Winston Kout: Nederland discrimineert SuriNeds

23

PARAMARIBO, 19 okt – Nederland discrimineert Nederlanders van Surinaamse afkomst, zeker als ze in Suriname wonen. Dit zegt Winston Kout van Service Bureau Suriname volgens een verslag in de Ware Tijd. Kout, bekend van de organisatie van het Kwakoefestival, woont al een jaar in Suriname en ziet de Tweede Kamerverkiezingen als bewijs van Nederlands wangedrag.

De Nederlandse Surinamers tellen niet in de ogen van de Nederlandse politiek. “Als de premier of minister in het buitenland op bezoek is, gaat hij wel zijn mensen opzoeken. Omdat wij niet op hem lijken, vindt hij het niet nodig om ons te zien. Maar hij maakt wel gebruik van onze belastinggelden”, zei Kout tijdens een speciale bijeenkomst met de Nederlandse ambassade.

Groot pijnpunt is dat Nederlanders, die zich niet bij de ambassade hebben geregistreerd voor de verkiezingen, geen gebruik zullen kunnen maken van hun stemrecht. De registratieperiode is verlopen op 10 oktober en tot dan hadden zich 183 personen aangemeld. Volgens gevolmachtigd minister Harry Verweij van Nederland is dit slechts een fractie van het aantal Nederlanders dat woont in Suriname.

“Nederland kent geen stemplicht, dus men is niet verplicht te gaan stemmen,” zegt Verweij. Groen Links-kandidaat Iwan Leeuwin noemt het “verbijsterend” dat Nederlandse stemgerechtigden zo gemakkelijk uitgesloten kunnen worden, zonder ook maar de minste beroepskans. Volgens Verweij zijn de wettelijke regels in acht zijn genomen en wordt Suriname niet anders bejegend dan welk ander soeverein land ook.


23 REACTIES

 1. Winston Kout heeft kennelijk wat aandacht nodig. Hij heeft nu in elk geval al twee keer de waterkant nieuwsberichten gehaald. Volgens mij is dat wel genoeg zo. Elke suri met een ptataboekoe weet waarde ambassade is. Je wordt op de sur. tv doodgegooid met nederlandse actualiteit dus weet ook iedereen dat er verkiezingen op komst zijn. Wie geinteresseerd is moet er zelf werk van maken. Op ambassades in andere alnden gaat het er niet anders aan toe. Gedurende mijn verblijf in de VS wist ik niet eens wanneer er verkiezingen waren. Je hoort gewoon nooit wat. Zeker als je meer dan duizend km van het dichtsbijzijnde consulaat bent. Je weet niet eens waar er eentje is.

  Mr Kout, ga iets nuttigs doen. Ga mensen mobiliseren om te stemmen als je dat nodig vindt en hou op met dat zielig gedoe.


  Maak melding

 2. er zouden andre gronden zijn dat men zich niet heeft bij de abassade voor hun stem recht! een van die punten weet je hoeveel ned sur illegal in sur wonen zonder dat ned het weet en mensen met een uitkering die al een jaren daar wonen . en hun papieren door andre hier laten nak kijken! de abassade zou deze stem namen door kunnen spelen bij de overheid . dus van daar dat men niet gaat


  Maak melding

 3. Na een onlangs door mij gevoerd gesprek met de heer Kout had ik niet verwacht dat hij zo kort door de bocht zou zijn, ten aanzien van het vraagstuk dat al jaren speelt, namelijk de verhouding tussen NL en Suriname. Persoonlijk heeft de heer Balkenende niet mijn voorkeur maar tijdens het laatste bezoek dat hij gebracht heeft aan de republiek Suriname, moet ik constateren dat hij niet alleen de president en de assemblee leden gesproken heeft, maar(zij het in de avonduren) ook diverse malen contact heeft gehad met de lokale bevolking en de hier wonende Nederlanders. Als er sprake is van kritiek op het beleid van de Nederlandse politiek, ten aan zien van de Nederlandse Surinamer, dan moet ook de hand in eigen boezem worden gestoken. Is het niet zo dat het onderwerp Nederlandse – Surinamer bij de president van Suriname, de heer Venitiaan tot de dag van vandaag een onbespreekbaar agendapunt is.

  Bij woorden van de heer Kout is het resultaat van de inschrijving , om mee te doen aan de verkiezingen in Nederland, door Nederlanders en Nederlandse Surinamers, een bewijs van wangedrag van de Nederlandse overheid. Of een stemgerechtigde wel of niet gebruik maakt van zijn grondwettelijk recht om te stemmen is geheel de verantwoordelijkheid van de stemgerechtigde. Als organisatie kan het service buro Suriname proberen een en ander enthousiasmeren, maar meer dan dat niet. Het trekken van kiezers, of deze nu in Nederland wonen of daar buiten, is een taak van de politieke partijen en niet van de Nederlandse overheid in zijn totaliteit. Het stimuleren van de Nederlandse politieke partijen om in Suriname stemmen te winnen zou dus meer voor de hand liggen.

  Het Service buro Suriname kan zich beter bezighouden met de kerntaak, namelijk het opkomen voor de belangen van de sociale zekerheid van de in Suriname woonachtige (r)emigranten, daar is zowel in Nederland als Suriname nog aardig wat aan te doen.


  Maak melding

 4. Hoi Hoi,
  Dit soort typetjes als die klootzak van een Kout!!!!…hebben al jaren hier in Nederland hun eigen mensen uitgemolken en nooit wat voor hun eigen mensen gedaan en nu wel een hoop onzin uitkramen aan de andere kant van de wereld..lazer toch op man…
  Dit soort gasten als Kout..moet je gewoon lekker koud maken, als je begrijpt wat ik bedoel…


  Maak melding

 5. Dinges,

  akkoord met je opmerking.

  In Nederland gedroeg hij zich als een Bounty: “zwarte huid blanke masker”. In die rol wist hij zich vet te mesten en Kondremans te gebruiken voor eigen gewin.

  Nu in Suriname mist hij de aandacht en bewandelt hij weer een van zijn bekende dwaalstraatjes om weer eens in de publiciteit te zijn.

  In Suri kent iedereen iedereen ook de wolf in schaapskleren.


  Maak melding

 6. Inderdaad, wat een slap en zielig gezeur van die Winston Kout. Het is zo’n zeikerd. Welke Nederlander in Surinamer weet nu niet dat er verkiezingen zijn in NL, 22-11-2006. Via BVN zien we dat toch elke dag.

  Als je echt interesse hebt om te stemmen dan weet je dat: Is het dan teveel moeite gevraagd om even een formulier in te vullen en dit af te leveren op de ambassade. Ik heb de oproep ook een aantal malen in de krant gezien. Dat maar 183 mensen dit tijdig gedaan hebben, zegt toch al genoeg. Er is geen interesse!!

  Ook de term SuriNeds is walgelijk, bovenstaande kuifje heeft gelijk. Kijk naar je paspoort en dat ben je.

  Ik ben toevallig een Nederlander die heel graag in Suriname woont en werkt en ga lekker stemmen, 22 nov. a.s.

  Daaag Mr. Kout daar heb ik jou en je domme remigratieburo niet voor nodig……….


  Maak melding

 7. het is in ieder geval duidelijk wat de nederlandse doet met het belastinggeld: kijk om je heen wegen, bruggen, ziekenhuizen, scholen, universiteiten, uitkeringen, politieapparaat etc.
  en nu de heer Kout: wat doet hij met belastinggelden van Nederland ?

  “verbijsterend” dat Nederlandse stemgerechtigden zo gemakkelijk uitgesloten kunnen worden, zonder ook maar de minste beroepskans. Volgens Verweij zijn de wettelijke regels in acht zijn genomen en wordt Suriname niet anders bejegend dan welk ander soeverein land ook.

  Verbijsterend , maar ook geheel volgens de regels en geen discriminatie.

  dus wat lul je nou eigenlijk,Leeuwin??


  Maak melding

 8. Als ik kout was zou ik gewoon iedereen laten stikken.

  Toen hij de klokkeluider was voor belangrijke zaken als AOW gat Surinamers, Sikkelcelziekte waar nu WEL aandacht voor is in Suriname, uitlevering van Nederlandse jongeren in Surinaamse gevangenissen en meer miste ik de kritiek die hierboven gespuit wordt.

  Kout….fuck them. Leef je leven en zij die je koud willen zijn al bekend bij het openbaar ministerie


  Maak melding

 9. Wat een zielepoot is die bounty Kout toch. Vanavond in een interview in “Suriname Vandaag” had hij het over de grote groep kansarme Nederlanders in Suriname, die geen toegang hebben tot de media en dat er teveel hindernissen zijn om te stemmen in Suriname. Men heeft geen internet, kan geen krant lezen, etcetc. Bijna op elke hoek van de straat vind je een internetcafe, lozer.

  Met dit soort zielige verhaaltjes heeft hij ook vast subsidie los gepeuterd voor zijn “Service buro”. Als je echt een vent bent, geef je al die Surineds van je aan, die hier stiekem en onterecht genieten van uitkering, WAO, etc.

  Ojeeojee, wat worden we gediscrimineerd door Nederland….tjeepoti


  Maak melding

 10. dat is goed !!
  want die zogenaamde Surneds discrimineren die Surinamers .
  terwijl ze eigenlijk het even slecht en zwaar hebben als die Surinamers .
  wij surinamers hebben het 10000 x beter dan die Surneds .
  Die surneds leven als ratten en pinaren als ratten in Nederland ,terwijl wij het hier zo lekker hebben .

  En als die surneds in Suriname zijn moet je ze zien lopen .
  als een gentle man lopen ze terwijl ze geen ka hebben .
  hahahahahahaha

  Surneds geeft toe hoor en kom niet als een bigi dagoe naar suriname .


  Maak melding

 11. stap 1:
  onder kout’s bestuur heeft bosje prijs gewonnen van kwakoe, maar wat waren de criteria om te winnen?. connectie met bosje is gemaakt.

  stap 2:
  Vervolgens heeft bosje verkiezingen verloren.

  stap 3:
  Wacht bij de volgende verkiezingen dan zie we wie in bosje’s kamp is.
  mr ex- colour holland uitzendbureau.
  In afwachting op de verkiezingen moet winston in publiciteit komen.
  je moet alvast zijn gezicht en naam herkennen.

  Want wat betekenen de 183 stemmen nou op een totaal van ong 10 miljoen ned. stemgerechtigden? neks, totaal neks.

  stap 4:
  stel bosje wint: payback time
  vul het zelf in…..

  stap 5:
  eigen partij ?
  neks noh fout.


  Maak melding

 12. O jee,daar heb je ze weer,de doemdenkers over alles wat Suriname aangaat ineens discrimineert Nederland niet,wat een slijmballen zijn jullie zeg.Als je maar alleen naar de NederlandseAntillen kijkt,hoe de blanken de Antillianen behandelen,zal je begrijpen wat dhr.Kout bedoelt,ja als je in Nederland woont,ben je een Nederlander en wordt ge ook zo behandeld,ze kunnen niet anders,maaaaaaar o wee als je als zwarte Ned.naar een ander land verhuist ben je gelijk een allochtoon.
  Alleen Bando ziet,waarom er andere redenen zijn,ja de Surineds,gaan naar Suriname terug om er te wonen en geven dat niet door aan de instantie`s hiero,dus ze kunnen ook niet gaan stemmen,want dan vallen ze door de mand,die fraudeurs.In Spanje krijg je een oproep van de Ambassade om je aan te melden om van je stemrecht gebruik te maken,ik weet het mijn oma en opa wonen daar als Nederlander en hebben het keurig aan de instantie`s gemeld.
  Dus,mensen niet zomaar wat typen,dhr.Kout heeft gelijk.

  Maar ja,Surineds weten als geen ander hun eigen volk met de grond gelijk te maken,jullie willen graag die Ned.achter de Suri hebben,gedraag je dan als een Ned. en heb respekt voor anderen hun mening,1 ding weet ik ,mijn bakra collega`s liggen in een deuk met jullie eeuwige gezeik op elkaar,soms schaam ik mij voor jullie,al ben ik half bakra,ik voel me een echte Suri.


  Maak melding

 13. Surinederlanders???

  Half bakra???

  Nederlandse Surinamers????

  What the fuck echt!!!!

  Wij Surinamers zijn de grootste racisten als op discrimineren aankomt!! We halen elkaar t eerst onderuit,want we gunnen elkaar t licht in de ogen nooit en dan gaat een meneer Kout lopen lullen dat we gediscrimineerd worden door nederland??????????

  Zoals velen al gezegd hebben,meneer Kout…..
  U heeft over de ruggen van uw eigen mensen hier van alles en nog wat verdient en dan zit u nu met u reet in Suriname te verkondigen dat we gediscrimineerd worden. Man een ding,hou je bek!!! En zoek naar die splinter in je eigen oog,want die balk in die van die ander zie je wel!!!

  Probeer Suriname vooruit te helpen,dat zou je goed doen!!

  ATW


  Maak melding

 14. Geachte redaktie,

  Ik heb het beklag van brada Kout met gemengde gevoelens gelezen en eerlijk gezegd had dit gedrag van de Nederlandse autoriteiten, de heer Kpout niet mogen verbazen.

  Brada Kout kent de Nederlandse samenleving en weet dat deze samenleving een racistische samenleving is, dus wat verwacht u anders.

  Maar is het niet dezelfde heer Kout geweest, die de Kwakoe-award heeft laten benoemen naar dhr. Jaggernath Lachmon ?

  Hoe het bestuur o.l.v. de heer Kout op zulks een absurd idee kwam is velen nogsteeds een raadsel.

  Want om Kwakoe, een symbool voor vrijheid en onafhankelijkheid van Suriname, gaan mengen met een Lachmon, die tegen Suriname’s onafhankelijkheid is geweest, is mij ondenkbaar bij een bestuur waarvan velen dachten dat die een hoge mate van bewustzijn hadden. Niet dus.

  Dus in welk licht moet ik nu de reactie van de heer Kout plaatsen m.b.t. het wangedrag van anderen. En dit zeg ik met alle respect voor dhr. Kout om wat hij voor de Surinaamse gemeenschap in Nederland betekend heeft.

  Kijkt u, wanneer je jezelf niet serieus neemt, wanneer je je vrijheidsstrijd niet naar de juiste waarde weet te schatten,
  hoe wil je dat de Nederlandse autoriteiten ons serieus nemen.

  Weet dit; Je wordt behandeld zoals je behandeld wilt worden. En je kan honderd en een vingers wijzen naar anderen op grond van de wijze hoe ze zijn, en jou behandelen, maar hoeveel zelfrespect heb je, wanneer je het zover laat komen dat je een vrijheids-award laat benoemen naar iemand (Lachmon),die juist tegen je vrijheid (onafhankelijkheid)was.

  Ik bedoel, leg je dan nu de schuld vraag heer Kout, niet verkeerd of probeert iemand mij in het ‘ootje’ te nemen, om wat voor reden dan ook?

  Dat is ook de reden waarom ik mij zorgen maak om ons hoger kader.


  Maak melding

 15. Wat een verspilling van aandacht.
  Wie wil stemmen zal moeten weten waar die heen moet.
  Zo niet dan stem je toch niet. Zouden ze ook in ptata doen.
  Ga je tijd aan betere zaken besteden meneer Kout.
  Dat interresant doen van je is mooi geweest.
  Geef je geld, tijd en aandacht aan meer socialere problematiek.
  En de Suri/Ned die hetslecht hebben in Suriname hebben gewoon pech.
  Ze weten waar de ambassade staat en uit eigen ervaring weet ik dat als ze aankloppen er iets zal gebeuren.
  Al die jaren hebben ze het zonder jou bevadering moeten doen.
  Dus lieb’ding sma of doe inderdaad iets nuttigs voor ze. Aan je semi intelectueel gedoe hebben ze/we niets.
  En dit is geen negatieve kritiek.


  Maak melding

 16. Geschoren en gewassen.
  De zwervers in Suriname worden nu gewassen en geschoren.Laat die mijnheer van kwakoe festival een bijdrage leveren aan de levenomstandigheden van de zwervers.Bijvoorbeeld door de verdiensten van de kwakoefestival aan te wenden voor de organisaties die de zwervers schoonhouden.Die mijnheer van kwakoefastival komt telkens met die spijkers die diep op de bodem van een stinkende sloot liggen.Waarom bezighouden met vraagstukken over Surineds?Laten de Surineds wat doen voor de verpouperde bevolking in Suriname.
  De Surineds hebben net iets meer om uit te geven dan de ingezetenen die nooit uit Suriname zijn geweest.
  Doet goed man.


  Maak melding

 17. Inderdaad laten zij een bijdrage leveren aan de ontwikkeling en vooruitgang van Suriname.

  Zij komen naar Suriname om mooi weer te spelen; “hier ben ik, ik heb het gemaakt in Nederland”.
  En verzwijgen te zeggen: “over de ruggen van de anderen”(Nederlanders met een Surinaamse achtergrond), die niet bekend zijn met de sluwheid van deze raddraaiers.

  Vangen ze bot in Suriname dan geven ze af op de Surinaamse regering.

  Hiervan lopen nog een paar rond in de grote steden: Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht rondlopen en doen aan clustervorming.

  De nieuwe maffia groep: NGO maffia of te wel fondsenwervende maffia voor eigen enge doelen.

  Zij duiken overal op waar iets te halen valt zelfs in de Nederlandse politiek en ondermijnen de activiteiten van de anderen: de integeren en onbaatzuchtigen.
  En doen dit met vuilsmijterij en lasterpraat.
  Hierbij past duidelijk: “Als de vos de passie preekt boer pas op je ganzen”.

  Ik haast me op te merken dat niet allemaal onder deze noemer geplaatst moeten worden. En daarom zou het goed zijn om de namen van de raddraaiers in openbaarheid te brengen.

  Onlangs is nog vanuit de Surinaamse regering de bezorgdheid uitgesproken over: de verdeel en heers praktijken en het optrekken van ethnische scheidslijnen.
  Deze bezorgdheid is terecht en moet daarom serieus worden genomen.

  Surinaamse regering: Let op uw zaak !
  Zij zijn bezig hun weg te plaveinen met geld van de Nederlandse belastingbetalers om hun laatste jaren in Suriname door te brengen.En om vanuit hun bejaarde positie nog in aan zien te zijn: sociaal maatschappelijke en bij hun zogenaamde politieke vriendjes in Suriname.

  “Het kaf moet van het koren worden gescheiden” en deze groep moet geweerd worden uit Suriname.


  Maak melding

 18. Meneer Kout iedereen weet welke grote jang hij heeft gemaakt met Kwakoe, en nu is hij klaar in P’tata en dan op naar Suriname om daar weer verder te leuteren. Ik heb meneer Kout in de jaren 1998 meegemaakt als iemand die aan vriendjespolitiek deed en veel geld van de gemeente Amsterdam heeft gekregen om zogenaamd mensen aan een baan te helpen. En die mensen (hoogopgeleide Suriname en zo) die hebben geen baantje gekregen. Meneer Kout als je dit leest, blijf lekker in Suriname en geniet van het geld dat je nu krijgt van het VNG, en doe niets, behalve schreeuwen en weer een jang maken. Voor het eerst hebben de meeste mensen hier het zaakje echt goed gezien.


  Maak melding

 19. Meneer Kout,

  De arme Sranmangs en de integere Nederlander met een Surinaamse achtergrond hebben geen geld.
  Daar valt dus niets te halen.

  Zij hebben juist hulp nodig van eerlijke, betrouwbare en rechtgeaarde landgenoten die bereid zijn samen met hen in de blubber te stappen en zichzelf vooruit te helpen.

  Ben je daartoe bereid: Klasse!!

  De Nederlanders van Surinaamse afkomst zijn naar hun land teruggegaan omdat zij beu zijn van mannen kondremangs zoals JIJ!
  Met een verdeel en heers attitude en bekladen van anderen om puur eigen belang.

  Of speel je het kat en muis spelletje om zielen te winnen voor je soortgenoten in de Nederlandse politiek ????

  Als de Nederlanders in Suriname hun stem willen uitbrengen weten zij best wel hoe en waar dat moet.
  Zij zijn slim en wijs genoeg!

  Wat een arrogantie en minachting van je eigen Kondremangs.
  Dit is inherent aan jou soort!!

  Pas maar op: je masker wordt gauw afgerukt!!


  Maak melding

 20. Kout:: is typische een mannetje voor de NPS.
  Hij heeft alles inzich….lopen kraaien en strooien,om te verblinden.
  Er komt nooit iets van deze kerel terecht het blijft altijd ergens zweven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.