zondag, mei 26, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse politicus: Vredesakkoord verdient beter

Surinaamse politicus: Vredesakkoord verdient beter

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 17 okt – Er zijn te veel offers gebracht voor de totstandkoming van vrede in het binnenland om het vredesakkoord uit 1992 zo te negeren. Dit zegt ex-minister Willy Soemita van Sociale Zaken & Volkshuisvesting. Als één van de voormalige leiders van het Nieuw Front, betreurt hij het niet naleven van het akkoord.

“Ik kan me best wel voorstellen dat hierin zaken zijn opgenomen, die wellicht uit de tijd zijn”, zegt Soemita tegenover de Ware Tijd. Het beste is dan om met de voormalige rebellenorganisaties als het Jungle Commando, de Tucajana Amazones en de Mandela om de tafel te gaan zitten en een evaluaties te maken. Nagegaan moet worden waar de schoen wringt.

Het recente protest van voormalige leden van het Jungle Commando heeft wellicht te maken met knelpunten. Die moeten zo snel mogelijk de wereld uitgeholpen worden. “Het akkoord is getekend in het gebouw van het parlement, in aanwezigheid van afgevaardigden van buitenlandse mogendheden. Het moet nageleefd worden”, aldus Soemita

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES
 1. Allemaal schuld van Vtje zelf,hij heeft zijn best gedaan, wat hij meer wil weet niemand.
  Hij moest op dit moment lekker thuis zitten en genieten van zijn oude dag
  Maar nee zoals “NPS’zelve dom doen of worden.
  Bijvoorbeeld als anderen zien dat onder zijn hoede, positie’s,land en geld naar elkaar toegestopt wordt, dan maakt men slapende honden wakker.
  Dus hij zal eieren voor geld moeten kiezen er zijn meer problemen die hij zeker niet zal kunnen oplossen, dan krijgt hij(wij) de poppen aan het dansen.
  Just wait and see.


  Maak melding
 2. alle moordenaars opsluiten ook brunswijk, waarom zit hij in de regering, belachelijk. veni waarmee ben je bezig, je kan niet met moordenaars werken, doe wat


  Maak melding
 3. Willy toch!

  Je kan de opstand in de KTPI niet bedwingen maar je steekt je oude neus in een andre opstand?Kijk eerst in eigen keuken en los daar jeproblemen op.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES