zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameNederlandse ambassade in Suriname zuinig met info

Nederlandse ambassade in Suriname zuinig met info

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 16 okt – De Nederlandse ambassade in Paramaribo is er niet bepaald op uit Nederlanders in Suriname te informeren over de Tweede Kamerverkiezingen. Dit zegt Winston Kout, bekend van stichting Kwakoe. “Ik ontkom niet aan de indruk dat men niet graag heeft dat wij gaan stemmen”, aldus Kout.

De publiciteit vanuit de ambassade is minimaal. “Men heeft op mijn aandringen de oproep die in augustus in alle dagbladen was geplaatst, zaterdag 7 oktober paginagroot herhaald. Maar niet iedereen leest de krant”, zegt Kout tegenover de Ware Tijd. Met die groep wordt geen rekening gehouden. Ook de inhoud van de oproep laat te wensen over.

“Men riep mensen via internet op een formulier te downloaden en dit in te vullen. Of men kon langskomen op de ambassade. Maar lang niet iedereen beschikt over een computer, laat staan internet. En hoe staat het met mensen in de districten?”, aldus Kout. De kiezersregistratie zelf komt discriminerend over. “Men maakt onderscheid tussen autochtone Nederlandse staatsburgers en Surinaamse Nederlanders. Deze situatie is historisch zo gegroeid.”

opening
Fernandes Express
BODO Party

3 REACTIES
 1. Beste Winson Kout, jammer dat je niet aangeeft hoe de NL Ambassade het dan wel moet doen, huis-aan-huis, hut-aan-hut gaan vragen of men wil gaan stemmen ?
  Doet men in Nederland ook niet hoor best knul!!


  Maak melding
 2. Er zijn gevallen bekend dat Surinaamse Nederlanders die zich voor de registratie bij de Nederlandse ambassade te Paramaribo hebben aangemeldt, onverrichtte zaken zijn weggestuurd. De ambassade heeft geweigerd ze te registreren.


  Maak melding
 3. Als er Surinaamse Nederlanders bij de NL ambassade worden weggestuurd in Paramaribo graag even een berichtje aan Socialistische Partij (SP) Vijverhofstraat te Rotterdam of gewoon wat feiten op deze plek zodat er vanuit Nederland aktie kan worden ondernomen.

  Linksom.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES