donderdag, mei 30, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSuriname krijgt fonds bestrijding criminaliteit

Suriname krijgt fonds bestrijding criminaliteit

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 17 okt – Suriname krijgt een fonds voor bestrijding van criminaliteit. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Bij criminelen in beslag genomen geld en goederen zullen worden ingezet voor betere uitrusting van het vervolgingsapparaat. Ook de staatskas moet er beter van worden.

De opbrengsten uit operaties tegen vooral drugscriminelen zullen verdeeld worden. “Alles wat uit de misdaad afkomstig is, zal in beslag genomen worden. Ik heb een goed gesprek gehad met de minister van Financiën”, zegt Santokhi. Dankzij door de Amerikaanse regering gefinancierde trainingen kan de nodige wetgeving geproduceerd worden. Er si ook geleerd van lessen uit het verleden.

Santokhi heeft als commissaris van politie vaker moeten aankijken tegen geldgebrek bij operaties. “In mijn nieuwe positie heb ik er wel voor gezorgd dat bestrijding van criminaliteit en drugsbestrijding apart in de begroting zijn opgenomen.” Uit de verdragsmiddelen is geld beschikbaar gesteld en de Amerikaanse regering biedt materiële hulp. De EU helpt het gebruik te ontmoedigen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

8 REACTIES
 1. ja ja en wat heeft dat zelfs de amerikanen opgelevert?niks, steeds weer nieuwe criminelen. De vraag is wat doe je om mensen uit de criminalitiet te houden?Welke mogelijkheden bied je de mensen?Welke fondsen zijn er daarvoor? Fondsen tegen criminaliteit werken niet. Criminelen zelf doen het zonder geld.Het doel van de crimineel is uit de armoede te geraken en eruit te blijven. Dat is alles wat ie wil.Als hij 50ct kon spelen en miljoenen kon krijgen zou ie dat doen.als hij direkteur van staatsolie zou kunnen worden zou dat zijn streven zijn. Maar die mogelijkheden zijn er niet,met het gevolg dat men crimineel of zwerver word.Dus wat gaat de regering doen de mensen een toekomst te bieden. Hun geld weg nemen ,maakt ze alleen kwader en nog grotere criminelen, want ze waren arm,hebben rijkdom meegemaakt ,dus zwerver worden zit er niet meer in.alles op allles om weer zo snel rijk te worden.Dus het lost niks op.wel ok sanhoki voelt zich beter.De opbrengsten uit operaties , wel die drugs verbranden ze normaliter, wat gaan ze doen verdelen en verkopen? hihihi of gaan ze wachten tot die crimineel die drugs verkocht heeft om dan het drugsgeld te verdelen.De zaak letterlijk op drugsgeld draaien hihihi.Hoe ze het ook voor je tekenen, het is werken met drugsgeld, autos rijden met drugsgeld.Al die mensen die praten over het leed dat drugs brengt kunnen bij santhoki aankloppen ,zijn nieuwe auto zal met drugsgeld gekocht worden.


  Maak melding
 2. Sorry dat ik het moet zeggen, maar de meeste en de grootste criminelen (lees witteboord criminelen) zitten in de politiek. Dus zou ik zeggen begin daar eens schoon schip te maken en de kruimeltjes zullen vanzelf meegenomen worden. Bedrog is het fundament voor politiek en fraude 🙂


  Maak melding
 3. Ik vraag mij af hoeveel van de gelden die de amerikanen geven in de zak van Santokhi wordt gestopt ??????????????????????????????????
  hij is zelf een crimineel wat later zal blijken.


  Maak melding
 4. santhoki no durf arresteer gilds, no balls
  het toneel gaat maar verder.

  De staatskas moet via via met drugsgeld gespekt worden zegt santhoki. Het zelfde als nederland, drugs is niet goed maar als je geld verdient hebt willen ze het wel hebben.als iemand anders wat geld van die drugdealer neemt, dan heet het witwassen ,als zij het doen heet het beleid.

  Straks krijg je die cirkel waar de politie niet kan functioneren zonder drugsdealers.Men heeft geld nodig en dus iemand arresteren en de boel in beslagnemen.geen drugdealers dan geen geld, dus drugdealers dogen. Ze gaan dan zo ver dat ze die handel dogen om zo hun geld te krijgen.De kleine dealers laten ze met rust tot dat ze rijk zijn geworden om ze dan op te pakken.In die tussen tijd weelt het van junkies, ja junkies zijn dan ook hard nodig.Verder is er dan inmiddels een nieuwe kleine dealer die de grote vervangt en nu weer wachten tot dat hij te groot is geworden.te groot en te misdadig,en vele doden op zijn naam heeft staan. Ze gaan geen drugs van de straat halen nee,als het het land binnen komt laten ze het door, volgen het, en als alles verkocht dan nemen ze geld. want e drugs daar kunne ze niks mee, die moet je verbranden.dus om geld te maken moeten ze dealers het laten verkopen ,smokkelen etc.
  Precies als de ghettos van america. Drugs is nodig om geld binnen te halen voor voertuigen om andere politie diensten te onderhouden.zonder drugs kunnen ze niet eens uit rijden om een dief op te pakken. Dus dan maar een bons oppakken.Een echte life cycle.


  Maak melding
 5. Door dit soort kreten,leggen de basis van een super “MAFFIA”.
  Wie wil straks een drugsdealer zijn huis,auto,enz enz.kopen.
  Degene die dat zou doen,heeft geen nacht rust meer, of wordt zondermeer kapot gemaakt.
  Daarnaast mag de staat niks van zulke zaken in staatskast stoppen.
  Even goed nadenken, voor dat men begint te kraaien.
  Of is dit staatsmaffia in oprichting.
  De politie rooft al behoorlijk bij huiszoeking. Dus wie neemt wie in de maling.


  Maak melding
 6. Probeer eens iets serieus te doen. Begin corruptie aan te pakken,dan is het lek van drugs voor 90% gedicht.
  P.S.
  Het begint op te vallen dat de machthebbers alleen maar kraaien maar geen ei kunnen leggen.
  Gewoon niet weten wat te doen, als de dag begint.
  Arme SU. kondre mang opo!!opo!!opo!!


  Maak melding
 7. op de eerste plaats heb je auto,s nodig om criminelen te pakken.
  volgens mijn worden die paar auto,s gebruikt voor pive doelen. want savonds is er geen auto,s als je politie nodig heb,
  op den duur gaat venetiaan paarden kopen om dieven te pakken. want hij kan geen auto,s kopen. wat een bus man. armoe zaaierssssssssss.
  ik ken een paar mensen die geld hebben maar wonen in de krottenwijk,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES