dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit NederlandSP wint veel terrein in Amsterdam Zuidoost

SP wint veel terrein in Amsterdam Zuidoost

-

Does Travel - naar Suriname

Als er nu verkiezingen zouden worden gehouden krijgt de Socialistische partij drie maal zoveel stemmen in Amsterdam Zuidoost dan bij de laatste stadsdeelraadsverkiezing. Dat is de belangrijkste conclusie uit een enquête die Roy Ristie Communicatie (RRC) deze week heeft uitgevoerd in opdracht van het Bewoners Netwerk Zuidoost.

De overige partijen kunnen ook allemaal op meer stemmen rekenen. Grote verliezer is de PvdA, die na de subsidie-affaire in Amsterdam Zuidoost wat minder vertrouwen van de kiezer geniet. In de landelijke peiling daalt de PvdA ook in de gunst van de kiezer in vergelijking met peilingen eerder dit jaar. De mogelijke reden voor de stormachtige groei van met name de SP is dat migranten zich in toenemende mate herkennen in de issues van deze partij.

Op de vraag of dit fenomeen inhoudt dat de PvdA voorgoed haar trouwe achterban definitief aan het verliezen is zegt onderzoeker Roy Ristie “dat dit niet valt op te maken uit deze nulmeting” en dat het onderzoek niet daarop gericht was. “Het is een moment opname, maar geeft wel de huidige ‘stemming’ in Amsterdam Zuidoost weer…..waar er rook is, is er vuur”, aldus Ristie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
 1. Alle Surinamers moeten sociaal denken want dat zijn wij.De enige partij die voor rechtvaardigheid en gelijkheid is de SP.Vaag je eigen maar eens af wat hebben andere partijen voor Surinamers gedaan? Ze hebben alleen maar voor meer armoede en ongelijkheid gezorgd.Vooral wij zwarten zijn de dupe in dit samenleving.Je lees ook aan de andere kant dat verdonk wil dat zwarte sporters aan de kant moeten . Ik Ga Voor SP u ook ?Dan wij samen neem ook je vrienden en families mee stem SP.


  Maak melding
 2. SP doet wat ze beloofd hebben.

  CDA is de grootste asso partij onder leiding van dhr. Balken…. sorry, ik ken die man niet eens.

  VVD zegt: “da pe’ ie pot mi dan” ! Een partij voor de rijken en witte borden crimineel.

  Beste mensen stem voor de PARTIJ DIE HET MEESTE doet voor de allerarmsten en aller zwaksten. Dat is tenminste MENSEN RECHTEN !!!!! in de praktijk.
  Kijk niet alleen naar u zelf maar naar de ene die het NOG SLECHTER heeft dan U zelf.


  Maak melding
 3. W.I.C of V.O.C
  allemaal betekenden ze ellende van overzee
  dus please niet weer een V.O.C premier
  nakomelingen van W.I.C en V.O.C slachtoffers geef je stem aan S.P dat is wat anders

  pak Tematis


  Maak melding
 4. Geachte redactie,

  In de oren van sommigen zal dit bericht misschien als muziek in de oren klinken. Anderen liggen er niet echt meer wakker van omtrent ‘wie komt en wie gaat’. En niet uit onverschilligheid of minachting, maar meer vanwege radeloosheid. En daar maak ik mij zorgen over, vooral daar het om Amsterdam Zuidoost gaat.

  De minachting die politici, zelfs het eigen zwart kader, heeft voor de eigen doelgroep,
  is zo beschamend, verbazingwekkend, zelfs “indrukwekkend”.

  Zwarte politici, een groot deel behorende tot het hoogopgeleid kader, autentieke kondremans, geboren in Sranan en die dus de armoede in hun geboorte land beleeft hebben en nu hier zijn -je zou denken dat zij goed bezeg zijn – maar intussen een enorme minachting ontwikkeld hebben voor de eigen groep ‘black hate black’, dat zij zich niet voor schamen hun moeders en zuters naar voedselbanken te verwijzen.

  ‘Ons zwart kader’, maar ik zou dat nu niet meer zo luidop roepen. Een groot deel heeft geen enkele (levens) visie ontwikkeld hoe de eigen groep omhoog te tillen naar grotere hoogten. Eigenlijk zegt de term ‘eigen groep’ of ‘saamhorigheid’, hen geen bal meer, dat was toen in SU, onder die manyaboom of toen we nog samen bronbronrijst aten met finifinisotu.

  Maar nu zijn wij in Holland toch, aangepast. En ook ons hoogopgeleidkader heeft zich aangepast. Een merendeel loopt hier rond met een verlanglijstje van hier naar Jeruzalem en snel snel ook; Eigenhuis, auto, tweede telefoon, auto voor de kinderen, cell. voor de kinderen, dure vakanties enz.enz. “denk slechts aan je zelf man, zorg dat jij leeft”. Zelfs de bedelaar om de hoek vraagt zich verbaast af wie hen zo gemaakt heeft.

  En de eigen gemeenschap of doelgroep….? Die vraagt zich af, waar het in de opvoedingscultuur van Mama Sranan fout is gegaan…..

  ‘pe den yeye de’.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES