Weinig controle op subsidies Amsterdam Zuidoost

5

Het Amsterdamse stadsdeel Zuidoost controleert vrijwel niet wat er met subsidies voor welzijnsinstellingen gebeurt. Daarbij heerst er een bestuurscultuur waarbij politici subsidies verstrekken aan stichtingen waar ze zelf belangen in hebben. Dat blijkt uit onderzoek van de Volkskrant.

De stichtingen zijn vaak alleen in de Bijlmer actief en richten zich op hulpverlening aan vooral allochtonen. De Volkskrant bekeek begrotingen, jaarverslagen en subsidie-aanvragen. Een van de conclusies is dat vooral PvdA-bestuurders nauwe banden hebben met stichtingen die subsidies krijgen. De krant noemt als voorbeeld de werkwijze van het PvdA-raadslid André Bhola, tot begin dit jaar voorzitter van de Hindoestaans-Surinaamse welzijnsstichting Anand Joti.

Volgens insiders is er sprake van belangenverstrengeling, corruptie en vriendjespolitiek. “Er is hier veel mis”, zegt een oud-raadslid van het stadsdeel in de krant. “De hele raad kent de verhalen over belangenverstrengeling, corruptie en vriendjespolitiekl, maar iedereen zwijgt. Ze hebben allemaal boter op het hoofd.”

Het stadsdeelbestuur Zuidoost spreekt de beschuldigingen van de Volkskrant tegen. “Niet is aangetoond dat het stadsdeelbestuur inbreuk maakt op de integriteitscode voor raadsleden.”


5 REACTIES

 1. Jalouzie of wat dat ook moge zijn???
  Of is het groter bedoeld , de PvdA treffen??? Suri´s ,stem toch maar op de PvdA , hoe ver-dom-d die bestuursleden ook moge zijn.

  Als de CDA weer in de regering komt, dan zijn wij over 5jaar nog meer armoedig.
  Dan moeten sommigen de straatstenen schoonvegen, vooral als het gaat om de CDA-mentaliteit tegenover allochtonen.

  Groeten,………..


  Maak melding

 2. Dat is dus een bedrijf , die inplaatst van het volk te dienen, zichzelf bedienen. Dat het cultuur er heerst is schandelijk. Sociaal democraten horen sociaal te opereren en niet individualistisch. Dat is nu weer een item, waar het volk zand in de ogen gestrooid wordt.
  Als het waar is tenminste, laat het onfhankelijke onderzoek dat maar uitwijzen.


  Maak melding

 3. voldoende bewijs dat reeds jaren de pvda welzijnskliek profiteert van belastinggeld en dezelfde toestanden hier tolereert als in 3e wereldlanden.

  Het ergste is nog dat de echte hulpbehoevenden hun ondersteuning mislopen door de patriarchale werkwijze van pvda politici. Oligarchie ten top!!


  Maak melding

 4. Wie wordt de klokkenluider in de andere steden zoals Den Haag????????????????

  Wie opent de “doorgeefluiken” en ontmaskert de stromannen van de politieke boys (Nederlanders met een Surinaamse achtergrond) ?????

  Wie trapt de “heilige” huisjes in en ontmantelt de kartels c.q. bolwerken van verdeel en heers traditie ?

  Wie ontmantelt de bolwerken van de “voor wat hoort wat” cultuur???

  Wie hakt de ethnische scheidslijnen, die steeds dikker worden, door??

  En tot slot!
  Wie geeft het sein om het klein burgerlijk denken: “denken in hokjes”, te transformeren in multiculturele denken en handelen in het belang van allen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.