EC betaalt restauratie kathedraal in Suriname

2

PARAMARIBO, 21 okt – De St. Petrus & Pauluskathedraal in Paramaribo zal worden hersteld. De Europese Commissie, EC, zal het project financieren voor ruim twee miljoen euro. Uitvoerder wordt het Surinaamse aannemersbedrijf Remas NV dat een restauratiecontract heeft getekend met minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos,

De supervisie is in handen van het Italiaanse ARS Progetti. De regering is blij met de realisatie na jaren van onzekerheid over de financiering. “De kathedraal is niet alleen een kerk, maar ook een pronkstuk van Suriname”, zegt Van Ravenswaay. het geld is bestemd voor herstel van de buitenzijde van het compleet uit hout opgetrokken geboud. Het interieur zal tezijnertijd worden aangepakt. In 2004 tekenden Suriname en de EC reeds een financieringsovereenkomst voor de restauratie.

ARS Progetti heeft bij het voorwerk rekening gehouden met de voorgestelde ingrepen ter versterking van de constructie. Voor het restauratiewerk kan met lokaal materiaal en kennis worden uitgevoerd. De Stichting Behoud Kathedraal, Stibeka, is van plan de kathedraal en zijn omgeving te maken tot een multifunctioneel cultureel centrum. “De EC hoopt dat Stibeka hierin slaagt, zodat de ondertekening van het contract mede een stap is in een proces naar duurzaam behoud van het Surinaams cultureel erfgoed”, zegt Richard van der Horst, de EC-vertegenwoordiger die belast is met de technische uitvoering van het project.


2 REACTIES

 1. Ja beste mensen,
  En nu is het weer wachten totdat er een ander object in verval raakt opdat buitenlandse bedrijven kunnen opknappen. En de bewindvoerders moeten verder hun zakken vullen.
  Mijnsinziens moet het buitenlandse hulp gestaakt worden totdat de mensen moeten beseffen dat zij dit soort zaken moeten opknappen.


  Maak melding

 2. Mi-boi njang di, sang oenoe mang dok poeroe sining kong… dus niet voor je zak of buitenmeid.Ik wil graag enkele dorps kerken op knappen.Het vaticaan heeft genoeg waarom EC de R.K. geeft is een raadsel.Paus tja doekoe.Dus liefst de kleine kerken ook.
  Fromoe mang blijf weg.Ook uit de kerk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.