zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijGedrag achtergestelde Surinaamse jongeren riskant

Gedrag achtergestelde Surinaamse jongeren riskant

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 20 okt – Het seksueel gedrag van jongeren tussen 10 en 24 jaar in bepaalde achtergestelde buurten is hooglijk riskant. Dit is de conclusie van een gezondheidsonderzoek onder 1.500 jongeren en 150 dienstverleners in onder andere de wijk Latour en de gemeenschappen Moengo en Brokopondo.

Het onderzoek is uitgevoerd door stichting Pro Health. In een verslag aan minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid wordt bezorgdheid uitgesproken. Jongens en meisjes blijken vroeg seksueel actief en gebruiken geen voorbehoedsmiddelen. Ook gaat ruim dertig procent niet naar school en is ruim vijftig procent niet verder gekomen dan het basisonderwijs. “Hun deelname op de arbeidsmarkt wordt hierdoor beperkt”, zegt Pro Health-directeur Julia Terborg tegenover de Ware Tijd.

Bovendien betreft het een groep die extra aandacht behoeft, omdat zij moeilijker te bereiken is en dus meer risico loopt. Doel van het onderzoek was gegevens te verzamelen over kennis, houding en gedrag. Uiteindelijk moet betere afstemming plaatsvinden van vooral de gezondheidszorg. Volgens Waterberg zal het beleid ook echt meer praktijkgericht worden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
 1. Is achterstand geen “”armoede”” of hebben deze mensen het aan zich zelfve te danken.
  Het is een bolwerk van de NPS(vaders en moeders stemmen graag.. nps.) wat heeft NPS al de jaren gedaan of zagen zij het niet aankomen.
  Zij(NPS)zijn aan het bewind, zij kunnen mijns inzien snel ingrijpen en de boel weer in de school banken zetten, of komen zij weer met een gekraai van een of los lopende haan.
  Ik ben en blijf benieuwd.de NPS>>>mi boi!!!Do your thing.
  Er is genoeg dat over 60 jaar recht getrokken moet worden.Grijp deze kans niet om je te verschuilen.


  Maak melding
 2. Misschien dat iemand mij kan helpen ik wil graag een tehuis opzetten voor daklozen kinderen in Surinma. Nu probeer ik informatie te verzamen over het aantal daklozen kinderen in Suriname. Wie kan mij hieraan helpen?

  Een Raymann fan.


  Maak melding
 3. Hoe moet die hulp wat je wenst eruit zien.
  Is het dat je mensen zoek die je ondersteunen in je daadkracht.
  Of zoek je mensen die je ondersteunen met de opzet in zijn totaliteit.
  Groetjes Lucia


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES