie Project ontstaan. Voetbal is nu een middel om makkelijk in contact te komen met leeftijdsgenoten in Suriname.“

„We gaan een weeshuis bezoeken, een school en een opvang voor gehandicapte kinderen“, vertelt De Kruijff. „We nemen dan ook extra kleding, voetbalshirts, schoolmaterialen en speelgoed mee die we daar achterlaten.“ Het hoofddoel van de trip is het onderzoeken hoe het komt dat er in Suriname bevolkingsgroepen met verschillende religies wel vreedzaam naast elkaar kunnen leven.

De voetbalsters doen regelmatig verslag op de site van de Gelderlander.

voetbalsters van de Tielse voetbalvereniging Theole


4 REACTIES

  1. Pas maar op dat jullie spullen niet gestolen worden want dat is toch 1 van de eerste lessen van veel nederlanders pas op voor die buitenlanders ze stelen en het zijn criminelen.

    Voordat is het land goed en de inwoners.

    Ja ga maar goed onderzoeken hoe er in Suriname zo wordt geleefd tussen verschillende religies en bevolkingsgroepen want het zijn tenslotte buitenlanders en die kunnen niet integreren in Nederland waarom daar dan wel???

    Is wel leuk dat het gebeurd dat daar de voorbeeld van moet worden afgekeken terwijl in nederland ook naar mensen met die afkomst een vinger wordt gewezen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.