Suriname laat boterkwestie niet op zijn beloop

2

PARAMARIBO, 20 okt – Suriname laat de kwestie rond de weigering van Surinaamse op de Jamaicaanse markt niet op zijn beloop. Dit zegt minister Marica van Handel & Industrie. Er zijn reeds gesprekken gevoerd met de Jamaicaanse regering. Ook wordt getracht alsnog een inspectieteam naar Paramaribo te krijgen om het productieproces zelf onder de loep te nemen.

Of het zoden aan de dijk legt, moet nog blijken. Jamaica heeft een eerste uitnodiging straal genegeerd. Volgens de producent, de Margarine & Vettenfabriek, worden alle pogingen tot overleg van de hand geslagen. Volgens de regering is er nog niets aan de hand en zal getracht worden alsnog een oplossing te bereiken. “Je moet niet direct van kwade trouw uitgaan”, zegt Marica. Hij ziet het Jamaicaanse optreden niet als een boycot of het vertrappen van Caricom-regels.

“Suriname houdt zich ook niet altijd aan de regels”, aldus Marica. Ook mag niet uit het oog worden verloren dat andere producten van de Margarine & Vettenfabriek wel tot de Jamaicaanse markt worden toegelaten. Alleen met boter zijn er nog problemen, omdat de Jamaicanen er van uitgaan dat ze niet bekend zijn met de Surinaamse zuivelindustrie. “We zullen er toch alles aan doen om de export van onze boter voor elkaar te krijgen.”


2 REACTIES

  1. Sussende woorden zijn hier niet op zijn plaats. de minister moet kritische vragen stellen en opheldering eisen. een boycot intern in de caricom kan niet door de beugel.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.