zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenEconomieUniversiteiten Suriname en Keulen gaan samenwerken

Universiteiten Suriname en Keulen gaan samenwerken

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 18 okt – De Anton de Kom universiteit van Suriname en de Technische Universiteit Keulen gaan samenwerken. Er is een overeenkomst gesloten die gericht is op het verbeteren van internationale verstandhouding, academische ontwikkeling en verhoging van wetenschappelijke kennis. Er zijn reeds gemeenschappelijke onderzoeksobjecten geïdentificeerd.

Eén van de belangrijkste betreft de waarde van cruisetoerisme voor Suriname. Nagegaan zal worden in hoeverre het haalbaar is voor Duitse cruiseschepen om Suriname aan te doen op hun reizen door het Caribisch gebied. Voor de eerste aanzetten is Friedrich Oldenburg meegereisd, de directeur van het Duitse Dream Cruisers. Voor de Surinaamse universiteit markeert dit een keerpunt.

“De universiteit wil veel actiever gaan deelnemen aan het proces van duurzame ontwikkeling in ons land en een belangrijkere rol spelen in het ontwikkelen van onze eigen potenties”, zegt Alan Li Fo Sjoe, voorzitter van het universiteitsbestuur. Keulen is bereid gemeenschappelijke projecten uit te voeren. De samenwerking is één van de hoogtepunten van het bezoek van een Duitse delegatie.

opening
Fernandes Express
BODO Party

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES