dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenEconomieBoterboycot ligt Suriname zwaar op de maag

Boterboycot ligt Suriname zwaar op de maag

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 17 okt – De boycot van Surinaamse boter door Jamaica is voor de producent maar moeilijk te verteren. Ook de regering heeft moeite met Kingston’s houding, die ondanks aandringen onveranderd blijft. De merken Anchor Spreadable Butter en Tasting Margarine met melkvet gaan er niet in.

Beide producten worden door de Margarine- & Vettenfabriek onder licentie gefabriceerd voor de Jamaicaanse distributeur Fonterra Brands. Volgens Jamaica staat Suriname niet bekend als zuivelproducent. Opgestuurde informatie over de productie blijft onbeantwoord. “Ze blijven zwijgen, ondanks bellen en faxen”, zegt directeur Karen Wong Fong Sang tegenover de Ware Tijd.

Inspecties ter plekke, zoals gesuggereerd door Suriname, leggen volgens Jamaica geen zoden aan de dijk. “We zijn deze houding gewoon. Ze zijn niet bekend met Suriname en in plaats van normaal te werken gaan ze op hun strepen staan. Binnen Caricom moeten ze echt de positie van Suriname nog leren kennen”, zegt Edmund Rozenblad, hoofd van de Veterinaire Inspectie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
  1. Is Fonterra Brands and Anchor Spreadable Butter niet een New Zealand made product?
    Fonterra is van origine van new Zealand en heeft zijn vleugels uitgespreid naar rest van de wereld.


    Maak melding
  2. …dit is niet het eerste geval,eerst was het de rijst affaire en nu boter….caribische staten(Engels) hebben altijd lak gehad aan Su( een non-valeur in hun ogen)…denk even terug a/d recente Carifesta op T&T,…en de problemen op de Bahama’s met het toelaten van Suris.etc etc …dus de pot op met die stomme achterlijke koeien v/d Caricom….uittreden en aansluiten bij het grote en modernere Zuid-Amerika….


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES