Suriname nog ver van consensus over minimumloon

1

PARAMARIBO, 17 okt – Consensus is nog ver te zoeken binnen de tripartiete Commissie Minimumloon. De streefperiode van zes maanden voor het voorbereiden van een wetsvoorstel is niet gehaald. Intussen wordt opmerkelijk gezwegen over de reden en achtergrond van het falen.

“Ik kan u niets zeggen en ik mag u ook niets zeggen”, zegt Ewald Refos van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, VSB, tegenover de Ware Tijd. De commissie die op 1 april is ingesteld moest van voormalig minister Clifford Marica van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu, binnen zes maanden een wetsvoorstel afhebben.

Marica die nu minister is van Handel & Industrie, wil evenmin zijn vingers branden, nu zijn opvolger bij ATM op reis is. Instelling van een minimumloon is door het Nieuw Front als issue gebruikt bij de laatste algemene verkiezingen. Het bedrijfsleven heeft zich vaker tegenstander getoond. Aangehaald wordt onder meer dat niet alle bedrijven het even breed hebben.


1 REACTIE

  1. Praten maar niks horen,het is bekend deze mannen spelen het liefst met de Suri.buger.
    Kunnen niks, denken achterlijk,zijn corrupt,lichten op(oplichters)nemen elkaar en anderen in de maling,zaaien haat,haten anderen,zijn genadeloos,allen onderleiding van dhr Vtje.waarin is Su beland anno 2006.
    prestatie nihil.
    P.S.Zij moeten vervloekt zijn.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.