Verbindingsweg Surinaams kustgebied wordt hersteld

6

PARAMARIBO, 20 okt – De financiering van het herstel van een deel van de Oost-Westverbinding is rond. Dit meldt de vertegenwoordiging van de Europese Commissie, EC, in Paramaribo. Het oostelijk deel, vanaf Meerzorg tot de oostelijke grensplaats Albina, zal volledig gerehabiliteerd worden voor rekening van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank, het Franse Agentschap voor Ontwikkeling en de EC zelf.

Het betreft 137 km weg inclusief verschillende bruggen tussen Meerzorg en Albina. De regering heeft eerder de drie benaderd voor een bijdrage in de rehabilitatie. Er wordt nu gewacht op de uitslag van zowel een pre-haalbaarheids- als een haalbaarheidsstudie. De pre-haalbaarheidsstudie zal uitgevoerd worden door Parsons Brinkerhoff. De studie zal genoeg informatie boven water moeten brengen naar aanleiding waarvan beleidmakers en de drie donoren zullen uitmaken of het voorstel voor rehabilitatie acceptabel is.

De Oost-Westverbinding die loopt tot de westelijke grensplaats Nickerie, is slecht onderhouden de afgelopen jaren. Herstel is niet alleen van belang voor het lokale transportgebeuren. Vanwege regionale afspraken heeft Suriname zich ook verplicht goed aan te sluiten op de Pan-Amerikaanse snelweg die moet lopen van Vuurland tot Alaska. De Oost-Westverbinding zal direct aansluiting bieden op buurlanden Guyana, Frans-Guyana en Brazilië.


6 REACTIES

 1. Dat is theoretisch gezien wel mooi om van het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika tot aan Alaska (bijna noordpool) met de auto te kunnen reizen, wat een avontuur zou dat zijn. Alleen vraag ik me af of je deze route wel levend van af brengt gezien de beruchte plaatselijke rovers in diverse landen die je moet doorkruisen. Suriname inbegrepen uiteraard.


  Maak melding

 2. er rijden honderden vrachwagen daar, ook tussen het gedeelte koppename punt paramaribo, pvw enz , deze mensen maken de weg daar nog erger met hun vrachwagen, door het rijden van schelpzand, deze bedrijven moeten ook wat betalen aan onderhoud, maar niemand doet wat.


  Maak melding

 3. Ja de journalist woont op zijn vakantie adres op canawapibo, ik heb geconstateerd, dat gisteren 1 wagen met asfalt slechts enkel de gaten dicht die in de weg zijn, nieuwe asfalt laag komt er dus niet, top snelheid tot 80 km is het beste, en hogere snelheid kan leiden tot ernstige aanrijdingen, dus dat wordt HIER bedoeld met hersteld!!!


  Maak melding

 4. Men weet waarom een organisatie de zaak ooit stopgezet had.Tjoekoe!!! tjoekoe !!!!.de afgesproken dikte asfalt werd nooit gehaald.Zie de weg albina en kijk naar de wegen Frans guyana. Hoe langer de weg hoe dunner lage asfalt.
  Ding mang sidon gewoon njang alla na monnie.Dus wat zal hiervan terecht komen.????(MOP)
  Tevens is dit een verhaal uit de jaren 60.
  Er is never, nooit iets van terecht gekomen.


  Maak melding

 5. Sabieso:echt waar de weg naar Brazilie is een “”roverspad””.Dus blijf bij de gedachte dat het veilig is >>>probeer het>als je het levend vanaf brengt mag het zeker komen vertellen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.