Home Onderwerpen Maatschappij Ruim sociaal budget Suriname toch niet voldoende

Ruim sociaal budget Suriname toch niet voldoende

1

PARAMARIBO, 18 okt – Het overheidsbudget voor steun aan onder meer gehandicapten, minder draagkrachtigen en bejaarden, komt ruim honderd en vijftig duizend burgers ten goede. Dit zegt minister Hendrik Setrowidjojo van Sociale Zaken & Volkshuisvesting, Sozavo. Hoewel dus zeker een derde van de bevolking wordt voorzien, schiet het sociaal beleid tekort.

Setrowidjojo zegt tegenover de Ware Tijd te beseffen dat de uitkeringen laag zijn. De maandelijkse uitkering voor personen met een handicap bedraagt honderd Surinaamse dollar (ongeveer dertig euro) en de oudedagvoorziening tweehonderd en vijfentwintig Surinaamse dollar (ongeveer zeventig euro). Volgens Setrowidjojo wordt wel hard gewerkt aan verdere verbetering van de leefomstandigheden.

Goed voorbeeld is de sociale woningbouw voor minder draagkrachtigen. Voor ruim vijfenzeventig duizend burgers worden de ziektekosten betaald. Om de efficiëntie op te voeren wordt nu een programma uitgevoerd voor hervorming en opschoning van het sociale bestand. Er is vaker geklaagd dat ook redelijk gegoede burgers gebruik maken van de gratis medische voorzieningen.

1 REACTIE

  1. LafuLastig
    Het probleem met suriname is nu de drang iedereen tegelijkertijd te helpen met gevolg dat niemand genoeg krijgt.