Brandstofvraag Surinaams binnenland nog open

0

PARAMARIBO, 19 okt –Structurele brandstofvoorziening voor het binneland zal voorlopig nog op zich laten wachten. Dit zegt minister Michel Felisi van Regionale Ontwikkeling. Het idee om grote brandstofbulkstations te vestigen in het binnenland blijkt niet meteen werkbaar. Betaalbare brandstof voor de wijdverspreide gemeenschappen is nog niet realiseerbaar.

Het oude systeem van het beschikbaar stellen van kleinere voorraden zal gehandhaafd worden. Er is geen geld voor het plaatsen van bulkstations. “Het project van de opslagfaciliteiten hebben we even on hold gezet, omdat het een beetje duur uitviel voor de staat”, zegt Felisi tegenover de Ware Tijd. Bovendien lopen de oliemaatschappijen liepen niet warm voor het idee.

Het leveren van grote partijen zou betekenen dat de betaling te lang zou duren. Toch leek het idee de beste oplossing voor het binnenland, na de brandstofprijsverhoging van vorig jaar september. De gemeenschappen zouden zo het best beschermd kunnen worden tegen de relatief veel duurdere brandstof. Voorlopig zullen kleinere verkooppunten worden voorzien die de brandstof dan verder kunnen distribueren.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.