dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenBinnenlandVrouwen binnenland Suriname helpen armoede om zeep

Vrouwen binnenland Suriname helpen armoede om zeep

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/BOVEN SURINAME, 17 okt – Vrouwen in het Boven-Surinamegebied gaan massaal zeep maken in een poging de plaatselijke armoede te bestrijden. Met medewerking van de Nationale Vrouwenbeweging, NVB, en de National UN Volunteers hebben tientallen zich kunnen specialiseren in het produceren van zeep uit natuurproducten.

De dorpen Futunakaba, Masiakriki en Kayana gaan voortaan zeep produceren voor eigen gebruik en verkoop. Projectbegeleider Samantha Waterberg zegt tegenover de Ware Tijd dat het een eenvoudige activiteit betreft die nog goedkoop is ook. De belangrijkste grondstof, plantaardig vet uit de maripanoot, is volop aanwezig in het hele gebied.

Geurvarianten zijn ook zelf te maken met natuurlijke grondstoffen, waaronder limoenbladeren en citroengras. De traditionele olieproductie krijgt een extra dimensie. Het ongezond geachte hoge cholesterolgehalte van kokos en maripa, is juist goed voor de zeepproductie. De training is onderdeel van een groot armoedebestrijdingproject in het binnenland.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

1 REACTIE
  1. HALLO alle hard werkende suris wees gegroet een ieder.IK vind het uitstekend,dat van uit het binnenland producten worden gemaakt.Zo zouden nog meer gerealiseerd moeten worden,want ons natuur heeft nog heel wat,waarmee wij medicijnen en nog veel meer dingens kunnen verwerken.Ik ben trots op deze vrouwen…LAAT DIT HET INSPIRATIE ZIJN VOOR ONS ALLEN…HOPO SRANANG MANG HOPO..TANG BUNG ALA SRANANG SMA..JOHN.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES